Skip to main content

VASLUI TV. Un post local, amendat că a dat o comemorare a mareşalului Antonescu: "A fost un martir al neamului românesc"

 
VASLUI TV. Un post local, amendat că a dat o comemorare a mareşalului Antonescu: "A fost un martir al neamului românesc"

CNA. "Trebuie să fie un exemplu pentru tinerii de azi". "A fost un martir al neamului românesc". "Toţi eroii rămân borne albe înfipte adânc în pământul românesc". Lucruri spuse despre Mareşalul Ion Antonescu la o acţiune de comemorare şi difuzate de Vaslui TV. Rezultatul: o amendă de la CNA.

Publicitate

Televiziunea se numeşte „Vaslui TV” şi a difuzat de mai multe ori, sub formă de ştire (o durată aproximativă de 6 minute) şi sub formă de reportaj (durată de peste 22 de minute), acţiunea de comemorare a generalului Ioan Antonescu, care a avut loc în ziua de 1 iunie 2021, la o biserică din Vaslui.

Evenimentul a fost organizat de Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, filiala judeţeană Vaslui. Ştirea s-a transmis pe 1 iunie, iar reportajele pe 2 şi 3 iunie.

În urma discuţiilor dintre membrii CNA, Vaslui TV s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei pentru a încălcat articolul 48 din Codul Audiovizualului. Propunerea a venit din partea lui Mircea Toma. Şapte membri CNA au votat pentru, iar Monica Gubernat a fost împotrivă.

Ce spune articolul 48 din Codul Audiovizualului? „Sunt interzise în programele audiovizuale prezentarea apologetică a regimurilor totalitare, nazist şi comunist, a autorilor crimelor şi abuzurilor acestor regimuri, precum şi denigrarea victimelor acestora.”

Pe acest articol se poate da o amendă minimă de 10.000 lei, chiar dacă postul nu a mai încălcat legea anterior.

Ce s-a spus la acel reportaj difuzat pe postul Vaslui TV:

„Participant: A fost un om sacrificat în condiţii dificile ale ţării, nu vreau să intru în detalii pe probleme de istorie sau pe probleme politice, dar este un om care s-a identificat cu interesele neamului. Pilda mareşalului Antonescu trebuie să fie un exemplu pentru noi şi pentru tinerii de astăzi.

Pentru că dacă generaţia paşoptistă a înfăptuit unirea şi independenţa, generaţia Primului Război Mondial a realizat întregirea neamului, generaţia Celui De-al Doilea Război Mondial, cu eroii veterani de atunci au încercat să refacă România Mare. Or, împrejurările au fost potrivnice.

A fost un conducător nefericit, în condiţii potrivnice şi el trebuie să fie un exemplu pentru tinerii de astăzi.

Preot: Iubitori ai memoriei marelui mareşal Ion Antonescu, ziua aceasta, de 1 iunie, o pată neagră în istoria României, în biserica noastră ortodoxă este ziua de cinstire a sfântului Iustin, martirul şi filosoful.

Iar Ioan Antonescu a fost un martir al neamului românesc şi a avut o filosofie clară asupra viitorului României. După cele ce s-au spus aici de către distinşii vorbitori, ce să mai adaug eu, păcătosul?

Decât să vă mulţumesc de trei ori, tuturor, pentru prezenţă şi pentru tot ceea ce aţi spus aici şi nădăjduim că prezenţa tinerei generaţii de la…de la Iaşi, doi de la Iaşi şi la ceilalţi, mai mari, produce în continuare memoria marelui om de stat, mareşalul Ion Antonescu, principalul ctitor al acestei biserici şi a Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae, care a fost biserica regimentului din Vaslui.

Militar în rezervă 1: Iată de ce, pentru noi, pentru Liga Culturală a Românilor de Pretutindeni, Ion Antonescu şi nu numai el, toţi eroii rămân borne albe înfipte adânc în pământul românesc, iar noi avem menirea să înfăşurăm, pe parcursul anilor pe care îi trăim, file din istoria poporului român şi să o predăm urmaşilor aşa cum este ea şi nu cum vor s-o scrie trădătorii de neam şi cozile de topor.”

Dorina Rusu, membru CNA:

„Reportajul în care s-au ţinut nişte discursuri în care, mă rog, era părerea lor, este treaba lor, dar ca dvs. să daţi pe un post un reportaj atât de mare cu privire la faptul că este erou, că a fost omorât de comunişti şi că sunt trădători cei care au făcut asta....

Ăsta e un lucru care trebuie discutat în nici un caz în aceşti termeni.

Există şi acum dezbateri cu privire la chestiunea asta, dar nu cu privire la crimele pe care le-a săvârşit mareşalul Antonescu, ci cu privire la alte lucruri, dar nu puteţi să daţi pe post tot felul de declaraţii.”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO 3 DODO 3
    a fost un exemplu de felul cum isi sustin idolii nu ,,de ce ,, Sint si alte posturi partinitoare dar nu cu vehementa astora
  • B.A.M B.A.M
    DODO 2, ca chestie, de ce un post TV E BUN dacă o simpatie pentru PNL/USR dar DEVINE RĂU dacă susține PSD???
    NU AR TREBUIT SANCȚIONATE TOATE ACESTE SIMPATII, INDIFERENT DE POSTUL TV SAU PARTID????
    Sau ACCEPTATE TOATE SIMPATIILE POSTURILOR TV INDIFERENT DE PARTID, FĂRĂ DISCRIMINARE???
    De ce această DUBLĂ MĂSURĂ în ceea ce privește deoparte PSD, pe cealaltă PNL/USR??? DE CE??? (Implicit și în situația posturilor TV)
    Un răspuns OBIECTIV și/sau IMPARȚIAL chiar ar fi de apreciat!!!
  • DODO 2 DODO 2
    un post privat isi poate sustine anumite simpatii politice sau partide care la rindul lor sustin postul Ce sa zicem de rtv , A3 si mai nou realitatea care clar sint sustinatori psd folosind cele mai disperate si josnice metode de a influenta publicul in favoarea lor
  • DODO DODO
    in momentul cind a fost imortalizat salutind cu bratul intins tipic fascist atunci nu mai e loc de interpretari , justificari sau scuze Istoria te taxeaza
  • B.A.M B.A.M
    Bună @S! Spre deosebire de membrii CNA, EU NU POZEZ, ÎN MOD IPOCRIT, ÎN ISTORIC EXPERIMENTAT!!! Așă că nici eu, nici membrii CNA (dar altminteri tu) nu putem decide dacă Antonescu a fost sau NU erou/trădător de țară!!! Plus că, nici istoricii nu au o opinie UNANIMĂ, spre deosebire de cazul unora ca Stalin, Hitler sau Mussolini...
    DAR, mi-aș fi dorit ca membrii CNA să aibe o abordare MAI OBIECTIVĂ ȘI în acest caz!!! Spre exemplu, puteau cere/INVITA un istoric (oricum s-ar numi el/ea) care să analizeze declarațiile din emisiune și să declare cât de deplasate sau nu sunt, în conformitate cu expertiza sa și realitatea istorică!!!
    Ca să nu mai invoc LIPSA (cel puțin) IMORALĂ A UNUI PUNCT DE VEDERE DIN PARTEA TELEVIZIUNII, A PRODUCĂTORULUI EMISIUNII sau măcar DIN PARTEA PREZENTATORULUI ȘI/SAU INVITAȚILOR!!!
    P.S.
    Mulțumesc @S!!! Dacă nu mă provocai, nu aveam CURAJUL NECESAR de a arăta IPOCRIZIA membriilor CNA ȘI în acest caz!
    MULȚUMESC!!! Și felicitări pentru spiritul critic!!! În zilele de azi e o calitate rară și prea falsă...
    #JOS IPOCRIZIA DIN CNA
    #ISTORIA E SCRISĂ DE ÎNVINGĂTORI
    #ISTORIA NU SE ȘTERGE, SE UITĂ
  • Mihai Mihai
    @ didi:

    https://www.g4media.ro/procurorul-general-sesizat-dupa-ce-o-biserica-din-vaslui-l-a-comemorat-pe-ion-atonescu-alexandru-muraru-o-desantata-elogiere-a-unei-persoane-condamnate-pentru-crime-de-razboi.html

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/dosar-penal-dupa-ce-4-preoti-din-vaslui-au-facut-o-slujba-de-comemorare-pentru-maresalul-antonescu-1568473
  • didi didi
    vaslui tv ca vaslui tv, exista codul audiovizualului, dar preotul si ceilalti participanti de ce nu sunt amendati? exista clar lege in codul penal care pedepseste elogierea regimurilor si simbolurilor regimurilor totalitare.
  • Afi Afi
    @geo - Pogromul de la Iași, Masacrul de la Odesa, deportarea romilor în Transnistria în condiții extrem de dubioase nu sunt de ajuns?
  • Stefan Stefan
    Foarte bine, un criminal precum Ion Antonescu nu trebuie elogiat.
  • geo geo
    Am impresia ca CNA o ia usor usor pe urmele Facebook care elimina postarile si il blocheaza pe cei care pomenesc de anumite personaje istorice. Cu bune si cu rele, mareşalul Ion Antonescu a fost un personaj istoric controversat. Despre care se pot spune multe. Ca a fost un patriot este o realitate. In reportajul respectiv s-a facut referire la o persoana, si nu a fost facuta prezentarea apologetică a regimurilor totalitare etc etc. Apropo, care sunt, cu exemple concrete, crimele pe care le-a săvârşit mareşalul Antonescu, Dorina Rusu, omul de la CNA al preşedintelui Klaus Iohannis ?
  • S S
    Sa vina B.A.M. sa spuna ca e amenda politica

Trimite un comentariu

sus