Skip to main content

Cinci ani de Afostodată.ro, un proiect cu poveşti în limbaj mimico gestual. Expoziţie despre Emil Racoviţă şi Exploratori de Poveste pe 1 iunie, la Muzeul Grigore Antipa

 
Cinci ani de Afostodată.ro, un proiect cu poveşti în limbaj mimico gestual. Expoziţie despre Emil Racoviţă şi Exploratori de Poveste pe 1 iunie, la Muzeul Grigore Antipa

Cum se spune A fost odată în limbaj mimico-gestual? Întrebarea şi-a găsit răspunsul acum cinci ani, când jurnalista Măriuca Mihăilescu a lansat proiectul inedit Afostodată.ro, o platformă de poveşti spuse şi în limbaj mimico-gestual, pentru copiii cu deficienţe de auz.

Publicitate

Proiectul inedit marchează aniversarea printr-o expoziţie la Muzeul Antipa.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa anunţă deschiderea expoziţiei Antipa şi Racoviţă - exploratori de poveste. Expoziţia are loc pe 1 iunie, de ziua copiilor, de la ora 10.30.

Expoziţia se adresează familiilor cu copii pasionaţi de ştiinţele naturii şi îmbină mai multe tehnologii multimedia cu poveşti, experimente, jocuri senzoriale şi elemente digitale.

Poveştile celor doi exploratori pot fi ascultate în cadrul expoziţiei găzduite de Muzeu şi pot fi accesate pe afostodata.ro în format audio şi în limba semnelor române (LSR). Conţinutul original poate fi ascultat şi pe Spotify sau iTunes.

"Expoziţia îi introduce pe vizitatori în atmosfera  de şcoală a celor doi savanţi şi îi provoacă să exerseze meseria de cercetător într-un „laborator de studiu” creat special pentru ei", transmit cei de la Muzeul Antipa.

La deschidere intrarea este gratuită, apoi expoziţia va face parte din traseul de vizitare a Muzeului până la sfârşitul lunii august.

Citeşte şi: POVESTI FĂRĂ SONOR. O jurnalistă şi povestea platformei cu poveşti pentru copiii care nu pot auzi. Acum, despre A fost odată. Site-ul

Prezentăm programul special de 1 iunie, de la Muzeul Antipa. Programul se desfăşoară în grădina Muzeului şi cuprinde următoarele activităţi:

  • 10:00 – 19:00 – intrarea gratuită în expoziţia permanentă a muzeului pentru toţi copiii;
  • 10:30 –  deschiderea expoziţiei temporare „Antipa şi Racoviţă – exploratori de poveste”;
  • 10:00 – 17:00 – activităţi în grădina Muzeului:
  •  „Parcarea animalelor colorate” – desene cu creta pe asfalt;
  • „Colorăm cu spor” – zona de colorat fişe cu imagini din natură;
  • „Puzzle pentru toţi” – zona de asamblat puzzle-uri cu animale;
  • „În cuvinte să ne-ntrecem şi prin labirint să trecem!” – zona de rebusuri şi labirinturi;
  • „Natura, muza noastră” – zona în care micii artişti vor desena cu carioci şi acuarele pe folie de împachetat;
  •  „Poveşti în grădină”, ateliere pentru preşcolari împreună cu adulţii însoţitori;
  • „Mutarea perfectă” – ateliere de şah pentru cei mici;
  • 13:00 – 14:00 – atelierul „Antipa şi Racoviţă – exploratori de poveste” pentru copiii pasionaţi de expediţii şi natură.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus