Skip to main content

Andreea Esca, ţinta unei fraude pe Internet. Un anunţ fals cu numele ei ademeneşte oamenii să dea 250 de Euro în speranţa unor câştiguri fictive

 
Andreea Esca a fost de mai multe ori ţinta escrocilor de pe Internet / foto: arhiva personală
Andreea Esca a fost de mai multe ori ţinta escrocilor de pe Internet / foto: arhiva personală

Un banner cu titlul „Acesta este ultimul interviu cu Andreea Esca. Chiar merge la închisoare?” a fost viral zilele acestea pe facebook. Anunţul este unul fals şi este menit să convingă oamenii să dea 250 de Euro în speranţa unor câştiguri fictive. Nu este prima dată când Andreea Esca se confruntă cu furtul de imagine.

Publicitate

Cine accesează acea „ştire” de pe facebook ajunge pe un site-fantomă care conţine mesaje menite să ademenească oamenii că facă plăţi online în speranţa că se vor îmbogăţi.

Furtul de imagine, care o vizează atât pe Andreea Esca, precum şi posturile Pro TV şi Digi24, nu este, din păcate, un caz singular.

Titlurile folosite de astfel de site-uri-fantomă sunt menite să fie cât mai atrăgătoare şi şocante. În cazul acesta, unul dintre titlurile inventat a fost acesta: „Banca Naţională a României o dă în judecată pe Andreea Esca pentru sfaturile sale bune despre cum poate deveni fiecare român cu adevărat bogat”.

Recent, o altă persoană publică se confrunta cu probleme similare, aşa cum semnala Paginademedia.ro.

Contactată de Paginademedia.ro, Andreea Esca spune că nu este prima dată când păţeşte aşa ceva.

Andreea Esca: „Escroci există de când lumea”

„Nu ştiu ce sunt aceste treburi. Distracţiile unora pe Internet. Nici n-am deschis:. Scuze, dar sunt cu multă treabă, n-am timp de unii care n-au ce face. Nu mă interesează să vorbesc cu nişte motoare de calculator. Nu există temă de discuţie, iar escroci virtuali sau fizici există de când lumea”, a spus Andreea Esca.

De asemenea, un reprezentant al postului Digi24 a povestit, pentru Paginademedia.ro, că se întâmplă foarte des astfel de cazuri. Chiar zilele trecute mai multe astfel de sesizări venite din partea telespectatorilor i-au îndemnat pe jurnaliştii postului tv amintit să facă un articol-avertisment.

„Înşelătorie cu medicamente-minune vândute pe Internet. Sunt folosite imagini ale unor cunoscute site-uri de ştiri, inclusiv Digi24.ro, pentru a ademeni oamenii cu presupuse tratamente care desfundă vasele de sânge şi rezolvă toate problemele de sănătate sau pentru restabilirea vederii. Medicii avertizează că riscurile pentru sănătate sunt uriaşe”, se arată în articolul de pe digi24.ro.

Site-ul fantomă cu ştirea falsă despre Andreea Esca foloseşte şi imaginea Pro TV

Andreea Esca, victimă pe facebook şi în 2017, şi în 2019

Nu este pentru prima dată când Andreea Esca a fost escrocată pe facebook.

În 2017 apăruseră mai multe conturi care îi furaseră identitatea – îi foloseau în mod abuziv numele şi fotografii din arhiva personală.

Doi ani mai târziu, apăreau în Social Media reclame false care aveau titluri cu numele ei şi foloseau chipul ei pentru a promova produse de slăbit.

„Cineva are chef de glume nepotrivite, iar mie mi se pare foarte urât să amăgeşti oamenii, folosind identitatea cuiva. De aceea vă anunţ că singura mea pagină de FB oficială este aceasta, care este şi marcată cu semnul bleu necesar”, îşi avertiza Andreea Esca fanii din Social Media, în 2017.

„Văd pe facebook o mulţime de postări despre mine care am nu ştiu ce afacere cu produse de slăbit! Şi acum mă tot întreabă lumea despre asta! Este o ştire falsă, o escrocherie, deci nu vă lăsaţi păcăliţi!

Chiar şi după zeci de ani de trăit în media, nu pot să înţeleg ce fel de oameni pot face asemenea mizerii cuiva, fără nici o jenă, teamă, bun simţ... Oare au şi ei familii, copii, prieteni? Cât costă să n-ai nici un Dumnezeu?”, a scris Andreea Esca pe reâelele sociale, atunci când s-a confruntat cu o situaţie similară, în 2019.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus