Skip to main content

EXCLUSIV! Plecare-surpriză de la Prima TV. Daniel Osmanovici, la Europa FM! Un fel de matinal înainte de matinal

 
Daniel Osmanovici începe de luni noul matinal de la Europa FM, prematinalul - cum este numit de colegi, intitulat La cafea, ce va fi difuzat de la 06.00 la 07.00, în fiecare zi, de luni până vineri / foto: arhiva personală
Daniel Osmanovici începe de luni noul matinal de la Europa FM, prematinalul - cum este numit de colegi, intitulat La cafea, ce va fi difuzat de la 06.00 la 07.00, în fiecare zi, de luni până vineri / foto: arhiva personală

Încă o schimbare-surpriză în peisajul media autohton. Prezentatorul matinalului Focus de la Prima TV, Daniel Osmanovici, renunţă, cel puţin pentru moment, la televiziune. Realizează de mai bine de un an un program de radio, Taţi în aer, la Europa FM, şi a acceptat propunerea de a se ocupa şi de prematinalul postului.

Publicitate

De luni, 2 octombrie, Daniel Osmanovici va prezenta emisiunea La cafea, de la 06.00 la 07.00, la Europa FM, de luni până vineri,

Matinalul de la Prima TV, Focus 8, va continua să fie prezentat doar de Irina Gologan. Aceasta este singură la prezentare de luni, căci Daniel Osmanovici a anunţat Prima TV că se retrage din proiect săptămâna trecută.

Prematinal este numele dat de cei din FM segmentul orar 06.00-07.00. La Europa FM matinalul este difuzat de la 07.00 la 10.00, se numeşte Deşteptarea, şi este unul dintre cele mai vechi programe de radio. Toamna aceasta a intrat în anul 12 şi este realizat de George Zafiu, Vlad Petreanu şi Luca Pastia. 

Emisiunea La Cafea de la Europa FM a debutat la începutul anului, se difuza tot în intervalul 06.00-07.00, dar era prezentată de Andreea Remeţan. Cuprindea informaţii despre vreme, trafic şi horoscop.

Radu Constantinescu, directorul de programe Europa FM:

„Programul La cafea cu Daniel Osmanovici este creat special pentru cei mai matinali dintre ascultătorii noştri, care au nevoie de informaţii chiar de la prima oră.

Mă bazez pe experienţa lui Daniel şi pe dorinţa lui de a aprofunda şi tainele radioului.

L-am văzut foarte hotărât să vină în radio, la program, chiar înainte de cursa primului metrou.

O să fie încălzirea perfectă pentru matinalul Deşteptarea cu Vlad, George şi Luca”, a spus Radu Constatinescu directorul de programe al staţiei, pentru Paginademedia.ro.

Daniel Osmanovici explică de ce a plecat din televiziune: „Mă regăsesc mai mult la radio”

Daniel Osmanovici, alături de Alex Grecu, în emisiunea Taţi în aer, de la Europa FM / foto: arhiva personală

Daniel Osmanovici a debutat la radio în ianuarie anul acesta, cu emisiunea Taţi în aer, prezentată împreună cu Alex Grecu din 2022, tot la Europa FM.

Dacă iniţial programul se difuza o dată la două săptămâni, pentru că a avut rezultate bune, a primit mai mult spaţiu şi, din această toamnă, se transmite săptămânal, în fiecare sâmbătă, de la 12.00 la 13.00.

Daniel Osmanovici: „Radio nu am făcut niciodată. În acest moment, atât profesional, dar mai ales profesional, mă regăsesc mai mult la radio. E o altă filosofie după care funcţionează lucrurile. E altfel, alt ritm. E foarte plăcut.”

„De trei ani, de când cu matinalul Prima TV, am avut cam aceeaşi rutină în ceea ce priveşte trezitul. Aşa că nu mă voi trezi dimineaţa mai devreme.

De acum nu voi mai avea nevoie şi de machiaj. Nu ştiu dacă vom transmite şi video, rămâne de văzut”.

„Să prezint prematinalul a fost ideea celor de la Europa FM, ca urmare a rezultatelor bune de la Taţi în aer.

Nu am stabilit încă toate detaliile programului de la 06.00. De principiu este vorba despre o oră care are la bază informaţia”.

Am primit mult ajutor de la toţi cei care fac programele de dimineaţă, atât de la Radu Constantinescu, cât şi de la ceilalţi colegi din Europa FM şi le mulţumesc.”

Daniel Osmanovici a oferit mai multe declaraţii despre schimbarea aceasta importantă din cariera sa:

„Ştiu că toţi spun că sunt în căutarea unui drum, un nou început. În cazul meu pare o continuare firească a activităţii de până acum. Când am făcut «şcoala» şi învăţam bazele jurnalismului, practica a însemnat radio. Au trecut ceva ani de atunci, dar radioul a rămas o dorinţă pe care acum mi-o împlinesc cu ajutorul celor de la Europa FM. În televiziune am descoperit multe lucruri deosebite şi abia aştept să descopăr la radio la fel de multe, sau poate chiar mai multe.”

Voi fi cel care deschide ziua la EuropaFM – La Cafea – şi asta înseamnă că cel care îşi începe ziua va avea la dispoziţie o serie de informaţii care să îi fie utile peste zi – fie că vorbim despre evenimente importante, fie că vorbim despre vreme sau trafic, fie că vorbim despre viaţa de zi cu zi cu tot ceea ce înseamnă ea. Pe scurt, un drum cu două sensuri în care aştept mesajele celor care îşi încep ziua.”

„Să începi ziua, care uneori ştii că e grea, alteori ştii că va fi lungă sau plină de emoţii nu e un lucru uşor, iar dorinţa mea este să fiu acela care este alături de cei care au nevoie de un sprijin la început de zi”, a spus Daniel Osmanovici.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus