Skip to main content

Presa la DIICOT. A fost clasat dosarul în care Băluţă îi acuza pe Tolontan şi jurnaliştii Newsweek de „constituirea unui grup infracţional organizat”

 
Foto - Hepta
Foto - Hepta

Presa la DIICOT. A fost clasat dosarul în care jurnaliştii Newsweek şi Libertatea erau acuzaţi de primarul Băluţă de „constituirea unui grup infracţional organizat”, scrie Newsweek

Publicitate

Dosarul fusese deschis la plângerea primarului sectorului 4, Daniel Băluţă, împotriva unor jurnalişti ai Newsweek România şi Libertatea. Cu toate acestea, una dintre infracţiunile reclamate de edilul sectorului 4 va fi cercetată, în continuare, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. 

DIICOT a explicat că a putut clasa dosarul doar pe infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat, dar nu şi pe cea de şantaj, întrucât are competenţă doar pe prima. În cazul în care prima infracţiune ar fi fost probată, DIICOT ar fi putut investiga şi şantajul, explică cei de la Newsweek. 

„Întrucât materialul probator administrat a infirmat existenta unui grup infracţional organizat, s-a constatat ca nu mai este incident niciun alt criteriu de competenţă materială sau după calitatea persoanei de natură să atragă competenţa D.I.I.C.O.T., ca structură specializată de parchet în efectuarea urmării penale”, conform unui comunicat DIICOT. 

Reamintim că Băluţă le-a făcut plângere la DIICOT jurnaliştilor în urma unor articole de presă care nu-l vizează direct. Mai mult, Cătălin Tolontan şi Mihai Toma au fost chemaţi la DIICOT ca martori, după ce au preluat un articol din Newsweek. În faţa procurorilor au ajuns şi câţiva jurnalişti de la Newsweek. 

După ce jurnaliştii au ajuns la DIICOT, Rise Project a dezvăluit că Simona Mihaela Oprea, partenera de viaţă a procurorului Ionuţ Edi Oprea - cel care se ocupa de cazul jurnaliştilor, a fost avocata lui Marian Goleac (fostul şef ADP 4, mâna dreaptă a edilului de la sectorul 4) şi lui Antonio Goleac (şef în poliţia locală a sectorului, fiul lui Marian), într-un dosar la DNA în 2019.

Recent, Băluţă a câştigat, în primă instanţă, un proces în care acuză Libertatea că i-a lezat imaginea prin anchetele publicate. Dacă se menţine decizia şi la apel, Libertatea trebuie să şteargă şapte articole. Şi Marian Goleac i-a dat în judecată pe jurnaliştii Libertatea, într-un proces separat.

Textele tratează presupusele legături dintre Băluţă, Marian Goleac (fost şef al ADP Sector 4 şi un apropiat al primarului Băluţă) şi Clanul Sportivilor.


CITEŞTE ŞI: Turnură neaşteptată în cazul Tolontan la DIICOT: Soţia procurorului DIICOT, care cercetează plângerea lui Băluţă, a fost avocata lui Goleac


CITEŞTE ŞI: „Jurnaliştii nu trebuie reduşi la tăcere”. Reporteri Fără Frontiere, reacţie după ce primarul Băluţă a reclamat Libertatea la DIICOT


CITEŞTE ŞI: Decizie în primă instanţă. Libertatea trebuie să şteargă şapte articole reclamate de primarul Băluţă


CITEŞTE ŞI: Atac la Tolontan, după nişte poze postate de Dana Budeanu. Mirela Neag: „Este o mizerie de la cap la coadă”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    asta nu mai recunoaste ca este un apropiat a lui mazare ? acolo grup infractional profesionist !
  • Ana Ana
    Rămâne in picioare plângerea sa înțeleg, doar ca e data mai departe spre analiza și cercetare. Pai foarte bine, sa se facă dreptate.

Trimite un comentariu

sus