Skip to main content

VIDEO. Dana Budeanu, fake news pe Facebook într-o emisiune online. DSU a semnalat informaţiile false

 
VIDEO. Dana Budeanu, fake news pe Facebook într-o emisiune online. DSU a semnalat informaţiile false

Dana Budeanu ar fi furnizat câteva informaţii false pe Facebook, în cadrul emisiunii online „Verdict Politic”. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) califică drept fake news cifrele vehiculate de Dana Budeanu despre bolnavii de COVID.

Publicitate

Budeanu a postat un clip video în care a anunţat că la începutul valului patru şapte dintre cei 11 oameni internaţi pe secţia ATI de la Spitalul Floreasca au fost vaccinaţi cu schema completă. De asemenea, ea a precizat că Sorin Oprescu, care a fost vaccinat, este internat la secţia ATI a Spitalului „Matei Balş”.

Emisiunea Danei Budeanu a fost transmisă pe pagina de Facebook Stiripesurse.ro.

VIDEO. Emisiunea Danei Budeanu de pe Stiripesurse.ro

DSU a reacţionat şi dezminţit informaţiile Danei Budeanu. Reprezentanţii instituţiei au cerut datele de la Spitalul Floreasca şi au anunţat că erau internaţi 15 pacienţi la ATI, dintre care doar patru erau vaccinaţi cu schema completă.

Totodată, cei de la DSU au precizat că acele persoane vaccinate rezentau comorbidităţi multiple şi aveau vârste cuprinse între 72-84 ani: boli cardiace, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boală renală în program de hemodializă şi imunosupresie.

Postarea completă a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă:

„Ca urmare a unor informaţii diseminate opiniei publice astăzi, 20 septembrie 2021, de către Dana Budeanu, într-un material video, regăsit pe o  reţea de socializare,  pe contul oficial Ştiri pe Surse, conform cărora apare afirmaţia “La Floreasca, la ATI, atenţie populaţie, joi, la închiderea zilei, 11 internaţi, dintre care 7 dublu vaccinaţi”, pentru o corecta informare a opiniei publice precizăm că cele prezentate  de persoana amintită anterior se înscriu în spectrul informaţiilor false, de tip fake news. În scopul probării acestor afirmaţii precizăm următoarele:

Luând la cunoştinţă  aceste informaţii, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a solicitat date Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti “Floreasca” despre situaţia pacienţilor internaţi în secţia ATI destinată COVID-19, operaţionalizată în cadrul spitalului.
 

DSU se delimitează ferm de aceste informaţii , care stârnesc controverse, confuzie şi destabilizează întregul proces de vaccinare, producând neîncredere şi panică, atât printre persoanele imunizate cu schema completă de vaccin anti COVID-19 cât şi printre persoanele nevaccinate sau care sunt în curs de imunizare completă prin vaccin.

Astfel, conform celor precizate de Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca , de la debutul valului 4 până în prezent, în secţia ATI-SCUB Floreasca au fost internaţi un total de 15 pacienţi dintre care 4 fiind vaccinaţi cu schemă completă. Totodată, pacienţii vaccinaţi au vârste cuprinse între 72-84 ani şi prezintă comorbidităţi de tipul: boli cardiace, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boală renală în program de hemodializă şi imunosupresie. Toţi pacienţii se află la mai mult de 6 luni de la finalizarea schemei de vaccinare. La acest moment, în cadrul secţiei au rămas  11 pacienţi, dintre care doar 3 cu schemă completă de vaccinare, în categoria şi comorbidităţile descrise anterior.

Reamintim faptul că în urma raportului elaborat de către INSP pentru perioada 6-12 septembrie 2021, 95,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă. Totodată, în acelaşi interval de timp, 77,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. Raportul INSP mai arată că de la începutul pandemiei până în prezent 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Totodată, persoana amintită anterior afirmă faptul că o altă persoană publică, vaccinată complet este internată intr-o secţie ATI. Această afirmaţie este de asemenea, falsă, persoana respectivă, pozitivă COVID-19 nu s-a aflat într-o secţie de terapie intensivă, ba mai mult a fost externată în cursul zilei de sâmbătă, conform celor precizate de medicii unităţii spitaliceşti. ”

Postarea de pe Facebook a DSU - AICI 

 

CITEŞTE ŞI: VIDEO. Seară la TV de ştiri: Bă', boilor! Bă', handicapaţilor! Dana Budeanu, show la România TV: „Îi tăiam pe toţi. Să pui tu mâna pe mama mea? Să o arunci în groapă?”

CITEŞTE ŞI: Dana Budeanu, la Mihai Gâdea. De ce ai ales să ne dai interviu? "Am primit o rugăminte, care a venit cumva peste rugămintea ta"

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Dan Dan
  Cine si de ce se permite ca;;
  ---Asemenea personaje sa ne intoxice cu stiri si idei ,pareri false ????
  Intreb pentru un prieten caci eu am sters de mult ,rusinea rtv , realitatea mincinoasa , sau ant 3 , Ma informez corec de la Digi 24 .
 • Pardon de intentie Pardon de intentie
  Nu înțeleg de ce i se acorda atâta atenție… figura ei emana răutate, mediocritate, vulgaritate, dorința de a epata prin orice mod, este mereu contra tuturor, vrea sa fie in centrul atenției cu orice chip. Ma intreb unde este km 0 al acestei nulității, cine și când a început sa-i acorde atenție, NU MERITA!
 • Alexandru Alexandru
  Deci e bine sa te vaccinezi?
 • Bana Dudeanu Bana Dudeanu
  Dana Budeanu a comentat această știre, sub numele de "George", la 29.09.2021, ora 13:21.
 • Leo Leo
  Am si eu (de multa vreme) o nedumerire: Cine *** e individa asta paranoida? AAAA stai. Stiu! E prietena de suflet *** 3 , pardon *** 3, ahhhh ...Antena 3.

  Am observat ca toti evita sa se ia de ea si se 'vede' la tv o teama de a o 'deranja' pe insipida asta!

  Posibil sa bage bani in *** 3 si de aici si rezervele tuturor de a se lua de ea? Nu dau d*** pe caricatura asta, si totusi e asa promovata de unele tele-vizuini...

  Se pare ca e o Sosoaca mai 'elevata' dar o Sosoaca tot o Sosoaca stearsa este! Tare m-as lua ea la 'tranta' intr-un dialog si i-as inchide clampaul ala prost!
 • Adi Adi
  Bronzaa natural și la creieraș.
 • calu lu fat-frumos calu lu fat-frumos
  In tara asta toti nimenii au devenit vedete si influensari. Nu stie nimeni cu ce se ocupa cata scoala au ce au facut la viata lor (unii abia si-au inceput-o) dar expectoreaza verdicte si sfaturi si pareri ca marii filozofi. Nu-i frumos aici la noi? Si culmea cu milioane de falouarsi ceea ce spune multe despre noi. Si mai mult sunt chemati la tv in prime time. Si te miri de ce nu se vaccineaza oamenii. Astia suntem.
 • dancu dancu
  Oare o mai crede careva pe această..........
 • Raceanu Raceanu
  Nu poate sa stea liniștită. Oare de ce
 • George George
  Pe plan international Vaccinatii se imbolnavesc cel mai mult !
  Sunt un pericol pt societate, mai ales ca nu sunt testati si raspandesc virusul la liber...
  In țările vaccinate , apar cele mai multe infectii !
  Rapoartele de acolo arata clar că s au imbolnavit multi desi erau vaccinati. Puneti mana si cititi daca nu stiti !
  Acest ARNm din vaccin nu poate
  imuniza pe nimeni !

  Medicii stiu asta !
  Bolnavii aceia multi au alte forme de viroze. Sunt 50 de tipuri de virusuri care se gasesc in Romania in permanența. Pe acelea le fac oamenii, virusul sincitial, para gripal, mixo virus, rinovirus etc etc etc!
  ASTA AU OAMENII !
  NU COVID, CI UNUL DIN ACESTE VIRUSURI DESPRE CARE SE INVATA LA MEDICINA. Nu in politica se invata asa ceva !
  Nu inveti asta daca devii membru de partid, ci daca urmezi o facultate de medicina sau de asiatenti medicali.
  Ce e acum e o politica de a vaccina oamenii pentru motuvul spus de autoritatile din Italia :
  Pentru a vă marca pe fiecare, ca pe vite !
  Asta e scopul lor. Ati citit asta ?
  Ati facut cumva medicina pt a vorbi ceva ?
  Ati citit ce contine acea substanta care se injectează ?
  Oxid de grafen care ramane in corp ?
  Proteina spike care coaguleaza sangele ? Ati auzit de asa ceva ?
  Daca iti astupi urechile ca sa nu auzi vei fi departe de normalitate și vei vorbi fara sens.
 • Stefan Stefan
  arafat, catu si cu clica lor de hoti vor distruge ce a mai ramas din tara asta. Covidistii sa-si cumpere intai creier...
 • Vlad Vlad
  Conform discutiei dintre Ciutacu si partenera de viata a lui Oprescu, el se afla la spital in momentul cand Arafat si Radu Tudor spunea ca e acasa. Ar fi fost externat azi. Deci e un fake news din partea lui Arafat.
 • Nationalistul Nationalistul
  Raed Arafat, *** puscarie, nemernicule, criminalule! Ai inchis spitalele pentru bolnavii non-Covid, din cauza ta au fost bagati oameni in saci negri, declarati ca fiind "morti de Covid", ai calcat in picioare Constitutia, vrei sa iti faci propria armata. Esti ***! Voi sunteti cei care ati creat panica si isterie prin propagarea de informatii false despre vaccinurile ***
 • Soso Soso
  Fiinta asta, este cea mai inutila fiinda existenta pe fata pamantului. Pana si un miriapod e mai interesant ca aceasta fiinda atot-stiutoare. Pardon. Atot-proasta
 • Vlad Vlad
  Mai interesanta e partea cu Oprescu si implicarea lui Radu Tudor, director in Fundatia pentru Smurd, in raspandirea informatiilor despre sanatatea lui, fara permisiunea familiei. Mai exact, el spune ca Oprescu este acasa la el.

Trimite un comentariu

sus