Skip to main content

BBC, peste 6.000 de reclamaţii de la telespectatori pentru că a difuzat momentul infarctului jucătorului Christian Eriksen

 
Foto: hepta
Foto: hepta

BBC a primit peste 6,000 de reclamaţii din partea telespectatorilor, pentru că a difuzat momentul în care Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului Danemarca-Finlanda, de la Euro 2020.

Publicitate

Aproximativ 6.417 de oameni au făcut sesizări pentru că BBC One, televiziunea care a transmis meciul, scrie BBC.

Reprezentanţii BBC s-au apărat şi au spus că UEFA controla transmisiunea TV, dar au prezentat scuze telespectatorilor.

„Ne cerem scuze faţă de oricine a fost supărat de imaginile difuzate. Acoperirea în stadion este controlată de UEFA, în calitate de radiodifuzor gazdă, şi, de îndată ce meciul a fost suspendat, ne-am eliminat”, au scris de la BBC.

Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren. Drama fotbalistului, transmisă detaliat la TV

Cum a fost dat pe post episodul dramatic al fotbalistului Eriksen, în direct pe TV, şi un caz de la noi, când DigiSport a filmat şi în ambulanţă. Şi pentru care a luat o ...somaţie.

Doar procedurile bine puse la punct şi prezenţa de spirit a celorlalţi fotbalişti de pe teren au făcut ca o dramă să fie evitată. Este vorba, bineînţeles, de episodul dramatic prin care a trecut Christian Eriksen în timpul partidei Danemarca - Finlanda, de la Euro 2020.

În urma episodul zguduitor, câteva aspecte au fost discutate în spaţiul public: aprecierea pentru jucătorii danezi, care au făcut "scut" în faţa coechipierului lor, dar şi decizia discutabilă a UEFA de a difuza imagini în care se vedea jucătorul este resuscitat defribilatorul, dar şi cadre cu soţia fotbalistului plângând.

Iniţial, Eriksen a scăpat de obiectivul camerelor care transmiteau live doar cu ajutorul solidarităţii colegilor săi, care au făcut zid în jurul jucătorului cât timp a fost resuscitat pe gazon.

După primele minute, producătorii au schimbat complet modul de filmare, alegând cadre de la mare distanţă sau evitând complet zona în care medicii îl tratau pe jurnalistul căzut la pâmânt.

DigiSport a fimat şi-n ambulanţă

CNA-ul românesc a sancţionat, în trecut, un caz asemănator. Episodul de aseară ne trimite la un alt eveniment care ar fi putut să se transforme într-o dramă, petrecut chiar în România în urmă cu doi ani.

Este vorba despre cazul lui Eugen Neagoe, antrenor la Dinamo pe atunci. Cazul a fost amintit şi de fostul membru CNA Radu Herjeu, într-o postare pe Facebook.

Neagoe a suferit un infarct pe bancă în timpul unui meci. Postul Digi Sport a fost sancţionat de CNA după ce a difuzat, pe larg, imagini cu momentul în care lui Neagoe i s-a făcut rău şi apoi când a fost dus în ambulanţă pentru a i se da primul ajutor.

Au fost cadre apropiate cu antrenorul în timp ce i se acorda primul ajutor.

Atunci, oficialii DigiSport nu au considerat că este o problemă. Au dat imaginile, au spus ei, pentru că "a fost un eveniment foarte important şi de aceea au vrut să arate ce i s-a întâmplat antrenorului".

Digi Sport a difuzat, atunci, aproximativ 160 de secunde cu antrenorul aflat în suferinţă.

CNA a considerat atunci (Radu Herjeu a propus) că postul trebuie penalizat pentru difuzarea de „imagini care exploatează sau scot în evidenţă traumele ori traumatismele unei persoane.” 

 

CITEŞTE ŞI: Drame în direct: cazul Eriksen şi infarctul antrenorului Neagoe, când Digi a filmat şi-n ambulanţă. Când se trece graniţa decenţei şi a eticii

CITEŞTE ŞI: Digi Sport, somat de CNA pentru imaginile cu antrenorul Dinamo după ce a făcut infarct pe teren. Preşedintele CNA: „Ar fi fost de amendă”

CITEŞTE ŞI: Început pe Pro TV, terminat pe Pro X. Rating-ul unui meci atipic, de la Euro: Danemarca - Finlanda. Câţi oameni s-au uitat partida marcată de drama fotbalistului Christian Eriksen?

CITEŞTE ŞI: Fake News legat de drama jucătorului Christian Eriksen. Infarctul, asociat cu vaccinul anti-Covid

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus