Skip to main content

Cătălin Tolontan, audiat şi la DNA. Are legătură cu cazul Primarului Băluţă

 
Cătălin Tolontan, audiat şi la DNA. Are legătură cu cazul Primarului Băluţă

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost audiat ca martor la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), după ce DIICOT a închis partea de plângere pe care Primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă o făcuse împotriva jurnalistului.

Publicitate

Tolontan a fost audiat la DNA joi, 22 iulie. Audierea a fost una scurtă şi a durat doar 14 minute, scrie Libertatea.

„Niciodată nu ne-a interesat decât activitatea de interes public a aleşilor şi a conducătorilor, indiferent cine au fost ei”, a declarat Tolontan, potrivit sursei menţionate.

 A fost clasat dosarul în care jurnaliştii Newsweek şi Libertatea erau acuzaţi de primarul Băluţă de „constituirea unui grup infracţional organizat”, după cum Paginademedia.ro a scris AICI

Dosarul fusese deschis la plângerea primarului sectorului 4, Daniel Băluţă, împotriva unor jurnalişti ai Newsweek România şi Libertatea. .

DIICOT a explicat că a putut clasa dosarul doar pe infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat, dar nu şi pe cea de şantaj, întrucât are competenţă doar pe prima. În cazul în care prima infracţiune ar fi fost probată, DIICOT ar fi putut investiga şi şantajul, explică cei de la Newsweek.

„Întrucât materialul probator administrat a infirmat existenta unui grup infracţional organizat, s-a constatat ca nu mai este incident niciun alt criteriu de competenţă materială sau după calitatea persoanei de natură să atragă competenţa D.I.I.C.O.T., ca structură specializată de parchet în efectuarea urmării penale”, conform unui comunicat DIICOT. 

Primarul Băluţă, proces pierdut cu grupul Ringier

Audierea lui Tolontan vine după ce primarul Băluţă a pierdut procesul cu trustul Ringier, care deţine publicaţiile Libertatea şi Gazeta Sporturilor. Detalii, AICI

Primarul ceruse în instanţă ştergerea unui articol scris de Cătălin Tolontan (care este un text de opinie), dar mai ceruse şi altceva: Libertatea şi publicaţiile Ringier să nu mai scrie nimic despre el! Nici ştiri, nici investigaţii, nici opinii!

Primarul Băluţă ceruse instanţei ca interdicţia să se aplice pe toate publicaţiile pe care le deţine Ringier (care a rămas singura companie occidentală de presă prezentă în România!).

Ordonanţa preşedinţială înaintată de Băluţă a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 2 în ziua de miercuri, 21 iulie.

 

CITEŞTE ŞI: Presa la DIICOT. A fost clasat dosarul în care Băluţă îi acuza pe Tolontan şi jurnaliştii Newsweek de „constituirea unui grup infracţional organizat”

CITEŞTE ŞI: UPDATE. Instanţa a respins cererea Primarului Băluţă. A vrut ştergerea unui articol semnat de Tolontan! Tolo: În societăţile totalitare, acest proces se numeşte „controlul adevărului”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus