Skip to main content

Elena Lasconi, o nouă reacţie despre scandalul provocat de interviul de la Prima TV: „M-am aşteptat la orice, mai puţin la faza cu Oana. Pur şi simplu m-a doborât”

 
Elena Lasconi Foto: arhiva personală
Elena Lasconi Foto: arhiva personală

Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muşcel, a publicat un mesaj pe grupul intern de WhatsApp al partidului condus de Cătălin Drulă, după valul de reacţii care s-au declanşat în urma interviului de la Prima TV.

Publicitate

Mesajul a fost obţinut de jurnaliştii de la Libertatea şi publicat de Elena Lasconi pe grupul de WhatsApp marţi, 7 noiembrie. 

„Aceste trei zile au fost cele mai grele şi dureroase din viaţa mea. M-am aşteptat la orice, mai puţin la faza cu Oana. Pur şi simplu m-a doborât. Cel mai greu e să fiu spectator la linşajul de care are ea parte zilele acestea şi cine ştie câte de acum înainte şi la cât suferă întreaga mea familie”, le-a scris fosta jurnalistă colegilor din USR.

Context:

Mesajul fostei jurnaliste vine după ce a declarat la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV că, din punctul ei de vedere, familia este formată dintre un bărbat şi o femeie.

Lasconi a fost întrebată dacă a participat la Referendumul pentru Familie, iar aceasta a spus că a participat şi că a votat „Da”.

Amintim că după afirmaţiile făcute jurnalistului Sebastian Zachmann, Lasconi s-a retras de pe lista candidaţilor la europarlamentare, unde ocupa prima poziţie.

Citeşte şi: Un interviu TV schimbă listele USR. Fosta jurnalistă Elena Lasconi s-a retras de pe listele de la europarlamentare după un interviu la Prima TV

Ce spune Lasconi în mesaj?
 

M-am aşteptat la orice, mai puţin la faza cu Oana. Pur şi simplu m-a doborât

„Aceste trei zile au fost cele mai grele şi dureroase din viaţa mea. M-am aşteptat la orice, mai puţin la faza cu Oana. Pur şi simplu m-a doborât. Cel mai greu e să fiu spectator la linşajul de care are ea parte zilele acestea şi cine ştie câte de acum înainte şi la cât suferă întreaga mea familie.”

Lasconi va merge la Paris, acolo unde este stabilită fiica ei, pentru a discuta ce s-a întâmplat

„O iubesc indiferent ce o să spună sau o să facă. Aşa că mă pregătesc să plec la Paris să o ascult, să avem un dialog, să o strâng în braţe. Ce se întâmplă acum nu e o problemă atât timp cât există iubire. Lucrurile astea le rezolv eu cu ea şi ştiu că o să fie bine. Săptămâna asta o să mă ocup doar de asta.”

Primarul din Câmpulung le-a cerut iertare colegilor din USR

„Îmi doresc din toată inima să înţelegeţi că a răni pe cineva prin cuvintele folosite este ceva ce nu încape niciodată în sufletul meu, iar dacă asta s-a întâmplat, vă rog în consecinţă să mă iertaţi.”

De asemenea, Lasconi mai spune că zilele acestea a primit mai multe oferte de a fi „cap de listă” la europarlamentarele din 2024

„Analizaţi cu precauţie tot ce vedeţi şi auziţi săptămâna asta în spaţiul public. Eu nu mint şi nu am intrat în politică ca să mă fandosesc. Tot în aceste zile am primit oferte: «cap de listă» te miri pe unde de la aproape toate partidele (de unele nici nu auzisem).

Sunteţi faini, sunteţi vii şi foarte important vreţi să faceţi treabă. Am convingerea că o să fie bine. Orice se poate gestiona, dacă suntem uniţi. Chiar şi problemele personale. Aşa că, mergem înainte”, a mai afirmat ea, precizând că încrederea este importantă în partid, „chiar şi în aceste momente în care simt că nu mi se mai ia «bolovanul de pe piept”.

Prima reacţie a Elenei Lasconi a fost pe 5 noiembrie, pe Facebook

Mesajul integral:

Cu ce e compatibilă politica?
După declaraţia mea de ieri în care am fost sinceră şi am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat şi o femeie, s-au inflamat toate reţelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relaţiilor dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleaşi drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie.
 
De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie şi un bărbat. Educaţia şi formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii şi lupt pentru drepturile lor. Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir şi îi susţin. Ei ştiu asta.
 
Lecţia pe care trebuie să o învăţăm în viaţa asta este iubirea. Mi se pare dureros să ştii şi să simţi cu toată fiinţa ta că iubeşti oamenii şi să constaţi că primeşti înapoi ură. Şi pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie şi un bărbat şi pentru un parteneriat legal între persoane de acelaşi sex.
Cred în drepturile omului şi în valorile europene la fel ca echipa din care fac parte. Ne diferenţiază însă nuanţele.
 
Acestea fiind zise, eu nu mă agăţ de funcţii şi liste. Pur şi simplu muncesc cu drag pentru ţara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toţii. Dacă munca şi crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranţa şi iubirea nu sunt suficiente şi dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Naţional USR se decide retragerea mea de pe lista candidaţilor la europarlamentare.
 
Atât. Eu îmi continui treaba de primar.
Am intrat în politică pentru a construi. Străzi, şcoli, spitale, comunităţi, dar mai ales punţi către oameni. Voi continua să fac asta la Câmpulung şi în orice moment al vieţii mele publice şi private.
Voi continua să fiu sinceră, asumată şi autentică.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus