Skip to main content

Profesorul de la jurnalism şi-a dat demisia din poziţiile de la Universitate: "profesorul a ajuns un servitor al capriciilor studenţilor"

 
Profesorul de la jurnalism şi-a dat demisia din poziţiile de la Universitate: "profesorul a ajuns un servitor al capriciilor studenţilor"

"Studentul are toate drepturile, iar profesorul a ajuns un servitor al capriciilor acestuia", scrie profesorul la jurnalism Marian Petcu în scrisoare prin care demisionează din poziţiile pe care le avea la Universitatea Bucureşti.

Publicitate

În urmă cu o săptămână, un grup de studenţi l-au acuzat într-o scrisoare deschisă pe profesorul de la FJSC de "comportament abuziv", reclamând modul în care Marian Petcu li se adresează cursanţilor.

În scrisoarea de demisie, Marian Petcu vorbeşte despre "glume interpretate în registrul dramatic", de "hărţuire a comunităţii profesorilor" şi de mistificări.

Scrisoarea lui Marian Petcu:

În contextul reclamaţiilor fără temei - orice glumă a fost interpretată în registrul dramatic ... - ale unor studenţi de la anul II Jurnalism, FJSC, al diverşilor restanţieri, alte categorii, al mistificării, denigrării ş.a.m.d. mele şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării,

Înţelegând că nu mai este loc de punctualitate, de implicare ş.a.m.d. în cadrul cursurilor şi al seminarelor, că studentul are toate drepturile, iar profesorul a ajuns un servitor al capriciilor acestuia,

Vă rog să acceptaţi demisia mea din calitatea de membru al Comisiei de Etică a UB, de membru al Consiliului ştiinţific al UB, de Senator al UB.

Hărţuirea unui membru al comunităţii profesorilor, denigrarea sa, alte strategii de delegitimare sunt practici noi, pentru care nu avem încă regulamente şi proceduri.

De aceea, cu regret, mă retrag.

Sper că studenţii - individual ori în structuri asociative - nu vor mai fi niciodată manipulaţi pentru interese din afara intereselor lor. Fie în sezoane electorale, fie în cele extra-electorale.

Toată povestea acuzaţiilor aduse profesorului, AICI: Tensiuni la Facultatea de Jurnalism: profesor acuzat de studenţi de „comportament abuziv”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus