Skip to main content

Se vrea relansarea postului Atomic TV. Primul pas: o licenţă de la CNA. Cine e în spatele proiectului

 
Se vrea relansarea postului Atomic TV. Primul pas: o licenţă de la CNA. Cine e în spatele proiectului

Se pregăteşte relansarea legendarului Atomic TV, primul post muzical din ţara noastră. Primul pas a fost deja făcut. Mai exact, Consiliul Naţional al Audiovizualului a dat, astăzi, o licenţă audiovizuală pentru un post muzical ce va avea denumirea Atomic. 

Publicitate

În noul proiect este implicat un om al cărui nume a mai fost legat de Atomic şi în trecut: Nicolae Şerbu. Omul de afaceri a venit în faţa forului audiovizual, unde şi-a explicat întenţiile cu privire la noul Atomic TV. 

Viitoarea staţie TV va fi SD şi HD, sub denumirea ATOMIC. Investiţia anunţată este de un sfer de milion de euro, cei mai mulţi bani fiind investiţi în programe, iar restul în echipamente. 

Şerbu a spus, tot la CNA, că în momentul de faţă are un acord de principiu cu operatorul de cablu INES pentru preluarea noului post. Tot el a mai spus că:

„Restul cabliştilor ne-au asigurat că dacă vom avea programe competitive vom fi difuzaţi cu siguranţă”, a spus Nicolae Şerbu. 

Contactat de Paginademedia.ro, Şerbu a spus: 

„Lucrez la dosarul pentru autorizarea studiourilor, pe care urmează să-l depun la CNA. Ne dorim să intrăm pe TV cât mai repede. Înainte de TV vom începe emisia online, unde vom fi şi 4K”, a declarat acesta.

„Muzică românească 80%”

În dialogul cu oamenii din CNA, Şerbu a dat câteva detalii şi cu privire la conţinutul postului pe care urmează să-l lanseze. Acesta a spus, printre altele, că:

„Intenţia de lansare a postului Atomic vine pe fondul lucrurilor care întâmplă în industria muzicală de la noi. Am considerat că este momentul să intervenim pentru a sprijini artiştii din România. Acesta este scopul principal.

Avem colaborări cu majoritatea şcolilor de muzică din ţară. Dorim să participăm la descoperiea noilor talente muzicale.

Estimăm un procend de 80% muzică românească”, a punctat el. 

CNA a acordat o licenţă audiovizuală pentru difuzarea prin reţele de comunicaţii electronice (ceea ce ar însemna că programul va putea fi recepţionat şi online, pe Smart TV, aplicaţii de mobil şi OTT). 

ISTORIC. Postul a fost lansat în 1999. Dispute pentru marcă

Postul Atomic TV a fost lansat în anul 1999, de o companie din Statele Unite. La vremea respectivă a fost prima televiziune de profil, care a scos la rampă artişti români. 

Tudor Giurgiu a regizat, la vremea respectivă, multe videoclipuri care au fost date pe Atomic. Au fost clipuri pentru trupe ca B.U.G. Mafia, La Familia, N&D, Viţa de Vie şi multe altele. 

Ulterior, în anii 2003-2004 a fost o dispută pe marca Atomic TV. În prezent, marca este deţinută de Nicolae Şerbu, care a spus în faţa CNA, că a câştigat la licitaţie în anii respectivi. Tot el a explicat că, pe fondul unor neînţelegeri cu ceilalţi parteneri, proiectul s-a oprit. 

Nicolae Şerbu, la CNA:

„Atomic a fost fondat de o companie din SUA, în 1999. Societatea respectivă a intrat în faliment, în 2003. Marca a fost scoasă la licitaţie, iar eu care aveam intenţia să fac un canal am participat la licitaţie şi am adjudecat-o.

La bază stând neînţelegeri între partenerii care gestionam Atomic am decis să întrerupem o perioadă emisia”, după cum a spus acesta.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • anonim anonim
  si ar mai fi ceva! daca tot vorbim de nostalgie! de ce nu se creeaza un post de desene vechi de exemplu! poti sa vezi iar piratul jack cel teribil! viata cu louie! spioanele! printesa sissi! printesa tenko! etc! nici numai este cazul sa pomenesc de desenele vechi cu looney tunes sau tom si jerry! care cred ca si alea ar mai merita difuzate! dar na au fost prea violente frate! iar copiii de astazi nu vor asta! vor ceva normal firesc pentru varsta lor! asta asa este! despre ce vorbim discutam atunci! astea erau normale pana hai sa zicem spunem anii 90 spre anii 2000 asa! cand erau si copiii pe afara mai mult nu acum sa stea in casa si sa se faca obezi grasi sau supraponderali! sunt frumoase de o mie de ori desenele din anii 40 spre anii 50 60 70 80 90 2000 decat astea de acum! dar acum sunt alte generatii! alte pretentii! acum eu nu sunt de la cna sa decid eu ce si cum! dar aia trebuie sa decida daca vor! daca nu noroc bun si asta este!
 • anonim anonim
  atomic tv de acum este o clona a fostului atomic tv! de asta aminteste de cel vechi dar asta de acum e nou! oricum ma bucur de revenire dar parca nu imi place ce muzica da! dar sa zicem spunem ca vor sa promoveze acum toate vedetele!
 • Maximilian Luca Maximilian Luca
  Piața audiovizuală din România este plină, e drept că în majoritate calitatea producțiilor nu este însă grozavă.

  Noul post de televiziune ar avea șanse dacă ar investi în multe producții proprii, însă grila ne arată încă un tonomat (o televiziune care folosește un „playlist”).
 • Leo Leo
  O daaa. Poate detrona stupidele tv...zu si kiss.
 • Vff Vff
  Dds

Trimite un comentariu

sus