Skip to main content

VIDEO. Octavian Strunilă, unul dintre pionierii stand-up comedy în România: „N-am putut să spun obscenităţi pe scenă”

 
VIDEO. Octavian Strunilă, unul dintre pionierii stand-up comedy în România: „N-am putut să spun obscenităţi pe scenă”

VIDEO. Fenomenul stand-up comedy este pe val la ora actuală în România. Printre cei mai cunoscuţi sunt Mihai Bobonete, Micutzu, Teo, Vio şi Costel, Dan Badea şi Cătălin Bordea, însă puţini ştiu că şi Octavian Strunilă s-a numărat printre „stand-uperi” la începuturi. 

Publicitate

Se întâmpla în primii ani de după 2000, cand fenomenul abia ajungea în ţara noastră. Strunilă, pe atunci student la actorie, se numără pe lista puţinilor oameni care au încercat să facă stand-up comedy când conceptul nici nu exista în ţara noastră. 

A început chiar alături de Bobonete, cel care a devenit ulterior unul dintre cei mai cunoscuţi stand-uperi de la noi. Cum s-a apucat Strunilă? Dar de ce s-a lăsat? 

Povesteşte chiar el, într-un interviu din studioul Paginademedia.ro. 

„În 2003 a fost anul de dubut pentru Stand-Up în România. Radu Gheorghe a venit din America cu ideea asta: stand-up comedy. Şi a venit la Dan Chişu care avea acea cafenea - „Cafe Deko” - de la Teatrul Naţional şi a fost foarte deschis. Aceşti doi oameni au dat drumul acestui nou proiect. La început nimeni nu ştia despre ce e vorba.

A fost un anunţ, ne-am prezentat acolo (nr.red el şi Bobonete) şi am început un training de câteva săptămâni, în care  Radu Gheorghe ne-a învăţat tot felul de lucruri cum ar fi: să nu te fereşti să spui obscenităţi pe scenă pentru că asta e numai la noi în România”, îşi aduce aminte Strunilă. 

„N-am putut să spun obscenităţi pe scenă”

Actorul Octavian Strunilă povesteşte că nu l-a ţinut mult etapa de stand-uper. S-a lăsat, iar unul dintre motive a fost legat de limbajul pe care trebuie să-l foloseşti la stand-up comedy. 

„N-am putut să spun obscenităţi pe scenă din educaţie, din cauza faptului că sunt eu cum sunt. Seinfield a fost unul dintre cei curaţi, el a revoluţionat stand-up-ul în zona asta. Dar e mult de muncă, mi-am repetat un număr şi mi-am creat singur singurele emoţii negative din acest interviu. Nu mă simt bine să spun glume.

Am făcut timp de 1 an de zile şi am zis că nu mai pot să fac asta. Eu am renunţat în viaţă la multe lucruri care îmi aduceau bani pe moment doar pentru că nu mă simţeam ok. Cum nu m-am simţit ok ca prezentator. Şi am renunţat ca să fac seriale”, explică el. 

„Bobonete era mai relaxat şi mai pasionat”

Principala concluzie a lui Strunilă, în legătură cu stand-up-ul a fost că „stand-up-ul nu e pentru mine, nu sunt capabil”. Cu privire la succesul lui Bobonete, acesta a spus:

„Bobonete a avut succes pentru că era mai relaxat şi mai pasionat decât mine pe zona asta. El când a găsit stand-up a zis că asta e pentru el. Şi-a dedicat viaţa pentru acest gen. Eu m-am dus la serial, m-am dus să câştig bani”, a conchis actorul. 

VIDEO. De ce s-a lăsat Octavian Strunilă de stand-up comedy?

Strunilă lansează primul lungmetraj, după un film de Cartea Recordurilor

Prezenţa lui Octavian Strunilă în studioul Paginademedia.ro a venit în contextul în care îşi va lansa primul lungmetraj, după un film de Cartea Recordurilor. 

Acţiunea filmului, pe scurt. Într-o seară la un pahar de vin, 7 prieteni (soţ-soţie, iubiţi, amici), intră într-un joc periculos: pun telefoanele pe masă şi hotărăsc ca la tot ce primesc în acea seară, telefoane, mesaje, mail-uri, să răspundă pe speaker sau să citească cu voce tare. De aici... totul o ia razna.

Actorul a rememorat provocările unui film făcut în pandemie. Unul dintre cele mai dificile momente a fost chiar înainte de startul filmărilor, când unul dintre actori s-a îmbolnăvit de Covid-19. Cum s-a repliat şi pe cine a găsit în loc? A explicat în discuţia cu Petrişor Obae, editorul Paginademedia.ro. 


Citeşte şi: Octavian Strunilă, aşa cum nu îl ştiaţi. Lansează primul lungmetraj, după un film de Cartea Recordurilor. Cu actori din Las Fierbinţi


VIDEO. INTERVIU - De Cartea Recordurilor! Octavian Strunilă îşi lansează primul film de lungmetraj

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nicolas Nicolas
    Da, așa e. Și eu am făcut parte din acea trupă de început cu Radu Gheorghe...mergeam prin cluburi, pub-uri și încercăm să impunem noul stil. Unii patroni nici nu știau despre ce e vorba. La Cafe Deko vene un public numeros și care știa despre ce vorba. Acolo puteai să spui orice, erai susținut...Bobonete lua notițe de la toți, stătea în culise, își nota subiectele și le trata apoi în felul lui. A fost...acum e fiecare cu drumul lui.
  • George Șlicaru George Șlicaru
    Sunt câțiva stand-uperi(de ambele sexe) de-a dreptul jalnici( nu le dau numele, se știu ei singuri) ! Sunt și unii de-a dreptul geniali(câteodată) dar nu prea mulți. Chestia este că dacă clientul a venit la sală ,,să se râdă,, va râde la orice tâmpenie, că d-aia a dat bani ! Rămâne totuși o chestie de gusturi, așa că....
  • didi didi
    mie nu mi se pare ca bobonete e un reper pentru stand up ul romanesc... nu e nici macar haios, e agresiv si fad.
    liga mare e cu micutzu, dan badea, frinculescu, bordea. restul sunt deja de mana a doua. bobonete le sufla in ceafa celor din liga a treia.

Trimite un comentariu

sus