Skip to main content

Dorin Chioţea, noul şef al sportului din TVR: „Vreau să deschid secţia şi către tineri”

 
Dorin Chioţea, noul şef al sportului din TVR: „Vreau să deschid secţia şi către tineri”

„Nu-mi permit nicio mişcare greşită”. Dorin Chioţea, noul şef al sportului din TVR, vorbeşte într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor despre noul rol pe care-l are în Televiziunea Publică. 

Publicitate

Chioţea a venit cu detalii din interiorul redacţiei de sport, despre care spune că „ar trebui întinerită”, despre drepturile TV pe care le are Televiziunea Publică şi despre dezvoltarea zonei de online.

El a vorbit şi despre drepturile pentru Campionatul Mondial de fotbal, care va avea loc în Qatar în 2022.

Câteva idei din interviul cu Dorin Chioţea realizat de GSP:

- „Vrem să dezvoltăm zona online, aflată într-o stare latentă în TVR. Adică să mergem şi spre reţelele sociale, internet, YouTube. Aici, sky is the limit!”

- „Vreau însă să deschid secţia şi către tineri. Poate suntem pe undeva depăşiţi. Au apărut tik-tok, Instagram, trebuie să îndrăznim mai mult. Să ne eliberăm de conţinutul tradiţional al jobului. Asta e principala mea misiune.”

- Suntem 53 de oameni, dintre care în jur de 35 sunt jurnalişti, restul tehnicieni, cameramani, şoferi, editori de imagine. E o secţie echilibrată, în care cea mai tânără e Eda Marcus, 38 de ani.

- „Răspundem de banii oamenilor. Am mereu această grijă de când lucrez la televiziunea publică. Nu-mi permit nicio mişcare greşită, fiindcă publicul te plăteşte din propriul buzunar şi te taxează. La privat îi mai spui omului să ia telecomanda şi să schimbe programul dacă nu-i place. Dar la TVR nu ai cum face aşa ceva.”

- „TVR are Mondialul din Qatar, Jocurile Olimpice, handbalul intern, intenţionăm să facem alte colaborări. Ajungem permanent la partea financiară. În definitiv, calculul e riguros: ce drepturi ai sau vrei să ai, ce costuri de producţie implică şi cât îţi poţi permite!”

- „Drepturile sunt deţinute de privaţi momentan, noi vom fi atenţi la tot ce înseamnă licitaţie. Sigur, au făcut audienţe bune meciurile de la U21, în această toamnă vor mai fi câteva partide. Ne întoarcem însă la fonduri: cât şi când ne putem permite.”

Interviul complet - AICI

Dorin Chioţea, de la matinalul TVR la postul de şef al secţiei de sport

În urmă cu câteva zile, Paginademedia.ro anunţa în exclusivitate numirea lui Dorin Chioţea în postura de redactor şef al secţiei de sport de la TVR.

Numirea a venit după ce Chioţea s-a întors din Japonia, acolo unde a avut zilnic corespondenţe de la Jocurile Olimpice.

În ultimii ani, Dorin Chioţea a lucrat la matinalul TVR, întâi ca reporter al emisiunii (cu transmisiuni live, de pe teren, în fiecare ediţie), iar apoi ca prezentator al programului "Cu capu-n zori".

Dorin Chioţea îl înlocuieşte pe Eduard Dârvariu (director TVR), care ocupa ca interimar şi această poziţie de patru luni. Înaintea lui Dărvariu a fost Mircea Medaru.
 

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Dorin Chioţea e noul şef al sportului din TVR

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Didi Didi
    35 de jurnalisti de sport????? Wow... si ce naiba fac toata ziua, ca nu se vede???? Sunt televiziuni care nu au 35 de oameni in redactie, la toate departamentele (nu ma refer la regie, montaj, online sau tehnic).
  • geo geo
    Domnule Dorin, nu vi se par cam multi 35 de jurnalisti la redacția de sport, având în vedere faptul că timpul alocat zilnic emisiunilor / rubricilor de sport de la TVR este unul destul de mic, transmisiile live sunt rare, si ca mare parte din stirille difuzate sunt referitoare la competitii / meciuri desfasurate si au imagini preluate de la televiziunile care detin drepturile TV ale respectivelor competitii ?
    Dacă țineți la transparență, dati detalii cati dintre acesti 35 de jurnalisti sunt redactori, reporteri, prezentatori ori crainici !
    Ce fac zilnic acesti oameni, sa presupunem ca o parte sunt in concediu, reporterii de exemplu, cati sunt, daca filmeaza fiecare macar un reportaj la 2-3 zile ( stim, de obicei merge lumea pe la conferinte de presa, pe la evenimente anuntate, mai sună pe unul / pe altul după ce citesc știrile apărute pe siteuile de sport). Sincer să fiu, schema de personal mi se pare prea mare. Si ar fi interesant de facut o comparatie, cu schema de personal a Digisport. Care nu cred că, pentru a acoperi continutul celor 4 (patru) canale de sport, are cu mult peste 35 de jurnaliști în redacție !
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Eu nu înțeleg ploaia de ofense adusă acestui om.
    Dacă tot nu îl vedeți pe el ca redactor-șef al redacției sport, ați putea spune pe cine preferați, și de ce?

    Eu cred că are idei frumoase, chit că TVR are deja o prezență consistentă online, existând pagini pentru majoritatea canalelor TV și majoritatea emisiunilor, iar jurnalele au un regim special, sunt televizate și pe Facebook și pe TVR Plus.

    Da, cred că se poate face și mai mult în zona sport.
    Ar fi de dorit și o colaborare cu studiourile TV locale și încurajată televizarea pe aceste posturi a unor competiții de interes local, inclusiv din fotbalul mic.
    .
  • mile mile
    livia nu vorbesti de rating ha
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Intr-o televiziune normala Chiotea nu ar fi nici măcar șeful Serviciului Maturi. Și, apropo, a avut noul campion al linguselilor pe lingă doamna Saseanu, acordul Edei Marcus sa ii dezvăluie virsta? Chiotea nu le prea are cu bunele maniere. Doar cind și cum sa își omagiere șefii.
  • Livia Pila Livia Pila
    Tare e penibil acest domn. Numirea lui e o ofensa la adresa celui mai elementar bun simt.

Trimite un comentariu

sus