Skip to main content

Dan Negru, încă o dată victima hoţilor de identitate: „Acesta e un fake şi un furt de imagine foarte bine făcut. Mulţi au căzut în capcană”

 
Dan Negru ia atitudine în privinţa reclamelor false care circulă pe Internet şi folosesc abuziv numele său şi imaginea sa / colaj Paginademedia.ro, fotografii: arhiva personală
Dan Negru ia atitudine în privinţa reclamelor false care circulă pe Internet şi folosesc abuziv numele său şi imaginea sa / colaj Paginademedia.ro, fotografii: arhiva personală

Sunt din ce în ce mai multe ştiri false pe reţelele sociale. Persoanele publice a căror imagine este folosită abuziv de cei care generează astfel de fake news şi cei care nu reuşesc să distingă între sursele de informare sigure şi celelalte sunt primele victime. Ce spune Dan Negru despre reclamele false care îi poartă numele şi îi folosesc imaginea? „E un fake şi un furt de imagine foarte bine făcut. Mulţi au căzut în capcană”, explică prezentatorul de la Kanal D, pentru cititorii Paginademedia.ro.

Publicitate

Ştirile false cu numele Dan Negru folosesc şi sigla unui post TV, Digi24. Zilele trecute au fost ţinta hoţilor de identitate şi alte personalităţi din media românască: Andreea Marin, Andreea Esca, Mihai Gâdea.

Iată un exemplu de titlu mincinos: Banca României îl dă în judecată pe Dan Negru pentru ceea ce a spus la TV în direct”.

Contactat de Paginademedia.ro, Dan Negru ia atitudine.

Dan Negru: „E un fake şi un furt de imagine foarte bine făcut. Ştiu mulţi oameni care au căzut în capcană.

Multă lume mă întreabă despre asta. E un avertisment bun pentru anii care vor veni.

Asta va fi o normalitate, adevărul va fi tot mai greu de găsit pentru că aceste fake news vor fi tot mai sofisticate”.

Dan Negru: „Nu acţionez legal în niciun fel, pentru că niciodată nu am fost implicat în vreo acţiune judecătorească şi nici nu-mi doresc asta.

Dar problema acestor fake news şi a furtului de identitate va da bătăi de cap mult în anii care vin. Eu nu cred că noi avem avocaţi pregătiţi să facă faţă unor astfel de procese complicate.”

Dan Negru: „Aşa arată un FAKE NEWS”

Dan Negru a scris şi pe conturile sale de pe reţelele sociale despre acest subiect.

„Aşa arată Fake News! Ştirile nu sunt adevărate! NU am investit nimic, nu am nicio treabă cu BNR. Totul e minciună! Fair-Play-ul e opţiune! Spun astea sperând că cei de la Digi vor nega ştirile astea care au împânzit online-ul cu sigla lor! Ştirile sunt mincinoase, fake-news, dar sigla e a lor! Fair-Play-ul e o opţiune!”

Zilele trecute una dintre ţtirile false cu numele lui Dan Negru era publicată pe facebook la sponsorizate

 

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus