Skip to main content

Carmen Ivanov schimbă postul de radio. A plecat de la TaNaNaNa. Unde s-a mutat?

 
Carmen Ivanov schimbă postul de radio. A plecat de la TaNaNaNa. Unde s-a mutat?

Avem primele detalii despre noul proiect de radio realizat de Carmen Ivanov, unul dintre cei mai cunoscuţi traineri de dicţie din România. Până săptămâna trecută a realizat la Radio TaNaNana emisiunea de tehnologie intitulată „IT Republic”De azi (27 octombrie), Carmen Ivanov va realiza o „pastilă” de tehnologie la postul de radio KISS FM – „KISS IT”.

Publicitate

Carmen Ivanov a revenit în FM de azi (27 octombrie), la postul KISS FM. Noua sa rubrică, „KISS IT”, se difuzează în fiecare zi de vineri, în cadrul emisiunii din intervalul orar 14.00-16.00, dar şi în cadrul matinalului de weekend, difuzat sâmbătă şi duminică în intervalul 08.30-09.00.

Până săptămâna trecută, Carmen Ivanov a colaborat timp de trei ani cu postul de radio TaNaNaNa, unde a realizat emisiunea „IT Republic”. În perioada 2014-2020 a realizat aceeaşi emisiune la Radio Gold FM. Înainte de asta, timp de doi ani a colaborat cu postul Guerrilla, unde a realizat emisiunea „Guerrilla Gaming Show”. „IT Republic” a mai fost şi la City FM timp de trei ani, în perioada 2009-2012.

Acum emisiunea „IT Republic” de la Radio TaNaNaNa este moderată de fostul său coleg, Octavian Palade.

Cu ocazia schimbării postului radio, Carmen Ivanov a oferit un interviu pentru kissfm.ro, din care vă redăm câteva declaraţii:

Voi aduce toate noutăţile din zona de gadgeturi, jocuri video, aplicaţii sau trenduri în tehnologie. Ca să rămână conectaţi la viitor.”

„Dacă înainte aveam melodii pe casete şi CD-uri, acum avem softuri de emisie inteligente, care generează playlisturi, care pot mixa piesele mai precis decât o făceam noi manual, lucruri care acum ne uşurează munca extraordinar de mult...”

„Ce-am făcut eu de la debut până acum? Am tot învăţat să fac radio. Am trecut prin mai multe posturi de radio cu specific diferit, aşadar, din fiecare loc prin care am trecut am avut multe lucruri de învăţat – iar progresul tehnologic a ajutat să ne modificăm şi dinamica pe care o avem atunci când gândim sau prezentăm un produs de radio.”

Carmen Ivanov: „Inteligenţa Artificială este, garantat, o prietenă bună”

Carmen Ivanov a început o colaborare cu postul KISS FM, unde realizează „pastila” intitulată „KISS IT”

Dacă nu rămâi conectat la noile tehnologii, posibil să ai dificultăţi în a face lucruri simple, precum un transfer bancar, sau să rămâi blocat continuu la cozile de la ghişee, când poţi folosi foarte uşor aplicaţiile de plată a impozitelor spre exemplu, pentru a evita aglomeraţiile din casieriile instituţiilor statului.”

„Inteligenţa Artificială este, garantat, o prietenă bună”, a mai spus Carmen Ivanov, care explică de ce simte acest lucru: „În urmă cu mai bine de 17 ani, am devenit vocea singurului sintetizator vocal text-to-speech în limba română – un tip de Inteligenţă Artificială care la început ajuta nevăzătorii să «audă» textele, dar care acum animă vocal mii de aplicaţii valoroase pentru utilizatori: de la booking.com la Duolingo, la roboţii telefonici de la diversele primării de sector, sau cum îmi zic oamenii: vocea de la Google Translate.

Pentru moment, AI-ul este un instrument care te ajută să trăieşti ca oamenii din viitor, dacă ştii să-l mânuieşti corect. Dar nu, nu cred că un om de radio va putea fi înlocuit de Inteligenţă Artificială care să fie mai bună decât el, pentru că sunt materiale pe care ai nevoie să auzi emoţie, să simţi empatie, dramatism, ironie, amuzament – lucruri de care roboţii nu sunt capabili (încă).”

Despre Carmen Ivanov 10.000 de ore în faţa microfonului de radio

  • A absolvit Dreptul şi are un master în Ştiinţe Penale la Universitatea de Vest din Timişoara.
  • Este realizatoare de emisiuni radio de 23 de ani încoace.
  • Şi-a început cariera în jurnalism la postul Radio Contact Reşiţa, ca prezentator de ştiri. Tot la Radio Contact a realizat şi primele 500 de emisiuni de divertisment, de la producţii de linie până la emisiuni specializate pe zona de gaming şi IT.
  • Este unul dintre cei mia cunoscuţi traineri de dicţie din România. A antrenat peste 15.000 de persoane în ultimii 18 ani pe zona de dicţie, voice over, radio televiziune şi public speaking (este trainer acreditat ANC şi profesor universitar asociat la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării Bucureşti).
  • De-a lungul timpului a realizat mai multe emisiuni despre domeniul IT, dar a prezentat şi ştiri.
  • A condus timp de 15 ani mai multe redacţii de ştiri în mai multe radiouri naţionale.

Carmen Ivanov este vocea în limba română a unei inteligenţe artificiale

„Carmen Ivanov a realizat şi prezentat prima emisiune de IT&C din România, în anul 2000, a făcut interviuri cu cei mai mari producători de jocuri video, software şi console de gaming şi a participat la conferinţe internaţionale de tehnologie cum este Games Convention din Germania (cea mai mare expoziţie de tehnologie din Europa).

Carmen Ivanov a fost selecţionată pentru singurul sintetizator vocal din lume în limba română, deţinut în prezent de către Amazon, care a căutat vocea perfectă pentru acest sintetizator. Programul a descompus în foneme vocea înregistrată iniţial, iar acum recompune cuvinte, altfel spus, poate traduce cuvintele scrise în vorbe rostite şi are aplicaţii multiple, de la comunicarea între persoane cu dizabilităţi, la trimiterea de e-mailuri audio.

Carmen este, practic, vocea în limba română a unei inteligenţe artificiale. De asemenea, a animat vocal în limba română programul Matrix în cadrul Institutului de Audiologie din Oldenburg Germania, program ce a revoluţionat în 2018 modul în care se efectuează audiometria în întreaga Europă.

A vorbit peste 10.000 de ore în faţa microfonului de radio şi cel puţin 50% din vremea asta a dedicat-o ştirilor. Desigur, nu a ratat nici zona de televiziune, unde a fost editor de jurnal la mai multe televiziuni naţionale”, se mai arată în articolul publicat de site-ul postului de radio KISS FM.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus