Skip to main content

Alexandru Sassu, fost şef al TVR, a încetat din viaţă

 
Alexandru Sassu, fost şef al TVR, a încetat din viaţă

Alexandru Sassu, fost politician, fost şef al TVR, dar şi coordonator al diviziei video din grupul Adevărul în urmă cu mai mulţi ani, a încetat din viaţă, scrie news.ro. Avea 65 de ani.

Publicitate

Sassu a fost directorul Televiziunii Române între anii 2007 şi 2010. A fost numit la propunerea PSD, partid în care intrase în 2003, după zece ani ca politician în Partidul Democrat. A părăsit TVR după ce a fost demis de Parlament, în martie 2010.

După plecarea din TVR, a coordonat divizia TV a grupului Adevărul, în perioada în care ziarul era deţinut de Dinu Patriciu. La Adevărul a lucrat doi ani, până în februarie 2012, când şi-a dat demisia.

În 2018, Sassu vine la TVR în calitate de consilier al preşedintelui Doina Gradea, dar şi de producător general. N an mai târziu, este schimbat din poziţia de producător general, dar rămâne în instituţie. Pleacă din Televiziunea Română în vara lui 2020, invocând divergenţe cu Doina Gradea, pe care o compară cu un "vătaf".

Cariera politică (via news.ro):

  • Alexandru Sassu s-a născut la 26 octombrie 1955, la Bucureşti. A fost deputat de Brăila din partea Partidului Democrat în legislatura 1992-1996. În perioada 1996-2000, a fost deputat PD de Bucureşti, iar între 2000-2004 deputat de Timiş, ales tot pe listele PD.
  • În 1998 a deţinut funcţia de ministru pentru relaţia cu Parlamentul. Până în ianuarie 2003 a fost liderul grupului parlamentar PD din Camera Deputaţilor. În ianuarie 2003 a părăsit PD şi s-a înscris în Partidul Social Democrat.

Citeşte şi: Alexandru Sassu şi-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa şefei TVR: e ca un "vătaf"!

Citeşte şi: Alexandru Sassu, schimbat din funcţia de producător general al TVR. Cine i-a luat locul

Citeşte şi: Alexandru Sassu, fostul preşedinte TVR, numit producător general de Doina Gradea

Citeşte şi: EXCLUSIV: Alexandru Sassu şi-a dat demisia de la Adevărul Holding

Citeşte şi: EXCLUSIV: Alexandru Sassu, noul director al Adevărul TV

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus