Skip to main content

Clever renunţă la televiziunea CinemaEst şi o înlocuieşte cu Prima History. Vrea să lanseze o nouă televiziune, Nostalgia TV

 
Clever renunţă la televiziunea CinemaEst şi o înlocuieşte cu Prima History. Vrea să lanseze o nouă televiziune, Nostalgia TV

Schimbări pentru licenţele Cinema Est şi Prima History, la CNA. Cinema Est, o televiziune ce difuzează filme din Estul şi centrul Europei (macedonia, Moldova, Polonia, Slovenia, Slovacia şi Rusia) va dispărea, locul ei va fi luat de Prima History. 

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în şedinţa de marţi modificări pentru două dintre televiziunile grupului, Cinema Est şi Prima History, post care nu a fost lansat încă. 

Care sunt principalele schimbări aprobate: 

  • Cinema Est îşi schimbă numele în Prima History şi formatul de principiu din tematic-film, în tematic-documentar istoric. Motivul acestei schimbări este şi unul legat de distribuţie deoarece Cinema Est este deja prezent în grilele mai multor cablişti. 
     
  • Prima History, televiziune pentru care Clever deja avea licenţă, însă nu a fost lansată încă, societatea a cerut schimbarea numelui în Nostalgia TV. Tematica postului se schimbă din tematic-documentar istoric în tematic-film. Şi dfiuzarea devine din naţională în naţională şi internaţională - Europa. Noua televiziune va găzdui producţii din anii 1950 - 1990, printre care Om bogat, om sărac, Dallas, Sclava Izaura, Mupets Show.

Adrian Bucă, reprezentanul televiziunilor:

„Dorim modificarea celor două licenţe. De fapt, e o translaţie a licenţei Prima History peste Cinema Est care se va modifica. Am renunţat la acest proiect din motive de conţinut, pentru că pe plan est European e mai dificil în vremurile astea.

Proiectul Prima History a fost aprobat de dumneavoastră, este nemodificat faţă de momentul când am prezentat proiectul. Prima History este un canal de film, documentar istoric. Va difuza emisiuni publice, tip magazin.”

Motivul pentru care au decis să înlocuiască numele Cinema Est cu Prima History este distribuţia, după cum le-a explicat reprezentantul postului membrilor CNA. 

„Vrem să modificăm şi Prima History în Nostalgia TV. va fi un proiect care se adresează întregii familii şi va aduce filme şi seriale din ani 50 - 90. filme de limbă engleză, italiană. Vor fi seriale celebre, de la Om bogat, om sărac, Dallas, Sclava Izaura, Mupets Show”, le-a spus Adrian Bucă. 

Televiziunile sunt operate de Clever Business Transilvania SRL, care îi are acţionari pe Clever Media Network (25%), Adrian Tomşa (65%) şi Maria Nicoară (10%).

Clever Business Transilvania mai deţine televiziunile Prima TV, Profit News, ţi Prima Food&Travel (care nu a fost lansat încă).  

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus