Skip to main content

Decizie în primă instanţă. Libertatea trebuie să şteargă şapte articole reclamate de primarul Băluţă

 
Foto: hepta
Foto: hepta

Libertatea trebuie să şteargă şapte articole, semnate de echipa lui Tolontan, în care apare numele primarului Băluţă. Decizia nu este definitivă. 

Publicitate

Cu alte cuvinte, primarul Sectorului 4 a câştigat prima etapă a procesului în care acuză Libertatea că i-a lezat imaginea prin anchetele publicate. Anchetele nu-l vizează direct pe Băluţă, ci tratează presupusele legături dintre Băluţă, Marian Goleac (fost şef al ADP Sector 4 şi un apropiat al primarului Băluţă) şi Clanul Sportivilor.

De pildă, într-un articol pe care Libertatea ar trebui să-l elimine dacă decizia se menţine şi la apel jurnaliştii au scris: 

Gruparea Goleac – primarul PSD Băluţă se afişează cu mafia. Şef din Poliţia Locală Sector 4, la piscina din curtea casei liderului Clanului Sportivilor”, după cum titra materialul. 

Titlul unui alt text sună astfel: 

Marian Goleac, mâna dreaptă a primarului Băluţă, trimis în judecată după ce a folosit diplome false să ajungă şef ADP Sector 4. DNA: „Putea fi doar floricultor, pavator sau fierar betonist”, conform Libertatea. 

De altfel, si Marian Goleac i-a dat în judecată jurnaliştii Libertatea


Vezi mai multe, pe Libertatea


Avocata jurnaliştilor: Vom face apel

Decizia dată pe fond de instanţă, cea care-i dă câştig de cauză primarului Băluţă, va fi contestată de avocata jurnaliştilor:

„Vom face apel. Cum să ştergi integral articole în care subiectul este cu totul altcineva şi tu eşti doar referit?”, spune avocata Diana Hatneanu într-un articol din Libertatea

Libertatea ar mai trebui să-i plătească şi 100 de lei lui Daniel Băluţă ca despăgubiri pentru folosirea unor caracterizări ca „Marian Goleac, mâna dreaptă a lui Băluţă”, după cum anunţă jurnaliştii. 

Tolontan, explicaţii după vizita la DIICOT

Cătălin Tolotan a publicat, ieri, şi un text în care explică detalii în contextul vizitei la DIICOT. Reamintim că tot primarul Daniel Băluţă i-a reclamat pe jurnaliştii Cătălin Tolontan şi Mihai Toma la DIICOT tot pentru articole publicate în Libertatea. 

Tolontan şi Mihai Toma au fost audiaţi la DIICOT în calitate de martori. 

Într-o opinie din Libertatea, intitulată „explicaţii pentru public”, Tolontan a venit cu o serie de precizări după vizita la DIICOT, dar şi în contextul pozelor şi prezentate drept „compromiţătoare” de Dana Budeanu.

Ce spune Tolontan, printre altele: 

- Faptul că DIICOT a ales să expună în faţa camerelor de luat vederi un ziarist, pe Mihai Toma, care scrie în mod frecvent despre bandele de interlopi e fără precedent. E o intimidare.

- O citare dintr-un articol al unei alte publicaţii, ceea ce face presa în toată lumea, şi o întâlnire transparentă cu oamenii despre care scriem, care e un lucru normal, au devenit miezul unei campanii de intimidare. Fără succes.

- Jurnaliştii discută cu cei pe care-i intervievează. Se întâlnesc cu cei despre care scriu.

- Ziariştii citează ştiri din alte publicaţii, din agenţii de presă, din surse deschise. Pentru asta ne-a reclamat la DIICOT primarul Daniel Băluţă.

- Acum câteva zile, Dana Budeanu a făcut publice fotografii cu Mirela Neag şi cu mine într-un restaurant, la o discuţie cu Valer Blidar, patronul firmei de tramvaie Astra Arad.

- CNA nu s-a sesizat, cel puţin nu până acum. La televiziuni ni se predică, pur şi simplu, o lume pe inversul regulilor democratice, iar telespectatorul nu e protejat de nimeni.

- Fiecare publicaţie este responsabilă pentru ceea ce scrie şi de aceea există surse, ca oamenii să poată cântări

- Noi credem că echipa de investigaţii a Libertatea este ţinta operaţiunii de compromitere.

Citeşte şi: Atac la Tolontan, după nişte poze postate de Dana Budeanu. Mirela Neag: „Este o mizerie de la cap la coadă”

Citeşte şi: Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, plângere la DIICOT împotriva jurnaliştilor Tolontan şi Toma de la Libertatea. Răspunsul ziarului

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    baluta prieten intim cu radu mazare
  • marius marius
    qed...

Trimite un comentariu

sus