Skip to main content

Alexandru Sassu și-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa șefei TVR: e ca un "vătaf"!

 
Alexandru Sassu și-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa șefei TVR: e ca un "vătaf"!
Alexandru Sassu

Demisie în postul public de televiziune. Alexandru Sassu părăsește TVR, unde a fost producător general și consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. 

Sassu, care la rândul său a fost președinte al intituției în perioada 2007 - 2010, invocă, în cererea de demisie, divergențe cu actualul președinte, Doina Gradea. 

Publicitate

Acesta menționează, în documentul obținut de Paginademedia.ro, că Gradea „nu și-a onorat partea sa din angajamentul nostru”, iar „comportamentul său a evoluat din ce în ce mai mult către cel al unui vătaf, tratând angajații SRTv ca pe niște angajați personali pe moșia personală”, după cum a scris Sassu. 

Reamintim că Sassu s-a întors în TVR acum doi ani. A revenit, în instituția pe care a condus-o în trecut, pe funcția de consilier al Doinei Gradea. Trebuia să facă „un proces amplu de evaluare”, după cum Paginademedia.ro a scris la vremea respectivă. 

Apoi, în octombrie 2018, a fost numit producător general interimar, funcție pe care a rezistat opt luni. 

Demisia lui Sassu va intra în vigoare pe data de 3 august. 

Alexandru Sassu, în demisie: PDG-ul a ales să facă orice compromis numai pentru a rămâne în funcție

Sassu a enumerat mai multe motive prin care să-și argumenteze demisia. Cele mai importante dintre acestea: 

- Colaborarea mea cu SRTv a avut la bază o înțelegere privind redresarea reală și solidă a acestei instituții. Înțelegerea prevedea ca, împreună cu președintele director general al SRTv să depun toate eforturile pentru a creiona un proiect viabil și sustenabil care să facă posibilă redresarea SRTv.

- Eu mi-am ținut promisiunea prezentând, în fața CA al SRTv, un proiect de redresare a SRTv pe care acesta l-a aprobat în unanimitate. 

- Președintele director general al SRTv nu și-a onorat partea sa din angajamentul nostru și a împiedicat punerea în aplicare a planului de redresare

- Am convenit cu președintele director general al SRTv ca relațiile din interiorul SRTv, atât cele dintre structurile din SRTv, dar mai ales cele dintre angajați și conducere să fie puse pe baze normale, de respect și colaborare conform competențelor. 

- Comportamentul președintelui director general a evoluat din ce în ce mai mult către cel al unui vătaf, tratând angajații SRTv ca pe niște angajați personali pe moșia personală

- În același timp președintele director general al SRTv a ajuns să coordoneze în mod direct și personal toate sau aproape toate activitățile și acțiunile din SRTv, impunându-și voința în fața celor mult mai bine pregătiți din punct de vedere profesional. 

- A ținut să-și impună amprenta personală pe întreaga activitate din SRTv și, din păcate, rezultatele dezastruoase din ultima vreme dovedesc că a și reușit

- Mă simt nevoit să demisionez și să atrag atenția asupra modului în care este condusă în acest moment instituția

- PDG-ul a ales să facă orice compromis numai pentru a rămâne în funcție, chiar dacă prețul plătit a fost ducerea SRTv către un dezastru aproape total și, în mod sigur, extrem de greu de îndreptat. 

Istoria lui Sassu în TVR

Alexandru Sassu a condus TVR în perioada 2007-2010. A părăsit TVR după ce a fost demis de Parlament, în martie 2010, după mai multe dispute cu angajații.

La câteva luni de la numire, a intrat în conflict cu directorul de știri Rodica Culcer, după ce Jurnalul TVR a difuzat imagini cu interceptări din dosarul Cataboșul, cu Decebal Traian Remeș (ministru al agriculturii) și cu Ioan Avram Mureșan (fost ministru al agriculturii). În 2008, Rodicăi Culcer i s-au limitat atribuțiile editoriale.

Alexandru Sassu a acuzat și el ingerințe politice din partea lui Emil Boc în politica editorială a postului. El a spus că Televiziunea Publică nu va fi una depolitizată, atât timp cât premierul Emil Boc îi cere o emisiune săptămânală, la TVR.

Președintele Traian Băsescu a refuzat, la vremea respectivă, să vină la vină la emisiuni la TVR „cât timp Sassu este președinte".

Sassu, președintele celei mai scumpe achiziții TVR: Liga Campionilor

Tot în mandatul lui Alexandru Sassu, TVR a făcut una dintre cele mai scumpe achiziții la capitolul drepturi TV din sport. TVR a achiziționat meciurile de Champions League, pentru care s-a angajat să plătească 35 de milioane de euro, plus TVA, pentru sezoanele 2009 - 2012.

La câteva luni după plecarea din TVR, în iunie 2010, Sassu a fost pus la conducerea Adevărul TV, zona de video a grupului Adevărul, finanțat atunci de Dinu Patriciu. Adevărul TV primise și o licență de la CNA, retrasă după doi ani întrucât televiziunea nu a mai fost lansată.

În iunie 2018, Sassu a revenit la TVR. Conducerea postului public spunea atunci că el „este angajat al SRTv pe termen determinat, pentru un proiect ce vizează un proces mai amplu de evaluare a activităţii curente a televiziunii publice”.


Citește și: Alexandru Sassu, fost președinte al TVR, revine. Ce va face


Citește și: Alexandru Sassu, fostul președinte TVR, numit producător general de Doina Gradea


Citește și: Alexandru Sassu, schimbat din funcția de producător general al TVR. Cine i-a luat locul


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • În galeria de inutili care l-au tapat de bani pe Dinu Patriciu, Alexandru Sassu - zis Sașa - ocupă un loc special. Să ai o leafă de 18.000 euro/ luna si sa nu faci absolut nimic timp de doi ani este o performanta colosala, cu atat mai mult cu cat a fost obtinuta pe timpul crizei din 2010. I-a adus dupa el pe Cezar Udrescu, Mioara Negescu si Mura Franculescu, un fel de adjuncti cu Jaguar la scara si 5-7000 euro lunar pe cap de manager. Cea mai mare performanta a acestui cvartet de mare valoare a fost transmisia live a sedintei de sumar de la Adevarul, condusa de titanul Grigore Cartianu. Recordul de audienta a ajuns la 177 de vizualizari, media fiind de 40-50, adica erau obligati sa caste ochii reporterii si oamenii din redactie. Distractia a tinut vreo trei saptamani, dupa care soborul de atarnatori (completat si cu alti greuceni) a revenit la suete denumite pompos "management meeting". Între siniștrii ăia Sassu era chiar haios, fuma psihedelic și emitea tâmpenii pe bandă rulantă. Marele sau pariu era jurnalistul universal. Adica sclavii mergeau pe teren, filmau cu telefonul pt Adevarul TV, montau cum puteau si scriau prin masini pentru site si pt ziarele trustului. O alta idee minunata, care a intrigat total redactiile, era aceea ca trustul sa faca banul gros trimitand, pe contract, reporteri si fotografi la nunti. Cine marca banul avea parte de povestea zaiafetului in tiraj dedicat. Ginerica si miresica aveau pt ei si pt prieteni, ziarul lor, nenica! Păcat că genialitatea nu i-a patruns si pe sclavi, care n-ar fi fost platiti suplimentar pt munca in plus.
  • Terminati cu demisiile ca nu stiti ce pierdeti. Gradea ramane in TVR si dupa ce e inlocuita, angajatii vor avea ocazia sa ii aprecieze mandatul in plin deseori. Poate face si TVR audienta cu un reality "De la PDG la nimic" sau "In lift cu colegii" sau "In parcare cu dusmanii" gen
  • Ura, am mai scapat de un slujitor! Sasu nu are cum sa tina lectii de morala, e si el bagat pana la gat in noroi! Bine ca a plecat. Comenteaza acum de oftica ca nu a reusit sa redevina director!
  • Pai duamna (***) pretindea acum cateva zile intr un interviu platit ca toti inaintasii ei ati luat decizii dupa ureche. Doar ea le ia dupa nas ...

Trimite un comentariu