Skip to main content

Trei prietene s-au trezit din întâmplare actriţe în aceeaşi comedie. Adela Popescu, Laura Cosoi şi Ada Condeescu, în noul film Reatreat Vama Veche

 
Actriâele Adela Popescu, Laura Cosoi şi Ada Condeescu sunt prietene în viaţa reală, aşa că s-au bucurat mult să se întâlnească la filmările pentru producţia Retreat Vama Veche, în regia lui Petre Năstase / foto: arhiva personalî
Actriâele Adela Popescu, Laura Cosoi şi Ada Condeescu sunt prietene în viaţa reală, aşa că s-au bucurat mult să se întâlnească la filmările pentru producţia Retreat Vama Veche, în regia lui Petre Năstase / foto: arhiva personalî

INTERVIU. Adela Popescu (fostă prezentatoare Vorbeşte lumea, Pro TV, şi actriţă în mai multe seriale TV, precum Aniela), Laura Cosoi (actriţă şi în serialul La bloc, Pro TV) şi Ada Condeescu sunt protagonistele filmului Retreat Vama Veche. Cele trei actriţe au povestit pentru Paginademedia mai multe detalii despre personajele pe care le interpretează în comedia regizată de Petre Năstase.

Publicitate

Ada Condeescu o interpretează pe Eva, o pshiholoagă specializată în terapia de cuplu. Laura Cosoi o va întruchipa pe Dana, CEO-ul unei companii de publicitate, iar Adela Popescu îi va da viaţă Corinei, un medic stomatolog.

Actriţele îşi continuă prietenia din viaţa reală şi în viaţa personajelor principale din filmul Retreat Vama Veche. 

„Cred că l-am întrebat pe Petre de zece ori dacă sigur nu a ştiut că suntem prietene”, a spus Adela Popescu.

„Nu ştiam care este distribuţia şi desigur nu puteam bănui că urmează o perioadă atât de frumoasă”, adaugă Laura Cosoi.

„Nu lucrasem până acum cu niciuna dintre ele şi cred că cea mai mare bucurie a mea a fost să le descopăr pe fiecare în parte ca partenere de joc”, completează Ada Condeescu.

Adela Popescu: „Nu ştiam cum e să jucăm împreună. Ştiam cum e să bem...”

Distribuţia mai este completată de nume precum Daniel Nuţă (Groapa, Adela), Emilia Popescu (Camera 609), Radu Vâlcan (Iubire şi onoare), Răzvan Fodor (Adela), iar Adelina Pestriţu (influencer şi fostă prezentatoare WOWbiz) debutează ca actriţă în acest proiect. Filmul este programat să apară în cinematografe anul viitor.

Detalii, în interviul de mai jos:

Paginademedia.ro: Prietene în vaţa reală, prietene şi în film. Cum e să jucaţi împreună?

Adela Popescu: Nu ştiam cum e să jucăm împreună. Ştiam cum e să bem ceaiuri, să mâncăm paste şi să vorbim până noaptea târziu. Dar să jucăm împreuna încă nu ştiam cum este. A fost incredibil de frumos. Şi am descoperit ce compatibiliate profesională există între noi.

Laura Cosoi: Am primit invitaţia de a face parte din acest cast cu inima deschisă, cu o bucurie nemărginită să le văd pe Adela şi pe Ada în distrubuţie, prietenele mele de foarte mulţi ani.

A fost o bucurie fiecare zi de filmare, fiecare şedinţă de lucru şi de pregătire, pentru că ne era dor una de alta şi în plus exista demult o dorinţă de a ne întâlni într-un proiect cinematografic.

Timpul petrecut cu ele şi cu Petre Năstase, şi echipa filmului Retreat Vama Veche a fost memorabil, este un proiect minunat, cu personaje spumoase, colorate, vibrante pe care abia aşteptăm ca publicul să le descopere.

Ada Condeescu: Pentru mine a fost minunat. Nu lucrasem până acum nici cu Adela şi nici cu Laura, şi cred că cea mai mare bucurie a mea a fost să le descopăr pe fiecare în parte ca partenere de joc, la fel de generoase şi de atente ca în prietenie.

Am râs mult bineînţeles, am fost şi serioase, este pentru noi un moment foarte profund al legăturii noastre.

Ada Condeescu: „Este în scenariu o scenă a leşinului care mi s-a părut complicată, pentru că trebuia să pară, în primul rând fizic, foarte naturală”

Paginademedia.ro: Am înţeles că nu ştiaţi că o să faceţi parte din proiect, ci aţi aflat ulterior. Cum aţi reacţionat atunci când aţi aflat că vă continuaţi prietenia din viaţa reală în film?

Adela Popescu: Cred că l-am întrebat pe Petre de zece ori dacă sigur nu a ştiut că suntem prietene. Ne-a rămas să credem că alegerea a fost una providenţială.

Laura Cosoi: La prima discuţie desigur că nu ştiam care este distribuţia şi desigur nu puteam bănui că urmează o perioadă atât de frumoasă. E o bucurie imensă să şi lucrez cu oamenii importanţi din viaţa mea cu care există o compatibilitate dintotdeauna.

Mi se pare că am avut sufletul şi inima pline în fiecare zi. S-a legat firesc şi bine comunicarea dintre noi şi pe platoul de filmare şi sper să se resimtă bucuria noastră de a fi împreună şi în ochii spectatorilor.

Ada Condeescu: Nu îl cunoşteam pe Petre Nastase, m-a sunat pur şi simplu şi mi-a propus rolul principal în filmul său de lungmetraj/

M-am dus la o prima întâlnire la biroul lui, unde, spre surprinderea mea, am văzut o întreagă echipă care deja pregătea filmarea şi mi-am dat seama atunci cât de serioasă e treaba.

În faţă, era un ecran cu o prezentare amplă a proiectului şi în momentul în care s-a ajuns la cast, imediat sub imaginea mea în rolul Evei era Adela... şi, culmea, apoi şi Laura.

Noroc că lumina era stinsă în cameră, pentru că m-am emoţionat puternic, mă simţeam cumva ca la camera ascunsă, chiar nu-mi venea sa cred.

Mi-am ţinut în frâu emoţiile, bucuria şi mirarea şi am mers mai departe cu discuţiile. Gândul meu era că abia aşteptam să le pot suna pe Adela şi pe Laura să le spun ce fericită sunt. Noi nu mai vorbiserăm pe îndelete de ceva vreme, toate am fost cu programul haotic cu copiii, dar chiar de curând ne întalniserăm la o cină şi nimic nu era schimbat între noi.

Ada Condeescu: „A fost totul foarte din scurt, am mers mult pe chimia dintre noi”

Paginademedia.ro: Cum v-aţi pregătit pentru rol?

Adela Popescu: Am repetat, desigur, împreună cu Petre toate scenele. Am discutat, am analizat. Dar a ajutam mult şi faptul că personajele sunt vârfuri de tipologii. Aşa că ne era destul de clar cam cum ar trebui să fie.

Laura Cosoi: Cred că este foarte important să descurci foarte bine toate iţele scenariului, să înţelegi foarte bine personajul, să-i vezi traiectoria. Am avut foarte multe întâlniri şi dialoguri atât cu regizorul, cât şi cu colegii despre personaje şi despre legăturile dintre ele.

Preproducţia acestui film nu a fost atât de lungă pe cât a fost la altele, cât a fost foarte intensă şi eficientă. Am descoperit personajul şi pe platou, la fiecare filmare mai adăugam ceva în plus faţă de ce aveam pregătit de acasă. Este un personaj care s-a născut frumos, firesc, în aronie cu povestea pe care vrea să o transmită.

Ada Condeescu: A fost totul foarte din scurt, am mers mult pe chimia dintre noi, la care nu am lucrat niciodata, ea pur şi simplu exista, astfel că la repetiţii s-au născut lucruri amuzante şi autentice.

M-am gândit mult la biografia Evei, personajul meu, la ambiţiile care au determinat-o să îşi aleagă meseria de psiholog, la relaţia cu tatăl ei (interoretat de actorul Marius Stănescu). A fost o fericire să mă întâlnesc cu Marius şi în această ipostază, ne ştiam de când eu eram mică, aşa şi cu Ovidiu Niculescu şi cu Răzvan Fodor. Am fost norocoasă să am în jur atât de mulţi oameni talentaţi cu care să pot lucra.

Adela Popescu: „A fost greu să filmăm primăvara în ţinute de vară”

Paginademedia.ro: A fost vreo scenă care vi s-a părut mai grea?

Adela Popescu: Spre finalul filmului se „plătesc” nişte poliţe. Şi schimbarea asta de macaz a fost destul de provocatoare. Greu a mai fost şi să filmăm primăvara în ţinute de vară

Laura Cosoi: Întotdeauna eşti într-o continuă căutare atunci când joci, este esenţial să fii în căutare. Şi în viaţă avem dinamică, ni se întâmplă adesea să ne trezim dimineaţa cu nişte planuri şi să credem că ziua va fi într-un fel şi să se întâmple să fie altfel, de fapt aşa cum trebuie să fie.

Ada Condeescu: Este în scenariu o scenă a leşinului care mi s-a părut complicată, pentru că trebuia cumva să pară, în primul rând fizic, foarte naturală. Apoi o scenă în care alcoolul era consumat în exces unde iarăşi mi s-a părut delicat să găsesc măsura.

Despre film:

Eva (Ada Condeescu), o psiholoagă specializată în terapia de cuplu, urmează să se mărite şi cele mai bune prietene (Adela Popescu şi Laura Cosoi) îi organizează petrecerea burlăciţelor, la un retreat discret de tantra-yoga din staţiunea Vama Veche de pe Litoral.

Ce nu ştiu fetele este că patronii acestui centru sunt fostul iubit al Evei şi soţia lui însărcinată şi că instructorii de yoga adevarăţi vor fi înlocuiţi, din cauza unui căţel tekel, cu un pescar, un bucătar şi cu un dascăl din localitate...

GALERIE FOTO: Filmările au avut loc în primăvară

Citeşte şi: FOTO. Au început filmările pentru Retreat Vama Veche, un film cu Adela Popescu, Laura Cosoi, Ada Condeescu, Adelina Pestriţu şi Daniel Nuţă din Rise of Empires: Ottoman

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus