Skip to main content

Digi24 avertizează că imaginea i-a fost clonată şi folosită alături de numele unor vedete precum Andreea Esca, Andreea Marin şi Mihai Gâdea

 
Digi24 avertizează că imaginea i-a fost clonată şi folosită alături de numele unor vedete precum Andreea Esca, Andreea Marin şi Mihai Gâdea

Ştiri fake ce par a fi publicate de site-ul Digi24 au inundat online-ul în ultimele săptămâni. Este vorba despre articole ce vizează nume precum Andreea Esca, Andreea Marin sau Mihai Gâdea, de la Antena 3. 

Publicitate

Şi Paginademedia.ro a relatat încă de la începutul lunii august despre articole fake ce o vizau pe prezentatoarea Ştirilor Pro TV, Andreea Esca, intitulat „Acesta este ultimul interviu cu Andreea Esca. Chiar merge la închisoare?”

Cei care accesau ştirea respectivă, ajungeau la un site-fantomă în care oamenii erau ademeniţi să facă plăţi online în speranţa că se vor îmbogăţi. 

„Nu ştiu ce sunt aceste treburi. Distracţiile unora pe Internet. Nici n-am deschis:. Scuze, dar sunt cu multă treabă, n-am timp de unii care n-au ce face. Nu mă interesează să vorbesc cu nişte motoare de calculator. Nu există temă de discuţie, iar escroci virtuali sau fizici există de când lumea”, declara Andreea Esca, la momentul respectiv, pentru Paginademedia.ro.

Articole înşelătoare au fost denunţate şi de Digi24 a cărui imagine este folosită în numeroase astfel de materiale.  

Digi24.ro îşi avertizează cititorii să nu deschidă paginile fake distribuite pe reţelele sociale „care folosesc imaginea noastră dar nu au adresa noastră de internet: www.digi24.ro”. 

„Specialiştii susţin că linkurile de acest fel, odată accesate, pot fi periculoase pentru că pot să sustragă date personale din dispozitivul electronic ale celui care face clik pe el, sau pot fi folosite pentru escrocherii financiare”, mai spun reprezentanţii Digi24.ro. 

Exemple de ştiri FALSE postate de site-uri FALSE care clonează imaginea Digi24.ro şi folosesc în mod fraudulos imaginea unor vedete din România (încercuit cu roşu, se poate vedea că numel site-urilor diferă de cel original, digi24.ro): 


 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus