Skip to main content

Revine D'ale lui Mitică, la TVR 2. Cum continuă emisiunea fără actorul Mitică Popescu?

 
Sursa foto, Digi 24
Sursa foto, Digi 24

TVR 2 aduce un nou sezon al emisiunii D'ale lui Mitică. Primul sezon fără Mitică Popescu. Actorul a prezentat D'ale lui Mitică la TVR 2, începând din anul 1999. Sub ce formă continuă emisiunea acum?

Publicitate

Numele emisiunii rămâne şi după dispariţia actorului. Rolul actorului însă nu va fi înlocuit cu un alt prezentator, poveştile fiind de acum întrerupte doar de grafică şi caricaturi.

Producătoarea emisiunii, Liliana Vlad, spune că au continuat formatul, pentru că în online au fost multe mesaje trimise de telespectatori, care spuneau să nu oprească emisiunea:

"Nu noi am hotărât. Oamenii! Ne-au scris în continuare despre problemele lor, poate mărunte, dar sufocante. Emisunea este a lor. 

Maestrul le-a deschis o poarta şi ei au intrat. Poarta a rămas deschisă!", adaugă producătoarea.

Un nou sezon al emisiunii „D'ale lu' Mitica” va debuta duminică, 2 aprilie, de la ora 17:00. 

Reporterul Marian Marin se va întoarce în satele româneşti pentru a expune problemele oamenilor: "cazuri disperate, uneori ciudate, alteori ironice, dezamăgiţi de autorităţi, care cu siguranţă vor atrage atenţia telespectatorilor TVR 2."

Oamenii din online au susţinut programul, iar unul dintre mesajele lăsate pe social-media precizează:

"D'ale lu' Mitica” revine cu un nou sezon în această primăvară. „Nu opriţi această emisiune! Ar fi o greşeală impardonabilă. Emisiunea trebuie să continue,cu acelaşi titlu,cu acelaşi generic,cu acelaşi final "Să fiţi deştepţi..." şi cu un nou personaj sclipitor care să rostească intermezzo-urile alea haioase.

D'ale lu'Mitică e deja un brand şi nu aveţi voie să îl ucideţi”, este scris într-unul dintre mesajele lăsate pe social-media."

Un alt mesaj spune că: "Doamne, încă nu pot să cred că el nu mai este printre noi. Această emisiune m-a învăţat multe, mare păcat... Drum lin spre îngeri. Sper să mai fie această emisiune şi pe viitor, acum aştept dacă se pot redifuza episoade vechi, de la început, m-aş uita cu mare placere."

Liliana Vlad, producătoarea emisiunii:

"Emisiunea va continua! Nu noi am hotărât. Oamenii! Ne-au scris în continuare despre problemele lor, poate mărunte, dar sufocante. Emisunea este a lor. Maestrul le-a deschis o poarta şi ei au intrat.

Poarta a rămas deschisă! Din păcate, societatea românească se confruntă cu probleme care nu par a avea un sfârşit şi pe care suntem obligaţi să le aducem la cunoştinţa opiniei publice."

Ce vedem în prima ediţie?

"Primul episod este despre un cetăţean care din luna februarie sare garduri ca să intre în propria curte, din cauza unor bâlbâiei ale instanţelor de judecată, de-a dreptul absurde. Totul se petrece undeva spre munte, în Vâlcea", spune Liliana Vlad.

Echipa emisiunii:

  • Liliana Vlad - producător
  • Cristian Vlad - realizator
  • Marian Marin - reporter
  • Mihai Eugen Marinescu - grafician

Mitică Popescu - Carte de vizită: (n. 2 decembrie 1936 - d. 3 ianuarie 2023)

  • Mitică Popescu a absolvit în 1967, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale.
  • A înregistrat momente umoristice alături de Leopoldina Bălănuţă, Nicu Constantin, Sebastian Papaiani, Ştefan Iordache, Florin Piersic şi a fost prezentarea producţiei TVR, emisiunea „D'ale lu' Mitică”, difuzată în 1999 la postul TVR 2.
  • În cinematografie, rămân rolurile Cocoşilă din „Moromeţii”, în regia lui Stere Gulea, în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu sau cel al comisarului Munteanu din „Trenul de aur”.
  • A fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Citeşte şi: Program special la TVR. In memoriam Mitică Popescu. Vor fi difuzate producţii precum Vânătoarea de vulpi şi Monştrii sacri, printre titluri

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus