Skip to main content

Un an de război. Staţiile Euronews din Europa, programe speciale dedicate războiului din Ucraina

 
Un an de război. Staţiile Euronews din Europa, programe speciale dedicate războiului din Ucraina

Televiziunea Euronews difuzează programe speciale dedicate războiului din Ucraina. Pe 24 februarie se împlineşte un an de când Rusia a invadat Ucraina, iar războiul continuă fără a se putea anticipa sfârşitul luptei.

Publicitate

Astfel, staţiile Euronews din Europa dedică spaţii subiectului războiului, iar staţiile afiliate din Tirana, Belgrad, Bucureşti, Sofia şi Tbilisi au pregătit programe de ştiri speciale.

Temele urmărite de jurnaliştii din cele 5 ţări au în prim plan agresiunea Rusiei asupra Ucrainei şi modul în care Europa s-a schimbat în ultimul an.

Toate cele 5 producţii vor fi difuzate de Euronews România în fiecare zi, între 30 ianuarie şi 3 februarie. Ele vor avea premiera în Jurnalul orei 18.00 şi vor fi reluate în jurnalele de ştiri de dimineaţă, dar şi pe parcursul întregii zile, iar pe site-ul euronews.ro va exista o secţiune specială.

Ce au documentat jurnaliştii din cele 5 staţii Euronews?

Jurnaliştii Euronews Albania

  • au realizat un reportaj despre impactul economic al războiului asupra cetăţenilor

Jurnaliştii Euronews Bucureşti

  • au documentat câteva săptămâni, modul în care războiul a afectat graniţele ţării şi a vorbit despre soarta refugiaţilor

Jurnaliştii Euronews Sofia

  • au realizat un material despre impactul războiului din Ucraina asupra politicii şi vieţii parlamentare din Bulgaria 

Jurnaliştii Euronews Georgia 

  • au pus accent pe creşterea preţului imobiliarelor pe fondul conflictului din Ucraina

Jurnaliştii Euronews Belgrad

  • au vorbit despre efectele embargoului asupra Rusiei şi oprirea importului de gaze din Rusia. 

Andra Diaconescu, redactor şef Euronews România:

"Războiul de lângă noi ne-a schimbat vieţile tuturor. Încă de la început, românii au dat dovadă de un altruism şi o empatie care au făcut întreaga lume să vorbească despre România.

Euronews a arătat în tot acest an feţele războiului, iar acum vedem ce efect a avut asupra ţării noastre şi a Europei. România a creat un hub umanitar, a devenit un loc de refugiu şi un loc de întâlnire pentru familii despărţite.

Dar românii sunt la rândul lor afectaţi de război. Urmăriţi întreaga poveste în reportajele Euronews şi Euronews România."

Campania dedicată războiului din Ucraina se va încheia vineri, la ora 22.00, cu o ediţie specială ”All Views”, în cadrul căreia telespectatorii vor afla, direct de la jurnaliştii care au realizat reportajele, mărturii din spatele camerelor de filmat şi din timpul zecilor de ore de documentare. 

Citeşte şi: VIDEO. Euronews România a anunţat oficial data lansării

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus