Skip to main content

Emilia Şercan câştigă un proces cu Romania TV: „Pentru mizeriile de materiale difuzate acum un an"

 
Emilia Şercan câştigă un proces cu Romania TV: „Pentru mizeriile de materiale difuzate acum un an"

Emilia Şercan are câştig de cauză într-un proces cu România TV, după ce a fost atacată pentru dezvăluirile despre teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. 

Publicitate

Jurnalista a fost ţinta mai multor emisiuni de la RTV, difuzate anul trecut, în care a fost acuzată, printre altele, că încearcă să „destabilizeze ţara” şi că ar fi spion rus. 

Cazul a fost analizat şi de CNA, anul trecut, şi amendat cu 50.000 de lei (10.000 de euro), la pachet cu alte emisiuni, după cum Paginademedia.ro a relatat la momentul respectiv. 

Ulterior, Emilia Şercan a acţionat Romania TV şi pe realizatorul Janos Korpos, cel care a adus parte din acuzaţii, iar Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, în favoarea jurnalistei. 

Ea a fost cea care a anunţat victoria, pe pagina sa de Facebook.

„Am câştigat procesul împotriva România TV pentru mizeriile de materiale difuzate acum un an, apărute imediat după ce am publicat dezvăluirea despre teza de doctorat plagiată a lui dr. Nicolae Ciucă, premierul României.

România TV a avut câteva emisiuni în care m-a atacat, defăimat şi calomniat, afirmând că motivul pentru care am scris că "eruditul om de ştiinţă" Ciucă este un jalnic plagiator a fost pentru că am vrut să destabilizez ţara, la comanda Rusiei.”

Astfel, RTV ar trebui să-i plătească 2.000 de euro despăgubiri, precum şi difuzeze hotărârea la emisiunea „România de poveste” şi să o publice pe site-urile spotmedia.ro, republica.ro şi romaniatv.net

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare, iar jurnalista Emilia Şercan a anunţat deja că o va ataca, pentru că „suma primită este derizorie”.

Decizia dată de Tribunalul Bucureşti este pe fond şi o voi ataca în apel pentru că suma primită ca despăgubire este derizorie, mult mai mică decât amenda primită de RTV de la CNA pentru aceleaşi emisiuni.

În plus, astfel de sume acordate ca despăgubire mie sau altora nu fac decât să-i încurajeze pe detractorii de presă să defăimeze în continuare, poate cu mai multă fervoare, având în vedere cât e de ieftin să compromiţi o persoană cu simplul scop de a proteja sau salveza onoarea de carton a unui politician de tip Ciucă, Bode, Cîmpeanu etc.”, a scris jurnalista pe Facebook, unde a anunţat că a şi câştigat procesul cu RTV. 

Citeşte şi:

România TV, amendată: a acuzat-o pe Emilia Şercan că e spion rus. CTP, dat ca "în direct"

 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus