Skip to main content

VIDEO. Filmul Capra cu trei iezi, cu Maia Morgenstern, succes pe Netflix

 
VIDEO. Filmul Capra cu trei iezi, cu Maia Morgenstern, succes pe Netflix

Lansat de doar trei zile pe Netflix, filmul Capra cu trei iezi, cu Maia Morgenstern în distribuţie, a ajuns rapid pe primul loc în topul celor mai urmărite filme pe platforma de streaming, în această săptămână. 

Publicitate

Filmul, un horror ce prezintă o variantă reinventată a poveştii Capra cu trei iezi de Ion Creangă, este regizat de Victor Canache şi a avut premiera pe 28 octombrie.   

Producţia românească conduce clasamentul celor mai populare titluri pe Netflix în România. În acelaşi top se mai regăsesc titluri precum Luther sau The Magician's Elephant.

Despre Capra cu trei iezi via Cinemagia:

În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă şi mamă a trei copii (actriţa Maia Morgenstern) este nevoită să ţină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, îşi dă-n vileag adevărata natură sadică (actorul Marius Bodochi).

Bazat pe una din cele mai cunoscute poveşti româneşti ("Capra cu trei iezi", de Ion Creangă), filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări şi cântece vesele.

Inclusă în ciclul de învăţământ primar la scurt timp după publicare şi ilustrată în primele pagini ale Abecedarului din anii ‘70-‘90, povestea “Capra cu trei iezi” de Ion Creangă încă este una dintre cele mai populare dar şi cele mai controversate poveşti româneşti pentru copii.

Filmul urmează îndeaproape firul narativ al poveştii lui Creangă dezvoltând elementele subtile şi păstrând, în mare parte, dialogul original

Platforma Netflix are deja câteva zeci de titluri româneşti disponibile şi nu e prima dată când o producţie românească ajunge în fruntea celor mai populare titluri pentru publicul din România. 

Teambuilding sau Mirciulică sunt două dintre titlurile care au ajuns în topul Netflix la scurt timp de la lansarea pe platforma de streaming. 

Trailerul Capra cu trei iezi, în continuare

Citeşte şi: Lista tuturor filmelor româneşti de pe Netflix

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus