Skip to main content

Povestea ursului Arthur: Jurnalista Pro TV Ramona Ţintea a scos la iveală cazul

 
Foto: Facebook / Vitalie Cojocari
Foto: Facebook / Vitalie Cojocari

Uciderea ursului Arthur a ţinut primele ştiri în ultima săptămână, dar de unde a pornit? Jurnalista Ramona Ţintea de la Pro TV s-a ocupat de reportajul privind cazul uciderii ursului Arthur. Ea este cea care a documentat povestea care a ajuns şi în titlurile internaţiionale.

Publicitate

Ţintea, împreună cu un cameran şi un şofer, s-a ocupat de acest caz împreună cu ONG-ul Agent Green, cel care a anunţat că ursul Arthur a fost ucis de prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein.

Ramona Ţintea s-a documentat despre acest caz timp de o lună, a mers să ia câte un punct de vedere de la autoriţile din Covasna şi de la asociaţiile de vânători. De asemenea, a făcut mai multe cereri pentru a obţine informaţii de la Garda de Mediu şi Ministerul Mediului. După apariţia materialului, a fost la rândul ei contactată de jurnalişti din Austria şi a povestit detalii despre ancheta sa pentru publicaţia Kronen Zeitung.

Ramona Ţintea a mai făcut în trecut reportaje pentru campania Inspectorul PRO.

“A fost o muncă de echipă, împreună cu activiştii de mediu de la Agent Green, fără ei, cu siguranţă nu aş fi reuşit să aduc la lumină acest caz. Am făcut şi alte anchete împreună, sunt partenerii mei de încredere.

Despre braconaj şi despre faptul că urşii sunt vânaţi ilegal s-a tot vorbit, dar până acum, niciodată nu am reuşit să demonstrăm acest lucru. Sinceră să fiu, până nu am văzut documentele, până nu am văzut numele prinţului scris acolo, nu am vrut să cred, nu am vrut să entuziasmez.

De la bun început am stabilit strategia. Ştiam că avem de-a face cu oameni pricepuţi, cărora nu le poţi spune din prima că ştii ce s-a întâmplat”, a spus Ramona Ţintea, potrivit StirileProtv.ro.

Vitalie Cojocari, reporter Pro TV, a povestit ancheta jurnalistei pe Facebook. Câteva idei: 

- „Acest text nu va fi despre urs. Este despre jurnalista care a descoperit toate detaliile uciderii ursului Arthur!”

- „Ramona Ţintea este jurnalistă la Ştirile PRO TV, unde a făcut o serie de anchete spectaculoase şi pentru campania Inspectorul PRO. Are experienţă şi are un fler deosebit pentru astfel de subiecte. Pentru că este un jurnalist care îşi respectă meseria, are surse, iar sursele i-au povestit despre această vânătoare.”

- „Şi-a dat seama că este ceva în neregulă când căutat mai multe detalii. A studiat documente şi legi cu multă meticulozitate. A realizat că stă pe un subiect important. Cum vă spuneam, în săptămâna Mare a plecat la munte să îl investigheze.”

- „Ramona fost contactată şi de jurnalişti din Austria. A povestit detaliile anchetei sale pentru unul din cele mai mari şi mai cunoscute ziare din Austria, Kronen Zeitung. Acolo vorbeşte despre vânătoarea pe care a documentat-o şi v-a prezentat-o pe larg.”

Şi Vitalie Cojocari, reporter Pro TV, a povestit pe Facebook despre ancheta jurnalistei Ramona Ţintea

 

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gabriel Gabriel
    Mda, cu zeci de articole si reportaje pe povestea asta, ea e mai cu mot. Ca e de la Pro.
    Murea lumea proasta daca nu scotea ea la iveala "povestea".
  • ion ion
    @didi:
    - nu e legal sa impusti ursoaice
    - ti-a aratat tie foto/video?
    Ce s-au activat postacii... sigur bugetari toti
  • didi didi
    e o manevra de presa a activistilor de mediu. pana acum nu exista decat autorizatia de ucidere a ursoaicei pe care a impuscat-o legal printul. in rest, sunt doar acuzatiile lui agent green asta si nimic. printul ar putea foarte bine sa ii dea in judecata, omul are inregistrari video si foto.
    presupun ca scopul e obtinerea de fonduri de la stat de catre oengisti care vor sa protejeze ursii din birouri de la laptopuri.
  • Ion Ion
    Radu Tudor a zis ca e un fake-news fabricat de Putin.
    Deci "case closed", ursoaica era de fapt urs si nu l-a omorat nimeni ci s-a nascut in padure, mosit de print.
  • Z Z
    Și dacă nu l-a împușcat pe Arthur (de care nici nu ați auzit până la acest caz), ce? Alt urs contează mai puțin? Acea ursoaica cu pui putea fi omorata să rămână puii singuri. Oamenii să lase natura în pace. Un ecologist adevărat stă la oraș.
  • geo geo
    Ramonica, demersul tău jurnalistic este lăudabil...doar că povestea ta se bazează, aproape în exclusivitate, pe presupunerile ”activiştilor” de mediu. Până acum nu există nicio dovadă, să zicem o măcar mărturie, chiar sub acoperire, a unui organizator / participant la partida de vânătoare care să spună, cu subiect și predicat, că ”prințul l-a împușcat pe Arthur”. Nu ne lua de proști, dacă chiar ești o jurnalistă bună, așa cum te laudă colegul tău !

Trimite un comentariu

sus