Skip to main content

Dragoş Pătraru, despre amenda primită de B1: „Democratic vorbind, suntem nişte Zombie”

 
Sursă foto: Facebook/Starea Naţiei
Sursă foto: Facebook/Starea Naţiei

Dragoş Pătraru, realizatorul Starea Naţiei, reacţionează în urma deciziei CNA de a amenda postul B1 TV cu suma de 10.000 de lei. Emisiunea Bună, România, realizată de Radu Buzăianu şi Răzvan Zamfir, a fost taxată de CNA pentru că s-au legat de ministrul de Interne, Lucian Bode.

Publicitate

"România a intrat într-o stare de amorţire, de somnolenţă civică", notează Dragoş Pătraru în emisiunea Starea Naţiei.

Reacţia vine în contextul în care Bună, România, de la B1, a fost amendată cu 10.000 de lei de CNA, pentru că realizatorii Radu Buzăianu şi Răzvan Zamfir l-au criticat pe ministrul de Interne, Lucian Bode. Dragoş Pătraru trage un semnal de alarmă referitor la democraţia din România.

Dragoş Pătraru, Starea Naţiei:

„Tot ce am reţinut la o amendă de 10 mii de lei a fost că la această emisiune s-a vorbit prea mult despre Bode, despre plagiatul lui Bode şi că nu s-a specificat mai des faptul că Bode a fost contactat, dar nu răspunde.

10 mii de lei? Au adus injurii? Nu. Au inventat fapte? Nu. Au spus lucruri care nu pot fi probate? Nu. Şi primesc amendă de la CNA pentru asta?”

Ce a mai spus Dragoş Pătraru în materialul video

  • De ce se vorbeşte atât de mult despre un om? Nu este doar un om, este chiar ministrul de Interne, care nu a reuşit să ducă România în Spaţiul Schengen şi care a plagiat teza de doctorat.
     
  • CNA-ul românesc abia acum se gândeşte să sesizeze Curtea de Conturi cu privire la faptul că primele două partide ale ţării – aflate într-o coaliţie bolnavă – plătesc lună de lună presa cu milioane cumpărându-i practic tăcerea. În schimb amendează o emisiune că a vorbit prea mult despre un plagiator care e ministru de Interne.
     
  • Noi suntem amorţiţi, morţi aproape, nişte oameni care tremură de frig şi de frică în propriile case. Iar noi avem jurnale întregi despre faptul că e frig iarna, că a căzut un strat de zece centimetri de zăpadă.
     
  • Sunt atentate, fierbe din nou partea aceea de lume, nu vorbeşte nimeni. Abia dacă se mai spune ceva despre Ucraina.

VIDEO. Dragoş Pătraru la Starea Naţiei, despre amenda dată B1 TV

Ce s-a întâmplat?

CNA a amendat B1 TV cu 10.000 de lei pentru 24 de ediţii Bună, România, difuzate pe parcursul a trei luni, toate despre ministrul de Interne, Lucian Bode.

Ediţiile au vizat trei mari teme: eşecul Schengen, achiziţia de autoturisme BMW pentru Polţia Română şi acuzaţiile de plagiat. Cazul a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei sesizări primite în 20 decembrie, ce a vizat mai multe ediţii ale emisiunii.

Citeşte şi: Bună, România, buni de plată. Buzăianu şi Zamfir, taxaţi de CNA că s-au legat de ministrul Bode

Citeşte şi: ActiveWatch, după amendarea B1 TV: "Rău, CNA. A deschis, din nou, un spaţiu de controverse."

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus