Skip to main content

TVR Cultural va fi lansat de Ziua Naţională

 
TVR Cultural va fi lansat de Ziua Naţională

Postul TVR Cultural va începe să emită din 1 decembrie, a anunţat Carla Tompea, producător general al TVR, la conferinţa de presă ce anunţă detalii despre Festivalul Enescu, ediţia 2023.

Publicitate

„TVR Cultural îşi va relua emisia în 1 decembrie 2022, de Ziua Naţională. Este o reparaţie morală, o reverenţă faţă de cultura acestei ţări”, a anunţat Carla Tompea, postul fiind partener al Festivalului Internaţional „George Enescu” 2023, potrivit News.ro. „Generozitatea (tema Festivalului „Enescu” 2023) înseamnă şi privilegiul de a-ţi aduce sala de spectacole acasă la tine prin intermediul televiziunii”, a mai spus Tompea. 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în şedinţa din 22 noiembrie deciziile de autorizare pentru emisia pe satelit, respectiv în sistem digital terestru a postului TVR Cultural.

Reamintim că TVR Cultural, care şi-a încetat emisia în 2012, pe fondul problemelor financiare ale postului public, a primit din nou licenţă de la CNA la începutul lunii septembrie, după cum Paginademedia.ro a relatat la momentul respectiv. 

TVR Cultural a fost lansat în anul 2002, fiind şi la acel moment singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendată pe 15 septembrie 2012. 
 
Reînfiinţarea canalelor TVR Info şi TVR Cultural a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al SRTv, în şedinţa din 9 februarie 2022.

TVR Info a primit deja licenţă de la CNA şi a fost lansat în a doua parte a lunii iunie

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Socianu Marian Socianu Marian
    daca apare iar tvr cultural e excelent.
    cu aceasta ocazie rog sa reluati documentarele cu Razboiul I si II mondial, sau alte evenimente importante din sec.20, prezentate de marii actori Robert Powell, Charlton Heston, etc. sau documentarele cu fiecare editie a CM de fotbal, prezentate parca in 2018.
    Multumesc.
  • Livia Pila Livia Pila
    Drăgălașa Carla Tompea a făcut și un anunț, și o reverență. Dar a uitat sa spună unde se va putea vedea TVR Cultural și care îi e grila de program Ca și în cazul TVR INFO totul începe dub semnul grabei, al improvizației, al orbecaitului, al stahanovismului. Carlita, o dam iar cu oistea în gard . Ne facem iar de rasul lumii. În primul rand tu, șefa etern incompetenta, și Turturica-Fitness.
  • Shantaram Shantaram
    Dan Turturica-Fitness infiinteaza canale noi ca sa ia ochii politicului mimand ca ar fi facut ceva, ca ar fi lasat ceva in urma. In realitate a distrus pana la 0.0 toate audientele care se mai tineau bine. La aceste canale muncesc cam aceiasi oameni care se stiu, doar ca sunt suprasolicitati. Protejatii lui Turturel sunt bine-mersi. Poate mai face niste concursuri sa aduca si altii.
  • Horatiu Haralambie Horatiu Haralambie
    Carla Tompea nu stie a face ceva in afara de a fi sefa. Peste tot. Ar accepta si sa fie sefa la fabrica de chibrituri, si la spital, si la o carciuma, doar sa fie sefa! Este elementul comun al tuturor regimurilor politice si sub conducerea ei s-a stricat tot ce se putea strica in TVR.
  • HectorMLT și Snoppy HectorMLT și Snoppy
    Am uitat ceva să bag la Digi Satelit mai este Antena 1 HD, Kanal D HD și Prima TV HD atât
  • HectorMLT și Snoppy HectorMLT și Snoppy
    Vă rog să băgați la Digi Digital precum Prima Comedy, Prima News, Prima Comedy HD, Prima News HD, Atomic Academy, TVR Cultural, Aleph Business, Smart TV, Realitatea Sportivă, Realitatea Star, Acasă Gold HD, PRO Cinema HD, Epic Drama HD, Film Cafe HD, Nickelodeon HD, Mooz Dance HD, Party MIX HD, Magic FM și Rock FM
    Și vă rog să băgați Digi Satelit precum Prima Comedy, Prima News, TVR 2 HD, TVR 3, TVR Cultural, TVR INFO, Aleph News, Aleph Business, Realitatea Sportivă, Realitatea Star, Prima Sport 1 HD, Prima Sport 3, Mooz Dance, Magic TV, Rock TV, Magic FM și Rock FM.
    Și în plus scoateți din grila Digi Satelit doar PRO TV Internațional atât.
  • Dan SALCEA Dan SALCEA
    Nici o grija. TVR CULTURAL va musti de Marius Constantinescu. Asta e ca partidul. E în toate. În cele ce sunt și în cele mâine ne vor face sa plângem.
  • Lucia Marusivici Iorga Lucia Marusivici Iorga
    Totul făcut sub semnul improvizatiei. Totul in vederea raportării realizării și depășirii planului. Asta știu Turturică-Fitness și Carla Tompea- 3X1.
  • Livia Pila Livia Pila
    Dacă lansarea a fost anunțată de Carla Tompea nu am nici cel mai mic dubiu ca TVR Cultursl va fi un mega-esec asa cum este și TVR Info. O improvizație, ceva fără sens și fără idee.
  • Canalia Pârțea Canalia Pârțea
    Cea mai frumoasă veste de anul ăsta!

    Înapoi la toate emisiunile bune de CULTURĂ!

    Patapievici, Liiceanu, Zeca Buzura, Pleșu... Fără bătători de câmpi ca Leșe sau cringe-ul maxim Marius Constantinescu...

    Aș fi foarte atent cu cine prezintă, cine vorbește... Să nu mai existe emisiuni de umplutură despre nimic cu moderatori îndoielnici...

    Să nu ne facem prea mari speranțe... Dar poate le iese de data asta ceva în stilul Seratelor Iosif Sava... Emisiuni de 2-3 ore în care să existe discuții libere și dense pe diverse teme de actualitate...

    OK, și partea de Enescu și alte inutilități locale... Dar MULTE DISCUȚII stil podcast cu oameni valoroși... Asta-i pofta ce-am pohtit!

    Că restul... Nu mă vor ține pe TVR.

    Și să fie HD! Rușinos că și TVR 3-ul l-au ținut atâta timp fără HD... Plus revenirea la mov în loc de verde (dat în 2013 TVR 3-ului care debutase cu mov)... Jale pe culori.

Trimite un comentariu

sus