Skip to main content

RTV, obligată de Tribunalul Bucureşti să şteargă de pe site un articol în care numea mai mulţi ziarişti „inamicii României”. Decizia nu este definitivă

 
RTV, obligată de Tribunalul Bucureşti să şteargă de pe site un articol în care numea mai mulţi ziarişti „inamicii României”. Decizia nu este definitivă

Tribunalul Bucureşti a obligat compania care deţina licenţa televiziunii România TV să şteargă de pe site un articol în care îi cataloga drept „inamici” ai României pe ziariştii Dan Tăpălagă, Ioana Ene Dogioiu, Magda Grădinaru şi Andrei Siminel, potrivit G4Media.ro. Atacul dur al celor de la RTV se întâmpla anul trecut în octombrie, în contextul discuţiilor despre aderarea la spaţiul Schengen, derapaj despre care a relatat şi paginademedia.ro la momentul respectiv. 

Publicitate

Cei patru ziarişti au fost atacaţi de RTV după ce au criticat modul în care autorităţile de la Bucureşti au realizat reformele necesare aderării la spaţiul Schengen.

Sentinţa Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Procesul a fost deschis de către Andrei Siminel, patronul de la Ziare.com, care are mai multe procese cu Romania TV. 

Instanţa a decis să admită în parte cererea de chemare în judecată şi obligă Romania TV să şteargă de pe site articolul intitulat „Inamicii României din presă! Cine sunt oamenii toxici din media care fac tot posibilul ca România să rămână o ţară UE de mâna a doua! Cum au încercat să dinamiteze obiectivul de ţară nr. 1-Aderarea la spaţiul Schengen!”

Totodată, RTV ar trebui să-i plătească lui Siminel daune morale în valoare de 10.000 de lei.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel, în 30 de zile de la comunicare. 

Redăm în continuare decizia, pe scurt, a Tribunalului Bucureşti: 

„Admite în parte cererea. Obligă pe pârâtă la plata către reclamant a sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă pe pârâtă la ştergerea de pe platforma media ,,romaniatv.net” a articolului publicat sub titlul „Inamicii României din presă! Cine sunt oamenii toxici din media care fac tot posibilul ca România să rămână o ţară UE de mâna a doua! Cum au încercat să dinamiteze obiectivul de ţară nr. 1-Aderarea la spaţul Schengen!”, în termen de 3 zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Obligă pe pârâtă să publice dispozitivul prezentei hotărâri pe platforma ,,romaniatv.net” şi să-l menţină vizibil timp de 30 de zile. Respinge, în rest, cererea. Ia act că părţile înţeleg să solicite cheltuielile de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 10.03.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus