Skip to main content

Arafat a reclamat România TV la CNA. Din nou. S-a discutat şi episodul cu Tolo, Pantazi, Ioana Dogioiu şi Tăpălagă

 
Arafat a reclamat România TV la CNA. Din nou. S-a discutat şi episodul cu Tolo, Pantazi, Ioana Dogioiu şi Tăpălagă

Raed Arafat a reclamat postul România TV la CNA, iar forul a aplicat şi o sancţiune. Pe masa CNA a ajuns şi momentul în care Victor Ciutacu i-a "luat în colimator" pe Cătălin Tolontan, Cristi Pantazi, Ioana Dogioiu, Magda Grădinaru şi Dan Tăpălagă. 

Publicitate

Forul audivizual a amendat staţia de ştiri în speţa Arafat, dar a „iertat” postul în cazul cu jurnaliştii. 

Pe scurt, Arafat i-a acuzat pe cei la RTV că au prezentat declaraţii ale sale scoase din context. CNA a stabilit că postul a greşit şi astfel, trebuie să scoată din buzunar 5.000 de lei.  

„În cadrul emisiunii prezentate de jurnalistul Victor Ciutacu, Punctul Culminant, se aduc în atenţia opiniei publice pasaje scoase din context, înregistrări cu mine din alte televiziuni din anul 2020, în ideea de a inocula cetăţenilor că boala Covid-19 este o răceală simplă, fără complicaţii”, după cum a reclamat şeful DSU la CNA. 

Deşi o parte din for a afirmat că a s-a încălcat legea şi în episodul cu jurnaliştii, majoritatea a decis că postul nu a greşit

Ambele subiecte au fost abordate în aceeaşi emisiune, Punctul culminant din 19 octombrie.

Ce s-a zis despre Tolo şi Pantazi? „Nu am văzut probe care să susţină acuzaţiile”

Despre cazul jurnaliştilor ajunşi în colimatorul lui Victor Ciutacu a relatat şi Paginademedia.ro, în urmă cu o lună. Astăzi, când cazul a fost discutat la CNA, cei mai mulţi membrii ai forului audiovizual au fost de părere că nu s-a încălat legea.

La vremea respectivă, Ciutacu a fost deranjat de faptul că jurnaliştii au semnat editoriale în care acuzau televiziunile România TV şi Antena 3 că aduc în emisiuni persoane care sunt împotriva vaccinării anti-Covid. 

La începutul emisiunii rula următoarea burtieră pe post: „Ciomăgarii propagandei îi apără pe managerii crizei”.

Printre altele, s-a zis şi că: 

- Mirel Curea, EVZ: În cazul unuia vă spun, cu siguranţă, că îi apără pe miniştrii USR. Are o vechime în relaţiile cu miniştrii ăştia USR. Ca să înţeleagă telespectatorii care se uită la noi: o arde demult cu usr-iştii. Este vorba de Cătălin Tolontan. Vorba lui Ioan Cristoiu: eu pot să-mi dau un doctorat în personajul ăsta.

- Dan Andronic, patronul EVZ: Din informaţiile mele, Cristian Pantazi a fost consilierul lui Dan Barna.

Câţiva membri CNA au fost de părere că România TV ar fi trebuit să le ceară jurnliştilor acuzaţi puncte de vedere. 

Dorina Rusu, de exemplu, a spus: Pe mine mă interesează situaţia legată de jurnalişti. Acei jurnalişti au scris şi despre noi, dar dacă au scris despre noi nu înseamnă că trebuie să ne războim cu ziariştii. E dreptul lor să aibă o părere. E normal să critice, să abordeze subiectul.

Ei vorbeau despre o situaţie, pe bună dreptate sau nu asta e altceva, dar sunt nişte opinii. Nu poţi să condamni nişte oameni pentru părerile pe care le-au avut. În afară de asta li s-au adus şi acuzaţii. Despre unul dintre jurnalişti se spune că este plătit de un politician. Nu i se ia punct de vedere.

Sunt multe lucruri rele spuse şi în legătură cu Tolontan şi nu i se cere punct de vedere. Nu am văzut nişte probe care să susţină acele acuzaţii”, a afirmat membra CNA.

La finalul dezbaterilor s-au făcut două propuneri pentru aceeasi emisiune - una în care se ţinea cont şi de cazul jurnaliştilor şi alta în care se reţinea doar speţa Arafat. Dorina Rusu şi Cristina Pocora au votat pentru prima variantă, dar în final a trecut doar a doua propunere, cea care făcea referire la plângerea lui Raed Arafat. 

În replică, Roxana Niculescu (reprezentanta România TV la CNA) a spus: 

„Nu văd de ce le-am mai fi luat punct de vedere pentru că noi le-am citit punctele de vedere din spaţiul public: postări de facebook, bloguri sau editoariale.

Pe Facebook, au apărut postări ale unuia dintre cei patru – Cătălin Tolontan – despre cele petrecute la noi pe TV. Şi-a schimbat postare de ptaru ori, dar nu a avut o problemă că făcea subiectul unei dezbateri la noi pe post şi nu a mai avut nimic de precizat”, a spus aceasta. 


Citeşte şi: Victor Ciutacu, discurs la TV împotriva lui Tolontan, Pantazi, Ioana Dogioiu şi Tăpălagă


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    cred ca arafat are multe alte probleme de rezolvat nu sa piarda timpul cu lupta cu tv-urile Asta trebuie sa o faca cei care primesc salariu pentru asa ceva CNA stie ceva ?

Trimite un comentariu

sus