Skip to main content

VIDEO. Euronews România, o nouă emisiune pe teme financiare. Gazde: Sonia Teodoriu şi Gabriel Bălaşu

 
Sonia Teodoriu şi Gabriel Bălaşu / foto: Euronews
Sonia Teodoriu şi Gabriel Bălaşu / foto: Euronews

Televiziunea Euronews România va avea în grilă o nouă emisiune începând de astăzi. Emisiunea se numeşte Economia.EU şi va aborda teme financiare.

Publicitate

Economia.EU are premiera astăzi, 29 martie, de la ora 15.00, în direct la Euronews. Gazedele noii producţii sunt Sonia Teodoriu (Europa FM) şi Gabriel Bălaşu (Digi24, Metropola TV).

Cei doi jurnalişti vor prezenta pe rând emisiunea de la Euronews. Prima ediţie de astăzi va fi deschisă de Sonia Teodoriu.

La Economia.EU vor fi analizate evenimentele economice majore, politicile guvernamentale, inovaţiile în domeniu, iniţiativele antreprenoriale, dar şi modalităţi de gestionare a finanţelor personale.

Ce invitaţi vor fi?

În platoul emisiunii vor fi antreprenori, guvernanţi şi oameni obisnuiţi. În primul episod va fi prezentă Ana Maria Icătoiu, vicepreşedinta Organizaţiei Femeilor Antreprenor.

Cine sunt cei doi jurnalişti?

Gabriel Bălaşu via Euronews:

  • A intrat în televiziune în toamna anului 1994
  • Prima experienţă a fost la Canal 31, televiziunea fondată de Adrian Sârbu
  • După mai puţin de doi ani a ajuns la TVR
  • A urmat Antena 1. A relatat de la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene
  • După 5 ani de Antena 1, a trecut la Antena 3. A redactat, editat, prezentat, moderat şi coordonat
  • De la Antena 3, a ajuns la Digi 24. Adică de la sport la ştiri. Mai exact, la economic
  • Apoi a ajuns la Realitatea TV. A trecut de la corespondenţele din domeniul fiscal-bancar, la pupitru, unde a prezentat si moderat ediţii speciale
  • După 3 ani a mers la Metropola TV

Sonia Teodoriu via Euronews:

  • A intrat în presă în urmă cu 5 ani
  • Primul job a fost cel de reporter la ştirile Europa FM
  • A relatat de la evenimente importante, între care mai multe sesiuni plenare ale Parlamentului European, evenimente organizate de Comisia Europeană, iar pe plan intern a acoperit conferinţe de presă organizate de Palatul Cotroceni şi de Guvern
  • Sonia a coordonat mai multe campanii ale ştirilor Europa FM, inclusiv pe cea despre alegerile americane din 2020, fiind unul dintre jurnaliştii selectaţi de Casa Albă pentru sesiuni de training despre scrutinul de peste Ocean
  • A câştigat o bursă DOR pentru jurnalism despre soluţii
  • A participat la cursuri organizate de Fundaţia Raţiu pentru jurnalişti, iar în urma unui concurs, a fost aleasă să participe la o şcoală de vară organizată de Reuters Institute

Ce spun gazdele despre noua emisiune?

Sonia Teodoriu:

„Aş vrea ca emisiunea “Economia.EU” să fie mai mult decât o sursă de informaţii. Îmi propun să fie un spaţiu în care să putem discuta, în mod deschis şi sincer, despre provocările şi oportunităţile economice cu care ne confruntăm şi să ne ajutăm unii pe alţii să înţelegem şi să navigăm mai bine în această lume complexă.

Vom aduce la aceeaşi masă factori de decizie, precum şi experţi şi lideri de opinie din domeniul economic care să ofere explicaţii clare şi accesibile despre conceptele economice. Îmi doresc ca publicul nostru să fie mai pregătit să facă alegeri financiare înţelepte şi să înţeleagă mai bine impactul deciziilor economice asupra vieţii.”

 Gabriel Bălaşu:

„Cele mai mari temeri ale românilor sunt legate de puterea de cumpărare, salariul care este erodat de inflaţie, de sărăcie şi inegalitate socială şi de siguranţa locului de muncă. Din toate aceste elemente, rezultă un singur răspuns: lipsa de încredere în sistem. Pentru a înţelege mai bine contextul şi a trăi fără frica zilei de mâine, punem predicatul: EU sunt ECONOMIA.  

Economia.EU este un proiect care vine cu un mesaj digerabil despre lumea financiară. Economia.EUeste un ghid de investiţii şi economisire adresat tuturor celor care vor ca mâine să fie mai bine decât astăzi din punct de vedere financiar”.

VIDEO. Promo-ul emisiunii Economia.EU

Citeşte şi: Euronews are un nou director, cu experienţă la o companie americană din industria aerospaţială şi a apărării şi la Academia Română

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus