Skip to main content

Ministrul Bode, discurs în Parlament despre amendarea B1: trei luni de zile, zi de zi, nu au avut alt subiect decât pe mine

 
Ministrul Bode, discurs în Parlament despre amendarea B1: trei luni de zile, zi de zi, nu au avut alt subiect decât pe mine

Ministrul de Interne Lucian Bode, discurs în Parlament despre amenda dată de CNA postului B1 TV, în timp de se apăra de moţiunea simplă depusă de USR.

Publicitate

„Vă plângeţi de activitatea CNA, care a sancţionat lipsa de imparţialitate şi vocabularul folosit de unii „jurnalişti” care trei luni de zile, zi de zi, nu au avut alt subiect decât pe mine. Vorbim de o instituţie pe care o lăudaţi când vă convine, dar o atacaţi furibund când vă sancţionează proprii sateliţi pentru derapaje. Cu un vot de şapte la unu (a fost şapte la trei - n.r.), inclusiv membrul propus de USR a propus, este adevărat somaţie, sancţiune pentru acest post. Membrul propus de USR în CNA”” a spus Lucian Bode, luni, de la tribuna Parlamentului.

Momentul a fost prezentat şi în emisiunea Bună, România, de pe B1 TV, cea sancţionată de CNA pentru că s-a vorbit prea mult despre Bode. 

Realizatorul Radu Buzăianu a remarcat ironic, în stilul său, situaţia:

„Cum să fie capabil domnul Bode, când el este pus, chemat la Parlamentul României să răspundă în faţa unor moţiuni simple, în faţa unor acuzaţii  importante, el şi-a găsit timp acolo să ne atace pe noi, cu emisiunea naostră, că prea s-a vorbit despre el în această emisiune?”

Iată şi momentul video cu Lucian Bode:

Reamintim că CNA a sancţionat, săptămâna trecută, B1 TV cu amendă de 10.000 de lei pentru 24 de ediţii în care cei doi realizatori de la Bună, România au discutat despre Ministerul de Interne. 

În cazul acestei propuneri, Valentin Jucan, vicepreşedinte CNA şi cel care a făcut propunerea, a subliniat că în cele 24 de ediţii e vorba despre lipsă de imparţialitate, asigurarea distincţiei dintre fapte şi opinii, dar şi faptul că nu au menţionat în fiecare ediţie că au încercat să-l contacteze pe Lucian Bode, aşa cum cere legislaţia. Detalii pe larg, AICI

Sancţionarea postului B1 TV în acest caz a fost contestată şi de ActiveWatch. "În opinia noastră, judecând după slaba calitate a dezbaterilor şi a deliberărilor din şedinţa publică a CNA, în care s-au evaluat cele 24 de ediţii „Bună, România!", în care realizatorii emisiunii au tratat in extenso profilul şi activitatea unuia dintre cei mai controversaţi membri ai Guvernului, forul audiovizual a ratat, încă o dată, să-şi afirme mandatul de „garant public al interesului public.", notează ActiveWatch.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus