Skip to main content

VIDEO exclusiv! Povestea inedită a unui cuplu de la Cursa iubirii (Prima TV). El – actor la Naţional, ea – o fostă concurentă de la Chefi la cuţite

 
Actorii Eduard Adam şi Tania Raeţcaia formează un cuplu din 2015 şi s-au căsătorit în 2018, după ce a venit pe lume băiatul lor, Matei (6 ani) / foto: arhiva personală
Actorii Eduard Adam şi Tania Raeţcaia formează un cuplu din 2015 şi s-au căsătorit în 2018, după ce a venit pe lume băiatul lor, Matei (6 ani) / foto: arhiva personală

Paginademedia.ro vă prezintă în exclusivitate prima poveste a unui cuplu care participă în noul reality-show de la Prima TV, Cursa iubirii, prezentat de Gabriel Coveşeanu alias Cove. Am aflat cine sunt Eduard şi Tania, cei supranumiţi de producători Putere şi Justiţie. El este actor al Teatrului Naţional din Bucureşti, ea este de asemenea actriţă şi are şi o pasiune pentru gătit, care a îndemnat-o să participe la două show-uri culinare până acum, Chefi la cuţite (Antena 1) şi Mâncare pe care (Acasă).

Publicitate

Eduard şi Tania au oferit un interviu în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, chiar de pe platourile de filmare ale emisiunii. Cei doi formează un cuplu din 2015.

Au povestit cu lux de amănunte cum s-au cunoscut la Chişinău, când Eduard era în turneu acolo cu un spectacol de la TNB, Dumnezeu se îmbracă de la second hand. „Mi se părea că o ştiu de undeva. La o petrecere, după spectacol, am întrebat-o ce muzee ar fi de văzut în Chişinău. Aşa a început”, a mărturisit Eduard Adam, pentru Paginademedia.ro. „Eu aveam o relaţie atunci, iar iubitul meu devenise gelos”, îşi aminteşte ea.

În 2017 s-a născut băiatul lor, Matei (6 ani), iar în 2018 s-au căsătorit. „A fost cu năbădăi, pentru că părinţii mei au fost împotriva acestei relaţii”, a povestit Tania Raeţcaia, pentru Paginademedia.ro.

Invitaţia de a se prezenta la castingul pentru Cursa iubirii a venit de la Tania.

„M-au sunat de la Prima TV iniţial pentru Schimb de mame, pe care nu l-am acceptat. Nu îmi imaginam că poate veni o altă femeie la noi acasă. Apoi am primit un link pe whats up cu detalii despre show”, a povestit Tania Raeţcaia.

„Eu când am auzit că e reality-show am spus din prima «Nu», apoi mi s-a părut interesant, pentru că nu e cu ispite, ci mai multe cupluri trec prin tot felul de probe. Mie îmi place foarte mult că emisiunea are un psiholog, care merge tot timpul cu noi, ne ajută dacă e nevoie, ne provoacă”, a spus Eduard Adam.

VIDEO. Interviul Integral – Eduard Adam: „Suntem deschişi la noi aventuri”

Eduard şi Tania, cuplul Putere şi Justiţie de la Cursa iubirii (Prima TV)

Eduard Adam (47 de ani) a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie, promoţia 1999, la clasa profesorului Mircea Albulescu. Din 2007 este angajat la Teatrul Naţional Bucureşti, unde joacă în foarte multe spectacole.

Tatiana Raeţcaia sau Tania (33 de ani), aşa cum îi spun familia şi prietenii şi cum este cunoscută şi de echipa show-ului de la Prima TV, este originară din Republica Moldova şi este şi ea actriţă. Pasionată de bucătărie, Tania a participat în 2018 la show-ul culinar de la Antena 1, Chefi la cuţite, apoi la un altul, Mâncare pe care, iar în 2021 a lansat un vlog de gătit, intitulat BucătARTE.

Prezentarea cuplului, realizată de producătorii de la Cursa iubirii - Eduard şi Tania: Cuplul Putere şi Justiţie

Eduard şi Tania sunt un cuplu sudat care colaborează foarte bine. Merg până la capăt cu dreptatea, se bat pentru credinţele lor şi nu sunt dispuşi să facă vreun compromis. Şi asta îi pune des în conflict cu cei din jur.

Amândoi sunt artişti, dar şi părinţii unui băieţel superb. De altfel, pentru Tania emisiunea Cursa iubirii se demonstrează a fi şi un test al suferinţei cauzată de îndepărtarea de cel mic.

Atât Eduard (47 de ani), cât şi Tania (33 de ani) sunt actori profesionişti. Sunt căsătoriţi şi au venit la Cursa iubirii ca să îşi testeze şi să îşi consolideze relaţia.

VIDEO. Eduard Adam şi Tania Raeţcaia, imagini din arhiva personală (sursa: YouTube BucatARTE)

Paginademedia.ro: Cum de aţi intrat în Cursa iubirii?

Eduard: Suntem deschişi la noi aventuri. Ne-a plăcut conceptul emisiunii.

Paginademedia.ro: Cum aţi aflat despre emisiune şi care dintre voi i-a spus celuilalt „Hai să facem nebunia asta”?

Eduard: Tania a fost sunată, ea a mai participat la emisiuni TV, la Chefi la cuţite.

Tania: Da, în 2018, dar am plecat repede de acolo şi acum un an am fost şi la Mâncare pe care. Probabil eram în baza de date. M-au sunat de la Prima TV iniţial pentru Schimb de mame, pe care nu l-am acceptat. Nu îmi imaginam că poate veni o altă femeie la noi acasă. Apoi am primit un link pe whats up cu detalii despre show.

Eduard: Eu când am auzit că e reality-show am spus din prima „Nu”, apoi mi s-a părut interesant, pentru că nu e cu ispite, ci mai multe cupluri trec prin tot felul de probe. Mie îmi place foarte mult că emisiunea are un psiholog, care merge tot timpul cu noi, ne ajută dacă e nevoie, ne provoacă.

Paginademedia.ro: Pentru că tu eşti actor al Teatrului Naţional din Bucureşti, te rog să ne spui care sunt spectacolele în care te vom vedea în perioada următoare?

Eduard: „Călătoria”, „Preşul”, „Stupid Fucking Bird”, „A fost odată în România”, No Man’s Land”. dar şi „Dumnezeu se îmbracă de la second hand”, spectacol pe care îl jucăm de când mă cunosc cu Tania... Nu ştiu toate spectacolele care se vor relua în noua stagiune, aşteptăm să se publice programul.

Eduard Adam spune povestea primului sărut

Paginademedia.ro: Aşadar tu şi Tania v-aţi cunoscut la teatru...

Eduard: Tania era în foierul teatrului, aşteptând colegii de la tehnic de la TNB, pentru că după o săptămână urma să vină şi ea cu trupa ei din Chişinău la Bucureşti, cu un spectacol. Treceam pe acolo, ea mi-a spus „Felicitări” şi eu am avut un sentiment foarte puternic că o ştiu de undeva.

Eu am problema asta, nu reţin nume, dar figuri da, şi credeam că aşa se întâmpălă şi cu ea, că o ştiu de undeva. Şi am zis să fac o glumă. Am întrebat-o „Dar tu cine eşti?”. Şi ea mi-a răspuns: „Sunt Tatiana Raetcaia”, ceva de genul „Care e problema?!”.

Apoi a fost o petrecere, unde eu am stat după ea. A doua zi la fel... Moldovenii când se distrează se distrează. Şi i-am întrebat dacă pot merge şi eu la petrecere, iar o prietenă de-a ei a întrebat-o pe ea în rusă: „Vrei să te scap de ăsta?”. Ea a spus că „Nu, mă descurc”. Asta era în septembrie 2015.

Paginademedia.ro: Şi cum ai obţinut prima întâlnire?

Eduard: Am întrebat-o ce muzee ar fi de văzut în Chişinău.

Tania: Da şi m-am întâlnit cu Eduard să-l duc să vadă muzee. Eu aveam o relaţie. Iubitul meu de atunci devenise gelos, mă întreba cum să mă văd cu un actor din Bucureşti. Eu am spus „Dar nu e nimic, doar suntem colegi”. Deja nu prea mai mergea relaţia atât de bine. Dar i-am spus: „Uite, ca să fii tu sigur că nu e nimic hai şi tu”.

Eduard: Am fost şi în catedrala de acolo şi m-am rugat la Dumnezeu, i-am spus că am întâlnit o fată care îmi place... Şi la ieşire Tania mi l-a prezentat pe iubitul ei...

Apoi am fost la muzeul literaturii, am început să vorbesc cu el. Iar la un moment dat Tania a spus că are o repetiţie şi m-a lăsat cu el. Şi am stat de vorbă cu iubitul ei vreo oră-două. Apoi am plecat la Bucureşti.

Dar am început să vorbim pe facebook, ştiam că ea o să vină la Bucureşti. Seara, după spectacolul lor aici, au fost cazaţi la Teatrul de Artă. Am stat acolo la poveşti, la un vin, am rămas doar noi doi, pe un balansoar.

La un moment dat ne-am sărutat. Acesta a fost începutul. Apoi ea a plecat la Chişinău şi abia după două luni am reuşit să ne revedem.

Până atunci am vorbit doar pe facebook şi am avut genul acela de relaţie platonică, aşa cum era pe vremuri când oamenii doar îşi trimiteau scrisori.

Tania Raetcaia: „A fost cu năbădăi, pentru că părinţii mei au fost împotriva acestei relaţii”

Paginademedia.ro: Şi cum ai convins-o să vină în România?

Tania: Nu a fost nevoie să mă convingă. Eu oricum voiam să vin în Bucureşti, la UNATC, să dau la Master. A fost cu năbădăi, pentru că părinţii mei au fost împotriva acestei relaţii, pentru că între noi e o diferenţă de 14 ani. N-am luat examenul de admitere, aveam mai puţin cu câteva sutimi, dar aşa a fost să fie, pentru că în acea vară am aflat că am rămas însărcinată cu Matei. Şi atunci mi-am asumat un nou rol, el de mamă, şi am rămas acasă, pentru a mă dedica creşterii copilului. Cei doi ani s-au transformat în patru...

Paginademedia.ro: Ce faceţi cu Matei cât sunteţi voi la filmările pentru Cursa iubirii?

Eduard: Matei este acasă la Bucureşti, e cu bunica de la Chişinău. Asta a fost cea mai mare provocare, pentru că nu a stat niciodată fără noi. În primele trei zile, de câte pori vorbeam cu el, plângeau amândoi (Matei şi mama lui, Tania, n.r.). Dar apoi s-a adaptat şi a înţeles.

Tania: El este motorul nostru. Se roagă în fiecare seară pentru noi. Îmi spune mama că nu face niciodată rabat de la asta.

Paginademedia.ro: Care vi se pare că este miza cea mai importantă pentru voi din participarea la acest show?

Eduard: E un joc şi nu joacă, aşa cum spunea profesorul meu, Mircea Albulescu. Am luat în serios acest joc. Ne jucăm şi ne distrăm cu nişte reguli. Râdem şi plângem pe rupte aici. Provocarea a fost exact cum ne-au spus şi ei: sunt lucruri pe care nu le facem zilnic şi nu ştim cum vom reacţiona. Avem opt ani de relaţie şi am zis că dacă acest lucru a venit către noi înseamnă că a venit cu un scop. Am analizat foarte bine coordonatele şi am acceptat. Asta e cel mai important, cred eu, că această emisiune scoate din noi emoţii pe care altfel nu le-am fi scos.

Tania: Şi am descoperit despre noi că putem face foarte multe lucruri şi în condiţii de stres.

Eduard: E vorba aceea: când crezi că nu mai poţi mai poţi un pic. Asta am aflat şi noi pe pielea noastră aici.

Tania: „Publicul sau o să ne urască, sau o să ne iubească”

Paginademedia.ro: Voi până la acest show aţi mai fost la psiholog?

Eduard: Eu am făcut terapie la un moment dat

Tania: Eu am făcut constelaţii. Dar avem în jurul nostru oameni care au pregătire psihologică, oameni spirituali. Dacă avem cceva, mici probleme, apelăm la ei. Mama spirituală a lui Eduard ne ajută foarte mult şi în creşterea lui Matei.

Paginademedia.ro: Ce a fost cel mai greu până acum?

Eduard: Nesomnul. Sunt nişte probe prin care trecem, se dau nişte note şi seara sunt alte probe eliminatorii din care la un moment dat un cuplu pleacă. Se filmează şi seara, se ajunge şi noaptea. Şi a doua zi trebuie să ne trezim foarte devreme. Şi a doua provocare este că se nasc tensiuni între cupluri.

Unii sunt mai competitivi, alţii mai puţin. Şi noi suntem, eu mai mult, dar încercăm să o luăm şi ca pe un joc. Şi ce este şi mai greu este că începi să te împrieteneşti la un moment dat cu celelalte cupluri.

Noi zicem că suntem destul de obiectivi, deşi suntem într-o emisiune cu multă subiectivitate. Dar noi încercăm să ţinem o linie dreaptă. Cred că de aceea ne-au şi numit Putere şi Justiţie. Pentru că ne apărăm dreptul şi avem simţul dreptăţii până în pânzele albe. De aceea ne-am şi creat mici animozităţi în jurul nostru.

Tania: Publicul sau o să ne urască, sau o să ne iubească.

Eduard: „Dacă vom câştiga ne dorim o bucată de pământ”

Paginademedia.ro: Din ce înţeleg voi în fiecare zi puteţi fi eliminaţi?

Eduard: Da, fiecare cuplu poate să ajungă la eliminare. E în funcţie de cele două probe ale zilei prin care trecem şi de notele pe care le primim acolo.

Paginademedia.ro: Până la ce dată mai sunt filmările?

Eduard: Până la final de august, dar depinde de fiecare cuplu cât de departe va merge...

Paginademedia.ro: Ce veţi face cu premiul dacă veţi câştiga?

Eduard: Dacă vom câştiga şi dacă vom ajunge acolo cu ajutorul lui Dumnezeu, ne dorim o bucată de pământ. Este un vis vechi de-al nostru şi ne-ar ajuta foarte mult asta.

Paginademedia.ro: Ce va face Tania după aceste filmări?

Tania: Încă nu ştiu. Am ceva în plan. Mă întorc la pagina mea de BucătarArte, unde filmez alături de Matei, fac nişte cursuri de improvizaţie şi sper să mă infiltrez şi eu în nişte găşti din lumea teatrului?

VIDEO. Tania: „Toate femeile de la mine din familie gătesc foarte bine”

Paginademedia.ro: De unde pasiunea pentru gătit?

Tania: Pe linie maternă. Toate femeile pe linie maternă gătesc foarte bine. Când eram cu mama acasă nu aveam această pasiune, pentru că mama mereu mp cicălea şi eu mă enervam. Când eram acasă nu am dat frâu liber acestei pasiuni.

Dar când l-am cunoscut pe Eduard am început să gătesc, să improvizez, să fac chestii noi şi Eduard a fost primul meu spectator culinar şi degustător şi uşor-uşor a început să ducă bucatele de acasă către teatru, iar acolo colegii au început să mănânce şi erau toţi încântaţi.

Mi-au spus să fac ceva cu această pasiune, să nu o la doar la nivel de gătit în bucătărie, acasă. Marius Manole în special m-a încurajat foarte mult. De la el a plecat ideea asta cu Chefi la cuţite. Şi de acolo uşor uşor...

Eduard: A apărut BucătARTE. Am căutat un nume împreună...

Paginademedia.ro: Care este reţeta ta preferată cu care te-a cucerit Tania?

Eduard: Plăcintele cu varză şi mărar, cu brânză sărată şi praz şi plăcintă cu vişine. Şi mai e şi Cuşma lui Guguţă, care e ca un castel din clătite, vişine şi cremă de smântână. Şi mai este una, somon în crustă de aluat.

Eduard: „Secretul este că noi comunicăm, nu lăsăm o problemă să crească”

Paginademedia.ro: Care crezi că sunt secretele cuplului vostru?

Eduard: Secretul este că noi comunicăm, ne spunem când avem o problemă, nu o lăsăm să crească, să coacă, să facă bubă. Apoi e Matei care vine şi ne ia de mână atunci când ne certăm. Are 6 ani şi face asta de la 4 ani. Ne certăm şi noi, facem ca toate alea şi ne asumăm. Eu greşesc pentru că am un temperament coleric. Dacă nu ne cerem scuze e păcat.

Paginademedia.ro: Cea mai frumoasă declaraţie de dragoste pe care Eduard i-a făcut-o Taniei este...

Tania: Atunci când a venit la Chişinău. Eram la începutul relaţiei. Nu ştiam că o să vină, habar nu aveam şi eram după un spectacol. El a venit în timpul spectacolului, fără să-mi spună, cu un buchet de trandafiri şi a aşteptat în public. Nu a spus nimic şi pentru mine a fost clar. Pentru mine nu contează vorbele, ci faptele.

Eduard: A doua a fost inelul de logodnă, pe care eu l-am conceput.

Paginademedia.ro: Şi cea mai frumoasă declaraţie de la Tania pentru Eduard...

Eduard: Au fost nişte scrisorele mici, de ziua mea, la 40 de ani. Erau 30, câte zile în lună. Fiecare scrisorică era pentru o anumită stare.

Despre show-ul Cursa iubirii (Prima TV)

12 cupluri au fost selectate în noul show matrimonial de la Prima TV, ca să-şi testeze iubirea.

Cu toţii râvnesc, desigur, şi la marele premiu pus în joc: 15.000 de euro şi o vacanţă într-o destinaţie exotică, ce vor fi acordate, cum spun organizatorii, pentru „cea mai rezistentă relaţie şi cel mai cool cuplu din România”.

În cadrul competiţiei concurenţilor le vor fi testate dragostea şi încrederea şi vor avea parte, în această experienţă, şi de consilierea unui psihoterapeut specializat pe relaţii de cuplu, Livia Popescu.

„În iubire nu e totdeauna numai lapte şi miere, sunt şi momente delicate şi dificile. Să vedem dacă ai noştri concurenţi vor putea trece cu brio peste toate dificultăţile”, a spus Cove.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus