Skip to main content

Jurnalistul care urmăreşte banii cheltuiţi de partide pe presă a plecat de la Libertatea

 
Jurnalistul care urmăreşte banii cheltuiţi de partide pe presă a plecat de la Libertatea

După un an la Libertatea, jurnalistul Cristian Andrei, care a semnat numeroase investigaţii privind banii pe care partidele îi „varsă” pentru a cumpăra presa, a demisionat de la ziar. 

Publicitate

El a început colaborarea cu HotNews.ro, proiectul la care se va alătura în curând şi jurnalistul Cătălin Tolontan, după cum Paginademedia.ro a anunţat la sfârşitul lunii februarie. Din informaţiile noastre, alături de Tolontan vor merge la HotNews în jur de 8-10 persoane, printre care şi Dan Duca, cel care a fost redactor-şef la Libertatea până recent. 

Cristian Andrei a semnat deja un prim articol pe site-ul HotNews, „PSD plăteşte în secret: 8,4 milioane de lei într-o lună pentru presă şi propagandă. Unde susţine partidul că a ajuns un milion de euro din banii publici”

Anunţul despre plecare a fost făcut şi de Cristian Andrei printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook: 

Cristian Andrei:

„Am încheiat colaborarea cu Libertatea la finalul lunii februarie.

A fost un an cu multe probleme, o perioadă intensă în care am cunoscut / descoperit mulţi oameni foarte buni. Jurnalişti oneşti.

A fost şi un an dramatic. Iulia şi Mihnea nu mai sunt.

Uneori e greu să o iei mereu de la capăt, dar important este să crezi în ceea ce faci. Să cauţi acele subiecte care nu convin politicienilor, să nu te transformi într-un PR pentru partide.

Cu asta în cap, poţi merge mereu mai departe. Cât mai este nevoie/susţinută o presă onestă.”

Cristian Andrei are aproape 20 de ani de experienţă în presă şi este unul dintre cei mai experimentaţi jurnalişti acreditaţi la PSD. A lucrat la Gandul, Digi24 şi Europa Liberă. Din ianuarie 2023, el s-a alăturat redacţiei Libertatea. 

Aceasta nu este prima plecare de la ziarul Libertatea. Recent, jurnalistul Răzvan Luţac şi-a anunţat şi el demisia de la Libertatea

Context:
 
Reamintim că redactorul-şef al GSP, Cătălin Ţepelin, a fost concediat de Ringier. Ulterior, un protest semnat de redacţiile Libertatea şi Gazeta Sporturilor vorbea despre imixtiuni în editorial, mai exact de cererea managementului de a vedea înainte de publicare articolele despre casele de pariuri (cerere cu care redacţiile nu au fost de acord).
 
La începutul lunii decembrie, Ringier a decis să concedieze trei dintre jurnaliştii de la vârful Libertăţii, pe Cătălin Tolontan, coordonator editorial, şi pe ziaristele Iulia Roşu, redactor-şef adjunct Libertatea şi Camelia Stan, tot redactor-şef adjunct.
 
După îndepărtarea celor trei au urmat şi alte plecări. Dan Duca, redctorul-şef, şi-a anunţat şi el demisia la scurt timp. La fel şi echipa de jurnalişti Elena Stancu şi Cosmin Bumbuţ, care au semnat peste 100 de reportaje despre românii din Diaspora.
 
Şi jurnalistul independent Mircea Barbu, care a transmis pentru Libertatea din zone de război din Ucraina şi Israel, a renunţat la colaborarea cu ziarul din cauza demiterii celor trei jurnalişti.
 
Ringier a decis să închidă ediţia de print a Gazetei Sporturilor de la 1 noiembrie. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus