Skip to main content

Chefii, la cuţite cu Antena 1. Antena 1, la cuţite cu presa. Postul cere Paginademedia scoaterea unui articol cu Chef Florin Dumitrescu! Şi "să vă abţineţi pe viitor"!

 
Chefii, la cuţite cu Antena 1. Antena 1, la cuţite cu presa. Postul cere Paginademedia scoaterea unui articol cu Chef Florin Dumitrescu! Şi "să vă abţineţi pe viitor"!

Conflictul Antena 1 - Chefi la cuţite, faza pe... presă. Antena 1 cere într-o notificare către Paginademedia.ro scoaterea articolului în care chef Florin Dumitrescu vorbeşte despre relaţia lui cu postul de televiziune.

Publicitate

Antena 1 vorbeşte în notificare despre "eliminarea de îndată de pe site-ul dumneavoastră  a articolelor care conţin declaraţiile false şi provocatoare ale domnului Florin Dumitrescu".

Totodată, aminteşte şi de "demersuri legale", în cazul în care Paginademedia.ro nu se conformează notificării.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, şi alte redacţii care au scris despre acest subiect au primit notificări de la Antena 1.

Ce spune Antena 1 în notificare?

În primul rând, "să eliminaţi de îndată articolele care conţin declaraţiile denigratoare/defăimătoare şi neadevărate făcute de Florin Dumitrescu pe 22 februarie, prin care acesta formulează acuzaţii nefondate la adresa Antena TV, cu singurul scop de a influenţa opinia publică şi chiar instanţele de judecată, prin încercarea de a induce o percepţie negativă în privinţa Antena TV" şi

"Să vă abţineţi pe viitor de la preluarea şi difuzarea unor declaraţii tendenţioase, false şi provocatoare la adresa Antena TV sau care au orice fel de legătură cu Antena TV, de genul celor făcute de Florin Dumitrescu în data de 22 februarie."

Antena punctează că "diseminarea în spaţiul public a unor afirmaţii/acuzaţii care în mod vădit nu au nicio bază factuală vă face pe deplin respensabili pentru consecinţele unei asemenea comunicări, chiar şi în sutuaţia în care nu sunteţi autorul/emitentul acelor acuzaţii, ci doar le preluaţi ca atare".

Dar ce a spus Florin Dumitrescu, de a determinat aşa o reacţie?

Într-o postare publică, Chef Florin Dumitrescu spune, printre altele, că a ajuns în situaţia să nu poate vorbi şi să nu se poată apăra public din cauza contractului de confidenţialitate pe care l-a semnat cu trustul media.

O reacţie în contextul în care între Chef şi Antena 1 este o serie de procese după plecarea de la postul TV.

În notificarea trimisă Paginademedia.ro, Antena 1 menţionează că "decizia de înlocuire a juraţilor emisiunii Chefi la Cuţite, respectiv domnii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu" este "o măsură pe care Antena TV a fost pusă în situaţia să o întreprindă exclusiv din cauza refuzului intempestiv al celor 3 juraţi de a participa la realizarea Sezonului 13 al emisiunii".

Florin Dumitrescu:

„Mi se pare că e aşa într-o zonă din asta super gri în care eu, ca persoană, mi-am pierdut dreptul la liberă exprimare, mi-am pierdut dreptul de a fi cine sunt, mi-am pierdut toate drepturile posibile, doar pentru că am semnat un contract. E un pic dubios şi un pic cam greu de dus.

„Eu, personal, vă spun sincer, timp de nouă ani de zile am crezut că am lucrat într-un loc mişto şi mi-am dedicat aceşti ultimi nouă ani cu speranţa că fac bine.

Nouă ani de zile eu n-am existat din punct de vedere profesional. Şi atunci ce fac? Nu stau eu liniştit lângă familia mea? Un timp pe care l-am pierdut efectiv departe de ei cu compromisurile toate pe care le-am făcut de-a lungul vremii. Compromisuri de care habar nu aveţi niciunul dintre voi la ce compromisuri am fost „supus”, să zicem, doar pentru că aveam un contract semnat.”

VIDEO. Chef Florin Dumitrescu a răbufnit în scandalul cu Antena 1. „Nu ştiu cât o să mă coste chestia asta, poate încă un proces”

"Demersuri legale"

Care sunt afirmaţiile cu probleme? Antena 1 vorbeşte de preluarea informaţiilor şi declaraţiilor lui Florin Dumitrecu, "în mod deosebit a celor care insinuează o conexiune între litigiile cu Antena TV şi problemele sale de natură personală/familială, precum şi a celor care sugerează îngrădirea de către Antena 1 a dreptului său la liberă exprimare".

La finalul notificării, Antena 1 vorbeşte şi despre posibilele consecinţe:

"În cazul în care nu veţi înţelege să procedaţi într-o manieră onestă, obiectivă şi rezervată cu privire la reflectarea acestor subiecte în publicaţiile dumneavoastră, vă atragem atenţia că o comunicare publică cu caracter defăimător la adresa Antena 1, a emisiunii Chefi la cuţite sau cu referire la orice alte aspect adiacenţe (aşa cum sunt litigiile cu cei trei foşti juraţi) este în mod evidenţ de natură a produce un prejudiciu de imagine semnificativ pentru Antena TV."

"O asemenea conduită va pune Antena TV în situaţia de a întreprinde faţă de dumneavoastră toate demersurile legale pentru apărarea dreptului la imagine şi repararea integrală a prejudiciului depus."

Notificarea Antena TV către Paginademedia.ro:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus