Skip to main content

TVR începe să difuzeze ediţii noi din emisiunea Care pe care, cu Ruxandra Negrea, dar proiectul rămâne blocat

 
Ruxandra Gheorghe-Negrea este prezentatoarea emisiunii-concurs Care pe care, de la TVR 1 / foto: TVR
Ruxandra Gheorghe-Negrea este prezentatoarea emisiunii-concurs Care pe care, de la TVR 1 / foto: TVR

Care pe care, emisiunea-concurs despre limba română, prezentată de Ruxandra Gheorghe-Negrea, vine cu ediţii noi la Televiziunea Română. Este vorba despre episoade filmate încă de astă vară. În mod normal, odată cu debutul la TV a noilor ediţii, ar fi trebuit să se reia şi filmările, însă conducerea postului public de televiziune a întrerupt contractul cu firma care realizara acest format.

Publicitate

Care pe care - Sezonul 2 începe sâmbătă, 7 octombrie.

Este vorba despre 20 de ediţii, care nu vor mai fi transmise zilnic, ci doar de două ori pe săptămână, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 16.00.

De ce au fost întrerupte filmările Care pe care - Scurt context:

Consiliul de Administraţie al TVR a respins producţia a noi ediţii ale emisiunii-concurs Care pe care, care urmau să fie difuzate în continuare. Totul a pornit de la dezvăluirile făcute de jurnaliştii Libertatea despre buget - care ar fi fost de aproape 600.000 de euro pentru toate episoadele filmate până acum. Aşadar se va transmite pe TV doar ce apucase să fie filmat înainte de vacanţa dintre sezoane.

Preţul de licenţiere pentru viitoarele ediţii a scăzut de la 2.490 de euro (cât a fost pentru primele episoade), la 1.700 de euro, dar acest lucru nu a ajutat la revenirea asupr deciziei de a sista filmările.

Sâmbătă de la 16.00, concurenţii primei ediţii sunt patru liceeni de 17 şi 18 ani. Iar în ediţia de duminică, un somelier, un consultant de afaceri, un inginer şi un domn de 86 de ani răspund întrebărilor Ruxandrei Negrea.

GALERIE FOTO: Ruxandra Gheorghe-Negrea: Răspunsurile corecte la întrebări despre gramatică şi vocabular sunt răsplătite cu premii

Ruxandra Gheorghe-Negrea, prezentatoarea emisiunii de la TVR 1:

Întrucât românii cântă, dansează, gătesc bine, au stil la capitolele haine şi machiaj, dar tot românii fac şi multe alte lucruri extraordinare: de exemplu, vorbesc corect româneşte. Şi câştigă premii pentru efortul lor de a găsi, contra cronometru, răspunsurile corecte la întrebări de gramatică şi vocabular.

 

 

Concursul nostru este pentru toţi, dar nu este pentru oricine. Este pentru cei care vor nu doar să se uite la televizor, ci şi să câştige ceva din această experienţă. Emisiunea funcţionează ca o oglindă care îţi arată ce cunoşti şi ce nu cunoşti din limba română şi gramatică, îţi dă posibilitatea să descoperi lucruri mai puţin ştiute despre cuvintele şi expresiile pe care le foloseşti zilnic şi pe care le iei de-a gata."

Despre Ruxandra Gheorghe Negrea:
  • În 2001 a început colaborarea cu TVR, prezentând emisiunea Corect. Pastila zilnică de limbă română a evoluat în timp, primind titlul de Vorbeşte corect
  • Ruxandra a lucrat ca redactor, realizator, comentator sportiv şi prezentator. A prezentat în 2003 şi 2008 Festivalul Cerbul de Aur
  • În 2005 a fost comentator sportiv al Campionatului Mondial de Patinaj Artistic-Moscova
  • În 2006, Ruxandra comenta din nou, de data aceasta Olimpiada de Iarnă de la Torino
  • Tot în 2006 a fost corespondent TVR la Bruxelles. De asemenea, a lucrat şi ca jurnalist acreditat la Parlamentul României

Citeşte şi: Cât costă emisiunea Care pe care de la TVR? Aproape 600.000 de euro, pentru două sezoane

 
 
 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus