Skip to main content

Tensiuni în B1. Bobby Păunescu vrea să-l dea la o parte pe Sorin Oancea şi să preia postul. Oancea: "Tentativă de preluare ostilă şi ilegală"

 
Tensiuni în B1. Bobby Păunescu vrea să-l dea la o parte pe Sorin Oancea şi să preia postul. Oancea: "Tentativă de preluare ostilă şi ilegală"

Conflict intern în B1 TV. Bobby Păunescu îl atacă pe co-acţionarul Sorin Oancea şi vrea să preia poziţia acestuia la administrarea televiziunii. Mai mult, Păunescu a depus o cerere la Tribunal de intrare în insolvenţă, cerere în care el este trecut ca administrator.

Publicitate

De cealaltă parte, Sorin Oancea spune că B1 TV este "solidă financiar, fără risc de insolvenţă" şi că solicitarea depusă de Bobby Păunescu la Tribunal a fost făcută fraudulos, într-o acţiune "cu iz penal". Păunescu nu putea face o astfel de cerere, întrucât nu este administrator, spune Oancea.

Mai mult, Sorin Oancea spune că Bobby Păunescu a venit săptămâna trecută la B1 însoţit de un avocat de-al lui Maricel Păcuraru, acţionarul Realitatea. Oancea acuză o "tentativă de preluare ostilă şi ilegală".

Detalii, în continuare:

Bobby Păunescu, atac la B1, dar pe Realitatea Plus

Acuzaţiile lui Bobby Păunescu au fost făcute la postul Realitatea Plus. Tot la Realitatea, Bobby Păunescu a prezentat o notă de la Tribunalul Bucureşti, în care se spune că a fost depusă o "cererea de deschidere a procedurii generale a insolvenţei", la "cererea petentului Păunescu Bobby George Marius - administrator al B1 TV Channel".

Din declaraţiile lui Bobby Păunescu:

"Acţionarii, adică noi ne-am sesizat, am convocat Adunarea Generală a a Acţionarilor care a avut loc pe data de 19 (n.r. decembrie), domnul Sorin Oancea este clar cu nişte probleme acolo şi semnate de către dânsul, acceptate, a încercat să i-o pună, să ducă în continuare o campanie urâtă, încerca să susţină statul paralel."

"Urmează să redăm televiziunea cetăţenilor, pentru că lupta de-abia acum începe în interior.

Vrem să fie televiziunea din nou acolo unde a fost când am predat-o. Ideea este că televiziunea asta a fost la un moment dat lider al televiziunilor de ştiri, acum nu mai este. Infiltrarea de către statul paralel în B1 trebuie curăţată, trebuie verificat despre ce este vorba şi, aşa cum am promis, se va schimba administratorul şi m-am ţinut de cuvânt".

Sorin Oancea: "Tentativă de preluare ostilă şi ilegală a conducerii"

Sorin Oancea, acţionar şi administrator al B1 TV, vorbeşte despre o "tentativă de preluare ostilă şi ilegală a conducerii televiziunii".

Acţionarii B1 TV sunt George Constantin Păunescu şi Sorin Oancea, fiecare cu 50%. Bobby Păunescu este împuternicit de tatăl său pentru a-l reprezenta.

Adunarea Generală invocată de Bobby Păunescu nu a avut loc, a declarat Sorin Oancea pentru Paginademedia.ro.

Sorin Oancea spune că Bobby Păunescu a venit săptămâna trecută la B1 însoţit de un avocat de-al lui Maricel Păcuraru, acţionarul Realitatea.

"Este un avocat care a reprezentat Realitatea chiar în acţiuni împotriva B1 TV", spune Oancea. "I-am atras atenţia lui Bobby Păunescu că este un conflict de interese", continuă el.

Sorin Oancea, pentru Paginademedia.ro:

"Nu a avut loc nicio Adunare Generală pe 19 decembrie. Bobby Păunescu a venit la sediul societăţii, cu pretenţia să facem o AGA. I-am spus că ultima AGA a fost pe 2 decembrie, unde a participat chiar tatăl lui, acţionarul companiei. Adunarea Generală pe care o invocă nu a avut loc.

Am şi depus la Registrul Comerţului un document, o notificare că nu a avut loc nicio Adunare Generală, iar pe 23 decembrie am primit un certificat constatatori din care reiese că eu sunt administratorul B1 TV.

"Cerere de insolvenţă depusă fraudulos"

Într-un comunicat oficial, B1 TV spune că solicitarea "de intrare în insolvenţă a fost depusă fraudulos de reprezentantul unuia dintre asociaţii societăţii B1 TV Channel SRL, care a folosit în mod fals o presupusă calitate de administrator".

"Ne vom îndrepta pe toate căile legale împotriva persoanelor care au creat societăţii acest grav prejudiciu, într-o acţiune cu puternic iz penal, care face parte din hărţuirea la care este supus postul nostru de televiziune", mai spun cei de la B1.

Legat de situaţia financiară a televiziunii:

"B1 TV Channel SRL, societatea care deţine licenţa audiovizuală a postului B1 TV, se află într-o situaţie solidă din punct de vedere financiar, fără nici cel mai mic risc de a intra în insolvenţă. O atestă datele contabile ale firmei dar şi colaborarea de peste 12 ani cu bănci internaţionale importante de pe piaţă românească.

B1 TV Channel SRL este cu plata la zi a salariilor angajaţilor săi dar şi a taxelor şi impozitelor către bugetul de stat. De asemenea, liniile de credit acordate societăţii sunt pline în acest moment."

Citeşte şi: B1 TV acuză Realitatea Plus de hărţuire, după ce televiziunea a pornit un atac la adresa unuia dintre acţionari, Sorin Oancea

Citeşte şi: Răspunsul Realitatea după comunicatul B1. „Trustul Realitatea Media respectă independenţa editorială a concurenţilor direcţi şi nu este implicat în nicio luptă cu postul B1 TV”. Bobby Păunescu, răspuns pe Realitatea

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus