Skip to main content

COMUNICAT. 3 sporturi pe care le poţi încerca alături de copilul tău

 
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

COMUNICAT. Sosirea verii ne oferă ocazii multiple de a petrece mai mult timp în aer liber împreună cu familia. De excursii cu un traseu anume, până la plimbări în parc sau pe plajă, fiecare moment este bun pentru a merge pe jos, de exemplu – prima şi cel mai relaxantă activitate de efort a omului.

Publicitate

Mişcarea este o modalitate excelentă de a menţine organismul în formă, precum şi un prilej extraordinar de a interacţiona cu ceilalţi, în mod special cu cei mici, care adoră orice formă de petrecere a timpului liber care implică efort fizic.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Pentru că sporturile sunt excelente motive pentru a petrece timp de calitate alături de copilul tău, găseşti mai jos o listă cu propuneri care să te ajute să diversifici activităţile.  

Alergarea

Are imense beneficii pentru sănătate, poate fi practicată de la vârste fragede, este distractivă, competitivă şi susţine coordonarea întregului corp. Un copil alergător se obişnuieşte să ducă un stil de viaţă sănătos, să aibă o greutate optimă indiferent de vârstă, să dobândească agilitate, viteză, forţă fizică şi rezistenţă mult îmbunătăţite comparativ cu un copil mai puţin activ fizic.

De cele mai multe ori, copiii nu percep alergarea ca pe o corvoadă, ei având o înclinaţie naturală spre a se bucura de acest tip de efort fizic, mai ales atunci când este practicat în familie.

Pentru a putea practica regulat acest sport nu sunt necesare investiţii foarte mari în echipament sportiv. Este necesară o minimă investiţie în articole care să permită mişcarea:

  • îmbrăcăminte sport – de exemplu, tricouri şi pantaloni realizaţi din materiale care favorizează absorbţia transpiraţiei şi permit o ventilare optimă;
  • pantofi sport – suficient de confortabili şi pentru zilele ceva mai reci.

E important să iei în considerare şi hainele de tip softshell pentru fete, acestea având tendinţa de a fi ceva mai sensibile la influenţa negativă a intemperiilor.

Înotul

Este sportul care favorizează dezvoltarea armonioasă a copilului şi reprezintă un motiv excelent pentru petrecerea timpului liber. Practicarea acestui tip de mişcare pune la lucru întreaga musculatură, fără a forţa însă încheieturile, mult mai sensibile în cazul copiilor. Un alt beneficiu este acela al dezvoltării aparatului cardio-respirator în condiţii optime. În plus, înotul favorizează ameliorarea unor simptome tot mai des întâlnite în cazul copiilor – crizele astmatice.

Practicarea acestui sport favorizează menţinerea unei greutăţi corporale optime, sporind în acelaşi timp şi capacităţile motrice şi rezistenţa la efort a celui mic. Este un excelent stimulator pentru dezvoltarea inteligenţei, a unui psihic puternic, a încrederii în propriile forţe, care îl vor ajuta pe viitorul adult să facă faţă mai uşor provocărilor vieţii.

Pentru a putea practica acest sport sunt necesare investiţii minime în echipament – costum de baie de calitate, cască, ochelari. E recomandat ca la început, mai ales dacă nu ai încredere în propriile abilităţi pedagogice sau nu reuşeşti să impui un anumit ritm de lucru, să-i permiţi copilului accesul la un instructor specializat.

Schiatul

Un sport cu un potenţial de distracţie fantastic în familie este specific anotimpului rece şi reprezintă motivul perfect pentru a petrece timp de calitate în natură. Schiatul este exerciţiu fizic în aer liber, o distracţie care implică un efort consistent în a menţine echilibrul şi viteza adecvată, impune antrenament pentru a evita orice tip de obstacol.

Pe lângă beneficiile evidente ale unei dezvoltări corporale armonioase, acest sport înseamnă orientare în spaţiu îmbunătăţită, agilitate şi reflexe ameliorate, un spirit orientat către înfruntarea provocărilor pe cont propriu, cu toată încrederea.

Este unul dintre sporturile în care este încurajată competiţia şi depăşirea permanentă a propriei condiţii şi pentru a cărui practicare este necesară o investiţie destul de consistentă, atât în echipament specializat, cât şi în articole vestimentare de calitate.

Practicarea sportului alături de cei mici este o excelentă oportunitate de a educa viitori adulţi responsabili, încrezători în propriile forţe, dornici să se implice cu tot sufletul în rezolvarea oricăror provocări. Sportul are capacitatea de a clădi persoane sănătoase şi echilibrate, precum şi de a crea un liant optim pentru a ţine întreaga familie unită.

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus