Skip to main content

Insula Iubirii, somaţie de la CNA din cauza unor imagini cu tentă sexuală. Reprezentant post: „Cred că poate au exploatat prea mult un moment sau o experienţă singulară”

 
Insula Iubirii, somaţie de la CNA din cauza unor imagini cu tentă sexuală. Reprezentant post: „Cred că poate au exploatat prea mult un moment sau o experienţă singulară”

Antena 1 a primit o somaţie de la Consiliul Naţional al Audiovizualului din cauza unor imagini cu tentă sexuală difuzate în cadrul emisiunii Insula iubirii, în data de 23 iunie.

Publicitate

Concret, prin acele imagini difuzate înaintea orei 22.00, emisiunea a încălcat legislaţia privind protecţia minorilor.

Ce a spus reprezenta postului CNA-ului?

Norina Ionescu, reprezentant Antena 1:

„Aş vrea să încep cu intervalul în care se difuzează, între 20.30 şi 00.00, chiar 00.30. În unele situaţii este marcată cu 12 ani emisiunea.

Formatul îl cunoaştem şi ca diferenţă faţă de anumite sezoane mai vechi pe care le-am analizat şi dezbătut tot în şedinţele Consiliului cu dumneavoastră, constat şi vă rog să constatăm faptul că totul se menţine în nişte limite de decenţă şi de respectare a prevederilor cu, să zicem, cu foarte puţine sau o excepţie am văzut şi eu, cele câteva secvenţe care au fost reluate a doua zi, dar în context acestea îşi au rostul, pentru că, după cum ştim, cuplurile de acolo îşi testează sentimentele şi relaţia.

Concurenţii petrec timpul în permanenţă cu ispitele, unii chiar se îndrăgostesc, alţii chiar se distrează puţin mai mult.

N-am văzut ca altă dată ţigări, alcool, n-am văzut părţi anatomice arătate sau supraexpuse la televizor. Am văzut nişte limite de decenţă, cu acea scăpare, pentru că la prima diifuzare, după cum aţi constatat a fost după ora 00.00 blurat cum sunt şi expresiile licenţioase care le mai scapă concurenţilor, blurate.

Observ că este foarte decent şi curat în comparaţie cu ce am văzut la Insula iubirii şi ce am discutat cu dumneavoastră cu nişte sezoane în urmă.”

Monica Gubernat, membru CNA:

„Înţeleg că difuzarea acelor imagini specifice 18 la ora 20.30 a fost o punere în context?”

Norina Ionescu:

„Da, a fost o punere în context. Au fost câteva secunde. În emsiune le sunt arătate partenerilor ceea ce s-a petrecut cu ispitele, cum au petrecut concurenţii, ce au făcut concurenţii, partenerii din cuplu cu ispitele, şi în sensul acesta a fost reluat a doua zi un foarte scurt fragment ca să vadă partenerul din cuplu ce s-a întâmplat de fapt.

Nu ştiu cum am fi putut să facem diferit, cred că poate au exploatat prea mult un moment sau o experienţă singulară care s-a întâmplat în sezonul acesta, pentru că au fost cuminţi şi foarte decenţi concurenţii.”

Monica Gubernat:

„Plus că aţi avut şi ceva promouri cu nişte cadre insistente pe anumite părţi anatomice ale unor femei. Aia nu era chiar o scăpare.”

Norina Ionescu:

„Era în costum de baie.”

Monica Gubernat:

„Sigur că era un costum de baie, dar zoom-ul nu era pe costumul de baie.”

Norina Ionescu:

„Da, sunt de acord.”

Legislaţie:

Art. 39 alin. (1) din Legea audiovizualului:

„Serviciile media audiovizuale prestate de furnizorii de servicii media audiovizuale aflaţi în jurisdicţia României care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor sunt puse la dispoziţie numai într-un mod care să asigure că, în mod normal, minorii nu le vor auzi sau vedea. Printre măsurile respective se pot număra selectarea orei de difuzare, instrumente de verificare a vârstei sau alte măsuri tehnice. Acestea trebuie să fie proporţionale cu potenţialele efecte negative ale programului. Conţinutul cel mai dăunător, cum ar fi violenţa nejustificată şi pornografia, face obiectul celor mai stricte măsuri”;

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus