Skip to main content

CNA. Radio Tanănana a pierdut licenţa pe Bucureşti. Din ce motiv?

 
CNA. Radio Tanănana a pierdut licenţa pe Bucureşti. Din ce motiv?

CNA. Radio Tanănana, unul dintre cele mai vechi posturi din Bucureşti, a pierdut licenţa din Capitală. Postul de radio emite încă şi în alte localităţi, dar licenţa de Bucureşti era cea mai importantă. 

Publicitate

Motivul nu ţine de editorial sau de o anume încălcare a legii, ci pur şi simplu de o procedură simplă pe care staţia nu a făcut-o. 

Ce nu a făcut postul? 

Concret, reprezentanţii postului nu au trimis la timp actele necesare de prelungire a licenţei, astfel că Tanănana nu mai emite în Bucureşti. Licenţa expirase pe 11 iulie 2021.

Deşi a pierdut licenţa pe Bucureşti, Tanănana mai are licenţe în Hunedoara, Huşi, Medgidia, Timişoara şi Târgovişte. Toate cele cinci staţii retransmit integral ce se difuza la Bucureşti. Nu se ştie ce se va întâmpla, în continuare, cu posturile care retransmiteau programul de la Bucureşti. 

SC Videomarket SRL era firma care administra Tanănana, post care se auzea pe frecvenţa 92,7 MHZ în Bucureşti.

Iulia Ciobotaru, reprezentantul firmei Videomarket, în şedinţa CNA:

„Suntem într-o situaţie delicată şi mă aflu în faţa dumneavoastră pentru a discuta câteva aspecte care ne-au pus în aceeaşi situaţie. Noi am depus dosarul pentru prelungirea acestei licenţe audiovizuale. Din păcate, datorită contextului pandemic şi datorită structurii societare a societăţi Videomarket, asociaţiile au sediile sociale în Spania, Hong Kong, Insulele Virgine Britanice sau Cipru.

Din păcate, a durat extrem de mult şi avem dovezi în acest sens obţinerea extraselor din registrul comerţului a fiecăreia dintre aceste societăţi comerciale. Când le-am avut şi le-am depus expirase valabilitatea certificatului fiscal, a fost şi o problemă a administratorului acestei societăţi care a avut o problemă de sănătate cu mama sa şi a fost blocat în China.

Prin urmare, noi am depus un memoriu săptămâna trecută la CNA prin care am explicat toată această situaţie. De fapt, am depus toate documentele pe care efectiv am reuşit să le obţinem până la acel moment cu o solicitare pentru a ne acorda un termen de 2-3 zile pentru că am primit asigurări de la notar din Germania că joi avem declaraţia de la administratorul societăţii.

Practic, e un interval mic pe care îl solicităm să-l acordaţi pentru a completa dosarul şi pentru a prelungi licenţa audiovizuală.”

În urma discuţiilor dintre partea juridică şi membrii CNA s-a decis ca notificarea de retragere a licenţei audiovizuale să fie aprobată. Astfel, Tanănana şi-a pierdut principala licenţă, dar rămâne cu cele regionale.

În cazul licenţelor radio procedurile sunt diferite în comparaţie cu cele TV. Dacă în cazul unei televiziuni CNA decide retragerea licenţei, proprietarii pot face un nou proiect de televiziune şi pot obţine relativ uşor o altă licenţă.

Când vine vorba de radio, licenţele sunt acordate prin concurs tot pe bază de proiect. Concursurile de frecvenţe radio sunt organizate de CNA o dată la câţiva ani. 

Radio Tanănana, probleme din cauza pandemiei

Postul Radio Tanănana a întâmpinat probleme serioase din cauza pandemiei. În luna octombrie a anului trecut, Vlad Conovaru, director de programe al postului, le ceruse membrilor CNA schimbarea structurii serviciilor de programe ale postului.

De asemenea, Conovaru anunţase că majoritatea angajaţilor urmau să lucreze sub formă de voluntariat.

Tot el mai anunţase că 90% din echipa editorială a plecat după 1 aprilie 2020.

CITEŞTE ŞI: Radio Tanănana, schimbare a grilei de programe din cauza pandemiei. Angajaţii noi vor lucra sub formă de voluntariat

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Nu prea inteleg cum Tananana e numit "unul dintre cele mai vechi posturi din Bucuresti". Daca nu ma insel, au aparut prin 2015.
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Se vede și din grilă că este un radio cu probleme de conținut și de politică editorială, probleme care izvorăsc tocmai din ceața în care s-au pierdut acționarii acestuia.

    Partea bună este că în ciuda tuturor necazurilor are un playlist interesant, și nu are publicitate (dar asta este semn de boală la un radio comercial difuzat gratuit).

    Cred că Activ eFeM/Tanănana a pășit pe drumul fără întoarcere!
    .
  • Bogdy1947 Bogdy1947
    A fost oprit din cauza psd-ului si a lui dragnea! Ei mereu au atacat psd-ul si comunismul si s-a facut orice ca sa fie opriti!
  • L L
    Și ce post de radio a primit frecventa sau încă nu s-a scos frecventa la concurs,daca nu atunci ei de ce nu pot participa din nou la concurs
  • Gabriel Gabriel
    Moderatorii acestui site observa oare comentariile spam?
  • Chilni Chilni
    Asa e cand ai acționari dubioși la cutiile poștale din tarile offshore . Sper sa nu reprimească licenta .

    Ce a facut Antenuta Zero aseara postacule. Nu comentezi pe stirea respectiva ?
  • Costi Costi
    Este care este. Mondializarea totala globalizarea.
  • mile mile
    Asa e cand ai acționari dubioși la cutiile poștale din tarile offshore . Sper sa nu reprimească licenta .

Trimite un comentariu

sus