Skip to main content

Emilia Şercan câştigă din nou procesul cu Romania TV. Ce daune va primi jurnalista

 
Emilia Şercan câştigă din nou procesul cu Romania TV. Ce daune va primi jurnalista

O nouă victorie a jurnalistei Emilia Şercan cu televiziunea Romania TV. După ce a câştigat în primă instanţă la Tribunalul Bucureşti, Şercan a câştigat şi apelul împotriva televiziunii de ştiri şi a realizatorului Ioan Korpos. Televiziunea a avut mai multe emisiuni denigratoare la adresa Emiliei Şercan imediat după dezvăluirile acesteia despre plagiatul fostului premier Nicolae Ciucă. 

Publicitate

Dacă Tribunalul Bucureşti decisese că Romania TV trebuia să-i plătească Emiliei Şercan 2.000 de euro daune, plus cheltuieli de judecată, Curtea de Apel a modificat decizia. Astfel că Emilia Şercan trebuie să primească 10.000 de euro, plus cheltuieli de judecată. Deşi decizia poate fi atacată cu recurs, de data aceasta este executorie, Romania TV urmând să fie obligată să plătească daunele imediat după ce va apărea şi motivarea sentinţei. 

Totodată, televiziunea trebuie să publice hotărârea instanţei pe site-ul RTV, să o prezinte în emisiunea România de poveste şi să publice, pe propria cheltuială, pe paginademedia.ro, spotmedia.ro, republica.ro. 

Anunţul victoriei a fost făcut şi de Emilia Şercan pe pagina sa de Facebook: 

„Emisiunile pentru care am dat în judecată România TV – trei la număr – au fost difuzate imediat după ce am scris despre dr. Nicolae Ciucă, premierul de atunci şi prezidenţiabilul de acum, că e un plagiator, subiectul lor având legătură exact cu acest lucru.

Practic, pentru îndrăzneala de a dovedi că bravul dr. Ciucă e un plagiator am fost linşată de România TV.
În paralel cu acest linşaj prelungit pe câteva săptămâni, s-a produs kompromatul organizat în interiorul Poliţiei Române, pe care (in)justiţia din Poliţie şi Parchete se fac că nu îl văd.

Am mai spus-o în trecut şi o spun şi acum, dacă e să mai am puţină speranţă că deciziile halucinante ale unor organe de urmărire penală pot fi corectate, acea speranţă mi-o pun în instanţele de judecată.”

Cazul a fost analizat şi de CNA, anul trecut, şi amendat cu 50.000 de lei (10.000 de euro), la pachet cu alte emisiuni, după cum Paginademedia.ro a relatat la momentul respectiv. 

Citeşte şi: 

România TV, amendată: a acuzat-o pe Emilia Şercan că e spion rus. CTP, dat ca "în direct"

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus