Skip to main content

Jurnalistul Dorin Chioţea, fostul şef al sportului din TVR, îşi face podcast medical

 
Jurnalistul Dorin Chioţea, fostul şef al sportului din TVR, îşi face podcast medical

PODCAST. Jurnalistul Dorin Chioţea, fost şef al sportului din TVR până în urmă cu câteva luni, şi-a lansat propriul podcast. "Doctoria lui Chioţea" este titlul producţiei video care a avut premiera în această săptămână.

Publicitate

Podcastul este difuzat numai online, pe youtube şi pe Facebook, pe conturile Doctoria lui Chioţea. De notat că producţia, după cum spune realizatorul Dorin Chioţea, este realizată în afara Televiziunii Publice, unde lucrează jurnalistul.

Despre ce este Doctoria lui Chioţea?

"Nu întâmplător data de lansare este joi, 17 noiembrie. Se fac fix doi ani de când medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu au salvat miraculos viaţa fiului meu cel mic, Victor, care avusese un teribil accident de maşină", a declarat Chioţea pentru Paginademedia.

"Tuturor celor ca ei le este dedicată această producţie", a continuat el.

Cum se va derula?

În fiecare ediţie, este un interviu, o discuţie de 35-40 de minute, pe teme medicale, dar nu neapărat cu doctori, ci "cu oameni care au mari realizări, cu profesionişti redudatibili în domeniile lor". "Ne neapărat vedete, sunt oameni despre care publicul trebuie să afle că există", punctează Dorin Chioţea.

În primul episod, invitat a fost doctorul Ovidiu Negru, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Podcastul Dotoria lui Chioţea va fi urcat online în fiecare joi, la ora 20.00.

A avut emisiune medicală TVR

Chioţea nu este la prima încercare de producţie medicală. În urmă cu un an, a pornit la TVR 1 emisiunea Doctor Chioţea, care se difuza de luni până joi, de la ora 13.00.

Producţia a pornit în octombrie 2021 (când Chioţea era şeful sportului) şi a ieşit din grila TVR în primăvara lui 2022.

Backgroundul lui Dorin Chioţea are şi o componentă legată de domeniu. El este absolvent de medicină, licenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, însă nu a profesat. De-a lungul timpului, a coordonat şi revista de nişă Viaţa medicală. Timp de doi ani, a colaborat şi cu Radio România Cultural, unde avea săptămânal o intervenţie pe teme de sănătate.

Citeşte şi: Ce se întâmplă doctore ... Chioţea? Când începe la TVR emisiunea de sănătate

VIDEO. Primul episod din Doctoria lui Chioţea

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus