Skip to main content

EFECTELE PRESEI. DNA s-a autosesizat după ancheta Recorder. Plus două demisii după „Clanul Marelui Alb”

 
Preotul Aurel Mihai (stânga) şi Neacşu Lazăr (dreapta). Foto: Hotnews
Preotul Aurel Mihai (stânga) şi Neacşu Lazăr (dreapta). Foto: Hotnews

EFECTELE PRESEI. Ancheta Recorder despre Biserica Ortodoxă Română a adus două demisii importante. Şi Direcţia Naţională Anticorupţie s-a autosesizat. 

Publicitate

În primul rând este vorba de Lazăr Neacşu, fost membru PSD şi membru al Consiliului General al Capitalei. Neacşu şi-a dat demisia din partid şi din Consiliul General al Municipiului Bucureşti la puţin timp după ce a apărut ancheta, potrivit Libertatea.

Neacşu îi explica jurnalistului Victor Ilie, fără să ştie că este filmat, care este rolul ziarului Lumina, publicaţie a BOR, în felul cum Biserica aranja licitaţiile.

„Publicaţia Lumina este SEAP-ul pe liber la ei. Ziarul apare într-o singură zi şi nu-l ia nimeni. Nu există pe piaţa liberă, ci doar în biserici.

Aici vii cu 20 de firme şi spui: uite asta vreau să lucreze aici şi eu îţi asigur finanţarea”, spune Lazăr Neacşu.

A doua demisie a venit chiar din BOR. Este vorba de preotul Aurel Mihai, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, notează Libertatea. Anunţul a fost făcut de Patriarhia Română.

„Recunoscând exprimările lor neadecvate, începând de astăzi, 13 octombrie 2021, pr. Aurel Mihai – vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi dl Lazăr Neacşu – membru în Adunarea Eparhială şi în Adunarea Naţională Bisericească şi-au prezentat demisia şi, prin urmare, nu mai ocupă niciun post în administraţia bisericească”, transmite Patriarhia Română, într-un comunicat de presă.

CITEŞTE ŞI: VIDEO. „Clanul Marelui Alb” - Un nou reportaj viral de la Recorder. Afacerile BOR şi imagini cu camera ascunsă

Şi DNA s-au autosesizat în cazul anchetei Recorder

Potrivit celor de la Recorder, şi Direcţia Naţională Anticorupţie s-a autosesizat în urma investigaţiei „Clanul Marelui Alb” şi a deschis un dosar penal în urma faptelor prezentate în acel material.

Investigaţia Recorder „Clanul Marelui Alb” este pe primul loc în trending-ul Youtube-ului din România. Clipul postat în urmă cu o zi are peste 1,3 milioane de vizualizări.

Pe scurt despre investigaţie:

Recorder a descoperit o adevărată reţea din care fac parte oameni de afaceri, politicieni şi preoţi de la vârful BOR

Toţi, spun cei de la Recorder, lucrează mână în mână într-o mega-afacere: construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici. În cifre, lucrurile stau în felul următor:

„O parte considerabilă din banii Bisericii provin din fonduri publice: 1,3 miliarde de lei primiţi numai de la Guvern şi din bugetul Capitalei în ultimii 13 ani, adică în mandatul Patriarhului Daniel”, arată investigaţia.

Catedrala prăduirii Neamului

Investigaţia „Clanul Marelui Alb” este a doua dintr-o serie despre Biserică şi banii publici. Prima se intitulează „Catedrala prăduirii Neamului” şi a fost publicată săptămâna trecută.

Conţine informaţii şi dezvăluiri despre banii absorbiţi de BOR de când au început lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului. Au fost aratate legături cu politicieni şi modul în care au fost umflate preţurile pentru materialele de construcţii. 

VIDEO. Clanul Marelui Alb

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Cel putin deocamdata, informatia de ieri seara a celor de la Recorder potrivit careia ”Direcţia Naţională Anticorupţie s-a autosesizat în urma investigaţiei „Clanul Marelui Alb” şi a deschis un dosar penal în urma faptelor prezentate în acel material” este un fake-news pe care multa lume a luat-o de bună !
  • didi didi
    marele alb seamana cu unul dintre pestii din finding nemo. :) oricum, e buna asemanarea, pefe daniel e o specie de rechin.

Trimite un comentariu

sus