Skip to main content

Oficial. Elon Musk a bătut palma pentru achiziţia Twitter, estimată la miliarde de dolari

 
Oficial. Elon Musk a bătut palma pentru achiziţia Twitter, estimată la miliarde de dolari

Tranzacţie-record. Conducerea Twitter a acceptat oferta miliardarului Elon Musk, fondatorul Tesla, de a cumpăra platforma de socializare Twitter. 

Publicitate

Compania a anunţat luni că Musk va achiziţiona compania la preţul de 54,20 de dolari per acţiune, ceea ce înseamnă că cel mai bogat om de pe planetă va plăti în total peste 44 de miliarde de dolari pentru platforma de socializare, notează TechCrunch

În urmă cu doar două săptămâni, Elon Musk a cumpărat 9% din acţiunile Twitter pentru suma de 3 miliarde de dolari. O săptămână mai târziu, omul de afaceri făcea o ofertă pentru a cumpăra compania cu totul

Elon Musk, care este un avid utilizator al Twitter, are peste 80 de milioane de urmăritori pe pagina sa de socializare, fiind în top 10 cele mai populare personalităţi ale platformei. Twitter, care are peste 300 de milioane de utilizatori în întreaga lume, este una dintre cele mai influente platforme, aceasta fiind utilizată de personalităţi, dar şi de şefi de stat şi şefi de instituţii publice atunci când iau poziţie pe diferite subiecte. 

Musk a luat poziţie în nenumărate rânduri în ce priveşte libertatea de exprimare. De altfel, a reamintit acest aspect şi în primele sale declaraţii de după confirmarea achiziţiei, menţionând că „libertatea de exprimare” este cheia pentru viitorul Twitter. 

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie într-o democraţie funcţională, iar Twitter este piaţa digitală unde sunt dezbătute chestiunile vitale pentru viitorul umanităţii”, a precizat Musk. 

„De asemenea, vreau să fac Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii, făcând algoritmii open source pentru a creşte încrederea în platformă, eliminând roboţii de spam şi autentificând toţi utilizatorii. Twitter are un potenţial extraordinar şi aştept cu nerăbdare să lucrez cu compania şi comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”, a mai afirmat Musk.

În plus el mai scris într-o postare pe Twitter că speră ca „până şi cei mai duri critici ai săi să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”. 

Acceptată în unanimitate de boardul de directori ai Twitter, tranzacţia este aşteptată să se încheie în decursul acestui an, după aprobarea acţionarilor şi a organelor de reglementare din SUA. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus