Skip to main content

STOP JOC! Cea mai mare sancţiune din ultimii ani: Zece minute de suspendare pentru Antena 1. Pentru derapajele de la Acces Direct, în cazul gemenilor cazuţi de la etaj

 
STOP JOC! Cea mai mare sancţiune din ultimii ani: Zece minute de suspendare pentru Antena 1. Pentru derapajele de la Acces Direct, în cazul gemenilor cazuţi de la etaj

Sancţiune dură pentru Antena 1. CNA a decis o suspendare de program - timp de 10 minute - pentru derapajele grave din ediţiile în care a fost tratat cazul gemenilor căzuţi de la etajul zece al unui bloc din Ploieşti.

Publicitate

Cu alte cuvinte, în ziua în care ajunge sancţiunea la postul TV, acesta trebuie să difuzeze la ora de maximă audienţă textul acesteia. Practic, pe post va rula, între 19:00 şi 19:10, textul sancţiunii de la forul audiovizual fără nimic altceva pe post.

La ora respectivă, Antena 1 are începutul celui mai important jurnal al zilei: Observatorul de la 19:00. 

Subiectul a ajuns pe masa CNA şi a fost criticat dur de membrii forului audiovizual. Membrii CNA s-au declarat chiar şocaţi de cele petrecute în platou. Valentin Jucan, Dorina Rusu şi Cristina Pocora au fost cei mai categorici în acest caz, un caz comparat ca intensitate cu felul în care s-a văzut pe TV „cazul Caracal”. De notat că s-a ţinut cont şi de audienţa emisiunii în luarea deciziei. 

Acces Direct a „tranşat” pe larga cazul, la începutul acestei luni. Cu o ploaie de acuzaţii la adresa mamei celor doi gemeni. Femeia chiar a spus, în direct la televizor, că vrea să se sinucidă.

Tot azi, Antena 1 a mai luat o amendă pentru Acces Direct. Emisiunea a fost penalizată pentru că a făcut reconstituirea unei crime în direct, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

„Parcă le-a părut rău că n-au avut o cameră când s-a întâmplat”

Valentin Jucan, care a şi propus sancţiunea, a spus: 

Mi-a dat senzaţia că parcă le-a părut rău că nu au avut o cameră acolo când s-a întâmplat”, a spus răspicat Valentin Jucan (cel care a şi propus sancţiunea). 

Acesta a continuat: 

„Un post de televiziune nu trebuia să îşi calce în picioare misiunea şi anumite linii ale decenţei. Modul în care s-a susţinut dialogul şi emisiunile cu acei sărmani oameni a fost o atidunine plină de cruzime. Reacţiile moderatorului au fost crude. Nu pentru asta a primit Antena 1 licenţă”, a mai afirmat, printre altele, membrul CNA. 

În emisiunile respective, mama gemenilor a fost acuzată că şi-ar fi omorât copiii. Timp de câteva ediţii, femeia s-a aflat sub „tirul” acuzaţiilor, din partea rudelor, din celorlalţi invitaţi, dar şi din partea Mirelei Vaida. 

S-au făcut reconstituiri în platou, despre cum ar fi putut cădea copiii. S-a indus în repetate rânduri ideea că mama şi-ar fi omorât copiii. Ea chiar a fost acuzată direct de realizatoare şi de către invitaţii din emisiune, unul fiind Sorin Ovidiu Bălan. Mirela Vaida chiar a indus ideea că vinovat de moartea celor doi micuţi ar fi chiar fratele acestora, în vârstă de cinci ani. 

S-a discutat şi despre ipoteza că prietena mamei gemenilor, Alina, ar fi omorât gemenii.

„Există oare – mi se face pielea de găină gândindu-mă doar că ar putea fi posibil aşa ceva – posibilitatea ca cel mare, băiatul de 5 ani, să fi favorizat căderea acestor doi copii mai mici? Din gelozie, de invidie, de ce se întâmplă între fraţi? Sunt doar ipoteze”, după cum a spus Mirela Vaida într-una dintre emisiuni. 

„De la crimele de la Caracal nu s-a mai întâmplat aşa ceva”, „Cruzime morală!”

Seria de emisiuni a fost criticată dur şi de Dorina Rusu. Aceasta a punctat, în aceeaşi notă cu Valentin Jucan:

„Trebuie să recunoaştem că ce am văzut astăzi timp de două ore ne-a afectat. De la crimele de la Caracal nu s-a mai întâmplat aşa ceva.

A fost o lipsă totală de empatie! Este iresponsabil modul în care se vorbeşte despre asta. Nu se poate merge mai departe de atât! Este foarte grav, oricum, ce s-a întâmplat. Nu poate exista o emisiune de o asemenea cruzime morală!”, a subliniat şi Dorina Rusu. 

Reamintim cazul: Doi copii au căzut de la etajul al zecelea şi au murit, după ce au rămas nesupravegheaţi. S-a întâmplat în Ploieşti, la începutul lunii august. Mama lor era în live, pe Facebook, în momentul în care a avut loc accidentul şi s-a sesizat abia când i-a bătut poliţia la uşă. 

Libertatea a arătat pentru prima dată, într-o analiză amplă, arată cum a fost „disecat”, în emisiunea Mirelei Vaida, cazul gemenilor căzuţi de la etaj.


Vezi toată analiza, AICI


Sancţiunea votată în unanimitate

Decizia de „obligare a radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, între orele 19:00 şi 19:10, numai textul deciziei de sancţionare” a fost propusă de Valentin Jucan în baza încălcării mai multor articole din Legislaţie. 

Ce s-a mai zis la Acces Direct: „Accident sau omor? Mama vrea să iasă basma curată”

Mirela Vaida:

- „De unde ştim noi că tu nu ai făcut acest gest abominabil, ţi-ai aruncat copiii pe geam, după care, liniştită, că erai şi băută, erai şi drogată, asta spune prietena ta, te duci frumos în pat şi faci live?”

- „Există oare – mi se face pielea de găină gândindu-mă doar că ar putea fi posibil aşa ceva – posibilitatea ca cel mare, băiatul de 5 ani, să fi favorizat căderea acestor doi copii mai mici? Din gelozie, de invidie, de ce se întâmplă între fraţi? Sunt doar ipoteze.”

- „Realitatea este că fiica dumneavoastră, mama acestor gemeni, şi-a omorât copiii, doamnă. Şi-a omorât copiii prin neglijenţă”, într-un dialog cu bunica gemenilor. 

- „Nu mă interesează să văd două prostituate care se bat în platou”, adresându-se mamei celor doi copii şi unei prietene a acesteia. 

Printre burtierele de la televizor se numără:

- Accident sau omor? Mama vrea să iasă basma curată

- Ancheta de la Ploieşti! Gemenii au fost omorâţi? 

- Fostul iubit al Alinei, acuzaţii şoc după tragedie

- Cine a aruncat scutecele pe geam?

- Mama, la poligraf! A minţit sau a spus adevărul?

Tot un caz grav a adus cea mai mare amendă din ultimii trei. Ameninţări cu moartea în direct

Nu este prima dată când un subiect sensibil este tratat în acest fel de Acces Direct. În câteva ediţii ale emisiunii Acces Direct, de la începutul anului, cei din platou nu au luat în serios ameninţările aruncate la adresa unei femei -„Aşa se iubesc ei", zicea Sorin Ovidiu Bălan. Femeia avea să fie ucisă câteva luni mai târziu! 

Acces Direct a fost sancţionată cu suma de 150.000 de lei, cea mai mare amendă din ultimii trei ani.

Mirea Toma, membru CNA, a fost categoric atunci:

„Noi nu putem vorbi despre o relaţie de cauzalitate între ceea ce se s-a întâmplat în emisiuni, putem vorbi de complicitate şi instigare la crimă. E ca şi cum noi asistăm la spânzurătoare”, a spus el.


Citeşte şi: Acces Direct, cea mai mare amendă din ultimii 3 ani! Una din emisiuni: cea după care o femeie a fost ucisă. Mircea Toma: "Putem vorbi de complicitate şi instigare la crimă"


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • clicksud clicksud
  I am very impressed. I found a lot of informative stuff in your article. Keep it up. Excellent, Thx!.
  <a href="https://clicksud.us/">LAS FIERBINTI Clicksud</a>.
 • CoRaspunzatorul CoRaspunzatorul
  @Camelia
  Or fi, dar mi se pare tare ca pe nimeni nu intereseaza daca nu cumva o fi adevarat ce au scris... Cel putin, legat de articolele despre Jucan. Pe care nu cred ca le-au scris producatorii de la Acces, ci de niste jurnalisti din Cluj, care stiu mai bine ce ii poate pielea. Normal ca au ajuns astia sa nu mai aiba nicio rusine si sa faca abuzuri pe fatza! Pe roman nu il intereseaza cine si ce a furat, ci cum il cheama pe ala care s-a prins de furaciune.
  @Je
  Ne-am interesat pentru dvs: emisiunea respectiva se difuzeaza la aceeasi ora ca si celebrele Stiri de la ora 5. Difuzate de ProTv. Dar, am uitat ca legea e doar pentru romani, nu si pentru americani sau - mai nou - cehi.
  @Eana Razvan Andrei
  Sa se inchida! Sustin! Pana la urma, e singura televiziune mare 100% romaneasca. De aici, probabil si obsesia astora de la Acces Direct sa se ocupe de problemele de doi lei ale romanilor obisnuiti. Ce il intereseaza chestiile astea pe romanul din ziua de azi? Semnat: Julia, fosta Marian (bombardier pensat, investitor in cripto, saracilor!)
 • Dragos Dragos
  Au sarit ca arsi angajatii si aparatorii Antenutei. Ma intreb daca a citit macar unul dintre ei Codul audiovizualului. Da, individa din Ploiesti o fi vinovata, dar nu esti judecator, ci realizator de televiziune. Nu transformi platoul unei emisiuni intr-o sala de judecata. Antena 1 nu urmareste decat audienta cu orice pret. Oprirea emisiei e o pedeapsa prea mica. Oare cand se vor lua masuri mai drastice pentru astfel de abateri? De ce sa nu se puna, sa zicem, un minim de 20% din incasarile din publicitatea din timpul emisiunii?
 • eana razvan andrei eana razvan andrei
  trebuie se inchida antena 1 ca este un post cu criminali cu bataie cu telenovele si emisiune de 2 lei asadar trebuie se inchida antena 1 official
 • je je
  E socant ce se scrie aici in comentarii. Oameni buni, voi stiti la ce ora e difuzata emisiunea asta? Voi stiti legile sau vorbiti asa, sa va aflati in treaba? Intr-o alta tara, una civilizata, ar fi fost inchisa demult emisia. Pentru totdeauna!
 • Camelia Camelia
  Haha, au comentat aici juma din producatorii de la Acces direct!
 • Enache Andrei Enache Andrei
  Emisie normala intre 19-19:10 :))
 • Stefan Stefan
  Foarte frumos. Desi, 10 minute e cam putin. Merita cateva zile.
 • B.A.M B.A.M
  O completare la postarea PRECEDENTĂ:
  Mai e nevoie de ALTE dovezi care să arate intenția CNA de a distruge televiziunea din România și de a pune pe butuci această industrie?
 • Albinuta Albinuta
  @as Jucan presedinte! Sustinem "moralitatea "dansului! Macar din banii lui Metz isi putea platii datoriile la RAPPS! Domnule demnitar, tot inainte!
 • jk jk
  @Nectarie Popa Nu azi.Probabil mâine sau luni,asta dacă Antena 1 nu va contesta sancțiunea.O să se afle din timp,măcar cu câteva ore
 • Andrei Andrei
  Sper ca Acces să facă un serial despre mizeria asta cu *** de Pocora în generic
 • as as
  In vizor scris de Ziar de Cluj / 16 Ianuarie 2018 / 10 comentarii / 5308 vizualizari
  100
  SHARES
  Share on Facebook
  Share on Twitter
  Share on Google  La inceputul anilor 2000, Valentin Jucan - astazi demisionar din functia de secretar de stat si membru al CNA- se ocupa cu facutul rost de prospaturi pentru italienii amatori de carne frageda. Facea asta la cafeneaua Crema, unde interpela italieni batrani si, la fiecare “reusita”, isi tragea un comision.

  Dar Valentin Jucan s-a prins repede ca cea mai buna cariera este cea de sinecurist politic. Isi datoreaza ascensiunea profesionala insesi Elenei Udrea care l-a facut consilier in timpul mandatelor sale ministeriale. A devenit celebru cand Mihai Gadea a dezvaluit la Antena 3 ca a plecat dintr-o locuinta de protocol de la RAAPPS lasand in urma datorii de zeci de mii de euro la intretinere. Apoi, datorita sustinerii politice din PNL si mai ales datorita relatiilor lui Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, sinecuristul Valentin Jucan s-a procopsit cu un post caldut la Consiliul National al Audiovizualului, locul multor jocuri politice.

  De-a lungul mandatului sau, Valentin Jucan a reusit sa faca o gramada de sforarii pentru diversi moguli sau firme din provincie, ridicandu-si in mod subit standardul de viata pana intr-acolo incat in maini i-a aparut volanul unei limuzine Range Rover Sport, masina care nu-i apare in declaratia de avere.  Apropos de declaratia de avere, ea este cheala si e de mirare ca domnul Jucan a putut sa traiasca doar din retributia de la CNA, avand in vedere trabucurile scumpe pe care le fumeaza.

  In octombrie, CNA a organizat un concurs de organizare a unei licente de radio pentru Cluj-Napoca, la care au participat o gramada de companii cu multa experienta in jurnalism. In mod socant, CNA a decis sa acorde licenta afaceristului Daniel Metz, un milionar cu puternice legaturi in PNL si mai ales cu Emil Boc, alt sustinator al lui Valentin Jucan.

  Valentin Jucan chiar a votat in favoarea acordarii licentei lui Daniel Metz, dupa ce, anterior votului, la Cluj-Napoca a avut mai multe intalniri total nepotrivite cu milionarul.  Si aici incepe o poveste foarte interesanta despre cum masca Valentin Jucan traficul de influenta dandu-i o aparenta de consultanta. Sageata lui Jucan se numeste Dorin Pugna, un jurist oarecare, dar prietenul sau intim, pe care Jucan l-a plantat in diverse ecuatii sau companii de media.  E de notorietate faptul ca Pugna a fost angajatul cu carte de munca al societatilor editoare ale posturilor de televiziune LOOK. Suprinza, insa! El si-a dat demisia la finele anului trecut, dupa ce EBS Radio a primit licenta de la CNA si s-a angajat … la EBS Radio. Initial, la Ziar de Cluj am crezut ca angajarea lui Pugna pe post de “jurist” este o rasplata formala pentru votul lui Jucan din octombrie. Dar rasplata s-a transformat intr-o adevarata mita. La finele lui decembrie, un cititor al Ziar de Cluj l-a surprins pe Dorin Pugna la receptia magazinului Metro facand o legitimatie in numele companiei Entire Broad Casting System, detinuta de Daniel Metz, proprietarul EBS Radio, pentru Valentin Jucan. Cardul a fost facut. Va prezentam mai jos dovada irefutabila ca Metz i-a oferit mita un card unui secretar de stat, membru al CNA, cu care acesta sa-si poata cumpara si deconta aparatura electrocasnica scumpa din Metro. ESte greu de presupus ca Jucan voia sa deconteze legume si somon.  Imediat dupa pontul primit de la cititor, precum si fotografia cu Pugna facandu-i card lui Valentin Jucan, i-am adresat cateva intrebari lui Pugna, cerandu-i explicatii pentru un articol de ziar. Speriat, acesta a intrerupt orice comunicare cu noi, s-a consultat cu Jucan si, cateva ore mai tarziu, s-a prezentat la receptia Metro si a anulat cardul lui Jucan.

  Cu camera ascunsa, Ziar de Cluj a obtinut de la angajatele Metro confirmarea ca Valentin Jucan, membru al CNA a avut un card de Metro de la firma lui Daniel Metz, ceea ce constituie infractiunea de luare de mita. Cateva zile mai tarziu, in timp ce Ziar de Cluj incerca sa aprofundeze ancheta, Valentin Jucan l-a intalnit incidental pe Liviu Alexa in parcarea magazinului Lidl din Gheorgheni. Jurnalistul era cu familia la cumparaturi cand Jucan l-a abordat intr-un mod mai ciudat, atingandu-l fizic, punandu-i mana pe portiera masinii si transmitandu-i ca face o prostie si risca mult daca publica ancheta. Simtind ca se apropie sorocul publicarii anchetei care-l va da in vileag pe spagar, Jucan a decis sa-si prezinte azi demisia, lucru care nu-l exonereaza de fapta comisa. In acest sens, patronul Ziar de Cluj a facut o sesizare pe 7 ianuarie la DNA Bucuresti prezentand dovezile mitei lui Jucan.  Angajatele de la METRO confirma: Pugna i-a facut card membrului CNA Valentin Jucan la finele lui decembrie pe firma lui Metz


  Liviu Alexa: Firma asta, aseară, un coleg de-al meu mi-a șters mie cardul
  și unui alt coleg. Suntem de la ziar, de la televiziune. Puteți să ni le
  refaceți?
  Angajată Metro: Și de ce vi le-a șters?
  Liviu Alexa: Da de fraier, de...nu știu ce ordine a primit. Pugna Dorin,
  erau două carduri.
  Angajată Metro: Mai spuneți o dată.
  Liviu Alexa: Ce anume? Asta-i firma de radio și mai avem una de ziar și
  le-o șters din greșeală, le-o anulat. Jucan Valentin.
  Angajată Metro: Deci, Bulzan Valentin?
  Liviu Alexa: Jucan.
  Angajată Metro: Și?
  Liviu Alexa: Pugna Dorin. Jucan a existat?
  Angajată Metro: Da, e aici. E blocat, anulat poziția 2. Dar de ce?
  Liviu Alexa: Noh, trebe refăcută!...Deci, când a fost făcută?
  Angajată Metro: Aseară
  Liviu Alexa: Aseară a fost anulată. Pugna Dorin a anulat-o.
  Angajată Metro (către o colegă): Și acuma cum îl deblochez? Pe
  domnul...Anulat poziția 2, în 29.12.2017. Știi tu despre ce-i vorba?
  Liviu Alexa: Jucan Valentin, da?
  Angajată Metro: Da
  Angajată Metro: Cum vă numiți?
  Liviu Alexa: Eu? Liviu Alexa. Eu sunt șeful ziarului și al televiziunii.
  Și un coleg a anulat din întâmplare. Aseară a fost Pugna.
  Angajată Metro: Dar domnul nu-i!
  Angajată Metro: Pugna Dorin cine e?
  Liviu Alexa: Pugna Dorin este un administrator al firmei mele.
  Angajată Metro: Păi, el a fost aseară.
  Liviu Alexa: Știu. Și de fraier….
  Angajată Metro: El o fost, a făcut legitimația și pe urmă tot el a venit
  și l-o anulat pe domnul Jucan.
  Liviu Alexa: Exact. Din greșeală. Putem să refacem legitimația pentru Jucan?
  Angajată Metro: Putem cere de la administrator.
  Liviu Alexa: Ce anume?
  Angajată Metro: Putem cere de la administrator.
  Liviu Alexa: Am înțeles.
  Angajată Metro: Trebuie să vină administratorul.
  Liviu Alexa: Pot să văd? Adică, ce împuternicire trebuie?
  Angajată Metro: Ce nume?
  Angajată Metro: A, tre să vină domnul. Numai domnul poate să deblocheze.
  Liviu Alexa: Și a lui Jucan când a fost făcută, iertați-mă?
  Angajată Metro: Ieri s-a făcut înregistrarea pe firma asta. Ieri s-o
  înregistrat firma pentru că nu a fost legitimat.
  Liviu Alexa: Și a anulat-o?
  Angajată Metro: Da. Și ieri….
  Liviu Alexa: Ieri a făcut-o pe Jucan și după aia a anulat-o?
  Angajată Metro: Da. Exact. Domnul Pugna Dorin o venit ieri, i-am făcut
  înregistrarea, după aia, după vreo 2-3 ore o venit și a zis că îl anulează
  pe…
  Liviu Alexa: Jucan.
  Angajată Metro: Jucan Valentin.
  Liviu Alexa: Care era, nu?
  Angajată Metro: Pe care l-o înregistrat, că el l-o înregistrat.
  Liviu Alexa: Tot el? Am înțeles.


  Angajată Metro: Deci, s-o înregistrat domnu, o înregistrat-o pe doamna
  Roșu Raluca, pe Runcanu Tudor și pe Jucan Valentin. Și după aia s-o
  reîntors, după vreo 4 sau 5 ore și o zis că îl blocăm pe Jucan Valentin,
  nu stim din ce motiv.

  Liviu Alexa: Și o anulat. Am înțeles.
  Angajată Metro: Nu știu ce s-a întâmplat.
  Liviu Alexa: Am înțeles. Bun, o să venim. Mulțumesc.  Jucan si Pugna MINT de ingheata Somesul


  Ce spun azi domnul Pugna si domnul Jucan? Dar domnul Metz? Nimic! Nimic corect, ca de mintit, mint fara sa traga aer intre cuvinte. Cu exceptia lui Daniel Metz, care ii inchide telefonul in nas reporterului Ziar de Cluj, ceilalti doi neaga intreaga poveste.  Iata discutia cu Dorin Pugna!

  Dorin Pugna: “E o informatie falsa. Nu stiu nimic despre asa ceva. Nici vorba sa fi facut un card la Metro. Ce sa anulez daca nici nu stiu despre ce e vorba?”

  DAAAAR continua Dorin Pugna, contrazicandu-se continuu:

  D. Pugna: Daca am facut niste carduri la Metro pentru firma, e ceva ilegal? Sunt angajat, deci am dreptul sa fac.

  Reporter: Pentru EBS Radio?

  D. Pugna: Da, nu asa se numeste firma. Dar da, am facut, dar numai pentru mine.

  Reporter: Ati anulat vreun card?

  D. Pugna : Nu. E cat se poate de simplu. Le-am facut colegilor mei card de acces. Atat. Stiu ca in timp ce cautam peste pentru Anul Nou, au fost in spatele meu un domn si o doamna. Umblau in spatele meu si mi-au facut poze. Stiu cine sunt, nu am nimic cu ei. Pana la urma jurnalismul este o chestie libera.” (n.r. cu referire la fotografia in care Pugna a fost fotografiat facand carduri la Metro)

  Sa vedem ce raspunde Valentin Jucan

  V. Jucan: Domnul Pugna nu mi-a facut card niciodata. Iar in ultimii doi ani cred ca am intrat la Metro doar o data, anul trecut, cand mi-am cumparat stergatoare de parbriz.
  Reporter: Ati dorit sa va cumparati ceva pe banii dlui Metz?

  V. Jucan: Nu. Am banii proprii. Am salariul de demnitar, care este mai mult decat suficient. Camerele de filmat nu mint si nici baza de date de vanzari a Metro nu minte. Eu nu am niciun card de niciun fel pentru Metro. (…) Informatia dvs. este una eronata. Am citit articolul dvs. de acum cateva ore, dar eu nu mi-am demisia din aceasta cauza. Vreau sa-mi continui studiile de doctorat.”

  Iar Daniel Metz a raspuns la telefon si in clipa in care reporterul s-a prezentat ca fiind de la Ziar de Cluj, a inchis.
 • Nectarie Popa Nectarie Popa
  In ce zi va fi sanctiunea? Azi?
 • Un om Un om
  https://www.ziardecluj.ro/milionarul-daniel-metz-mituit-un-membru-cna-cu-un-card-de-metro-facut-pe-firma-editoare-ebs-radio-valentin-jucan-nu-recunoaste-dar-demisionat-stiind-ancheta-ziar-de-cluj-avem-dovada

Trimite un comentariu

sus