Skip to main content

Probleme cu sediul Realitatea. Proprietarul clădirii de unde emite staţia: „Emite în lipsa unui contract de închiriere”

 
Probleme cu sediul Realitatea. Proprietarul clădirii de unde emite staţia: „Emite în lipsa unui contract de închiriere”

Probleme pentru Realitatea Plus. Proprietarul clădirii în care funcţionează staţia de ştiri acuză că postul emite în lipsa unui contract de închiriere. 

Publicitate

Într-o plângere către CNA, cei care deţin clădirea de unde funcţionează Realitatea Plus spun că:

„S-a constatat faptul că o televiziune emite din Clădirea Acarta în lipsa unui contract valabil de închiriere”, după cum au spus reprezentanţii Acarta Construct SRL (proprietarii clădirii WillBrook Platinum, de unde emite Realitatea).

Aceştia menţionează că amenzile date de CNA către Realitatea ajung la adresa din Clădirea Acarta, însă subliniază că „Geopol International SRL (firma care operează licenţa Realitatea) nu are nici sediul şi nici puncte de lucru în Clădirea Acarta”.

Cei care deţin clădirea în care funcţionează studiourile Realitatea Plus explică şi când au expirat contractele de închiriere:

- A existat un contract de închiriere cu Geopol International, contract ce însă a expirat la data de 31 martie 2015.

- De la 1 ianuarie 2016, spaţiul anterior închiriat de Geopol International a fost închiriat de către Overseas Imob Construct & Consult SRL. Acest contract a încetat în 31 martie 2019

- De la acel moment, nu s-au mai încheiat alte acte adiţionale sau alte contracte de închiriere pentru spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea fost televiziune Realitatea

Răspunsul CNA: Când a fost autorizat studioul, exista contract de închiriere

CNA-ul le-a răspuns celor care deţin clădirea în care funcţionează Realitatea Plus. Pe scurt, forul audiovizual a spus că în momentul în care a fost autorizat studioul Realitatea Plus, în 2015, exista contract de închiriere:

„La momentul autorizării spaţiilor au fost îndeplinite reglementările în vigoare la acea dată.

Nici relaţiile contractuale şi nici corespondenţa dintre radiodifuzori şi deţinătorii spaţiilor închiriate în vederea realizării şi difuzării programelor de televiziune ulterioare acordării deciziei de autorizare audiovizuală, nu intră în competenţa CNA”. 

Note de evacuare pentru angajaţi, acum doi ani

În urmă cu doi ani ani, angajaţii Realitatea TV au primit înştiinţare că nu mai au voie în sediu. Pe scurt, nota primită de angajaţi la vremea respectivă îi anunţa că au voie să intre in birouri doar pentru a-şi strânge lucrurile. Nota menţiona că este vorba de „evacuarea birourilor”.

Situaţia s-a lămurit apoi, iar Edward Pastia (director executiv Realitatea TV atunci) spunea că:

„Din punctul nostru de vedere, suntem cu chiria la zi, iar contractul de chirie e valabil pina la sfarsitul anului 2019”, într-o declaraţie pentru Paginademedia.ro. 

Realitatea Plus emite din 2015

După închiderea postului Realitatea TV, în 2019, grila sa de programe s-a mutat pe un alt canal. Imediat după ce CNA a respins prelungirea cu nouă ani a licenţei televiziunii de ştiri Realitatea TV, forul a analizat o cerere de la Geopol International, compania lui Cozmin Guşă care are licena pe Realitatea Plus.

Concret, Geopol a cerut ca Realitatea Plus să aibă aceeaşi structură de programe ca cea de până atunci a Realitatea TV.

Mutarea s-a făcut, iar ulterior Realitatea Plus a intrat şi în lista must-carry - a posturilor care sunt obligatoriu preluate de companiile de cablu. 


Citeşte şi: Angajaţii Realitatea TV, note de evacuare la intrarea în sediu


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cozmin cozmin
    nu exista punct de lucru pentru geopol in afara sediului social din str.Budisteanu nr.11bis si activitati de sondare a opiniei publice ca si activitate autorizata.Cum opereaza Geopol Realitatea plus cand nu au nici o activitate autorizata in audiovizual?E de DNA de departe dar sistemul pare intangibil
  • un privitor un privitor
    Deci dupa 2 ani s-au trezit proprietarii ca n-au contract. Ce chestie!

Trimite un comentariu

sus