Skip to main content

VIDEO. Euronews România a anunţat oficial data lansării

 
VIDEO. Euronews România a anunţat oficial data lansării

Televziunea de ştiri Euronews ia startul, săptămâna viitoare. Euronews anunţă oficial că, din 25 mai, va avea versiunea în limba română, după cum paginademedia.ro a anunţat încă de la începutul acestei luni

Publicitate

Televiziunea de ştiri pleacă la drum cu nume grele din jurnalismul din România, precum Adelin Petrişor (exTVR), Vitalie Cojocari (fost Pro TV), Claudiu Popa, Mirela Vaşadi (de la Realitatea), Daniel Coman (exTVR), Xenia Croitoru, Cristi Citre.

La nivel de management, staţia îi are pe Andra Miron (redactor-şef), cameramanul Sorin Mişcoci (director de producţie), Bebe Nicola (producător executiv) şi Cristian Coman (şef NewsDesk).

Citeşte şi: Cum arată echipa ştirilor Euronews

Citeşte şi: Cine sunt şefii Euronews România? Lista completă

Vezi şi: Euronews, imagini de la testele tehnice. Cum arată studioul şi grafica de post

Anunţul lansării Euronews

Licenţa Euronews, luată în plină pandemie

CONTEXT. Pe data de 6 ianuarie 2021, Euronews a anunţat semnarea unui parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) pentru a lansa Euronews România, un nou canal de ştiri independent destinat unui public vorbitor de limba română. La data de 9 noiembrie, televiziunea primea licenţă de la CNA.

Euronews România va fi o televiziune naţională care va difuza ştiri şi va realiza producţii locale, naţionale, regionale şi internaţionale în limba română, în baza principiilor jurnalismului independent promovat de Euronews World.

În ultimii doi ani, Euronews a lansat alte patru proiecte afiliate de marcă în Georgia, Albania, Serbia şi Bulgaria.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Cameramanul Sorin Mişcoci, şef la Euronews. Ce va face?


Citeşte şi: Jurnalistul Cristi Citre intră în echipa Euronews


Citeşte şi: Cum arată echipa ştirilor Euronews


Citeşte şi: Cine sunt şefii Euronews România? Lista completă


Vezi şi: Euronews, imagini de la testele tehnice. Cum arată studioul şi grafica de post

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Deocamdată nu văd niciun uplink!
    Au doar emisie online?
  • Vata Lie Vata Lie
    1) Postul intra in grila RCS, la in zona aia, langa porno.
    2) La fel la euronews-ul mare, ora de ora au aceleasi reportaje in loop. Nu e ca la digi si antena, unde te fraieresc sa te uiti tot timpul cu fatucilea alea prezentatoare care fac diverse tok souri. Deci euronews risca sa fie plictisitoare pentru romania, unde nu se intampla mare lucru zi de zi
  • Geo Geo
    "Televiziunea de ştiri pleacă la drum cu nume grele din jurnalismul din România"..m-am cam saturat de relicvele astea, pe care incercati sa le reciclati...poate aduceti oameni noi, tineri...ca tot sunteti in aceeasi cladire cu facultatea de jurnalism...nu inteleg de ce tot il bagati pe vitali in fata, e o nulitate absoluta..fushareala maxima...initiative si idei zero...nu mai emotioneaza nici babele din fata blocului, care se delecteaza cu bomboanele Bucuria..
  • Livia Pila Livia Pila
    Marean nu mai poate sa-si duca cainele sa isi faca nevoile in parcul politehnicii. Fa o facultate daca vrei sa te mai plimbi prin parcul acela. Acolo e politehnica si nu au ce cauta toti plimba vara pe acolo. Iar euronews va fi probabil un mare talent si va muri speranta.
  • Leo Leo
    Euronews e mort din fasa prin prisma numelor din fata si din spate , dar si a graficii de 2 lei 50.
  • titu ena titu ena
    Succes ...
  • nimeni nimeni
    Personal, nu cred mai este „loc” de inca o televiziune de stiri... si daca este pe formatul EURONEWS (fara talkshow-uri politice) cu siguranta NU va prinde la romani care doar la asa ceva se uita. Oricum bafta celor de la EURONEWS.
  • Marian Marian
    Inca un post in palmaresul PSD! El se afla sub comanda domnului rector al Politehnicii Bucuresti..ala care a inchis parcul poli cetatenilro din sectorul 6. Deputat PSD (logic), si-a tras si post de striri cu reputatie...ca PSD-ul isi doreste sa-si faca rebranding. Tot post de vidanjeala social-democrata de tip ciumat...
  • margo margo
    fransiza euronews finantata de gabriel petrea de la psd, cu o licenta de emisie a unei televiziuni a politehnicii bucuresti, care emite din sediul politehnicii bucuresti... hai sa fim seriosi, cat de obiectiva va fi o astfel de televiziune?
  • RODICA RODICA
    as fi curioasa sa stiu daca va intra in grila RCS RDS.
  • Costoiu Costoiu
    Stimabililor, când terminați de regurgitat PR, poate scrieți un articol despre cine finanțează totuși acest Euronews românesc. Avem o nouă televiziune publică, plătită de pesediști prin bugetul Politehnicii? Avem un misterios miliardar prieten cu Viktor Orban? Poate vă faceți timp...
  • otevistudeserviciu otevistudeserviciu
    Sunt curios să văd în cât timp se devoalează a cui politică o va face. Cu celelalte posturi de știri m-am lămurit. Lumea ar trebui să înțeleagă că un canal de știri nu apare întâmplător, la fel cum nu apare întâmplător niciun partid politic. La început, frumos și atractiv, iar într-o bună zi își dă arama pe față. În topul celor mai mari dezamăgiri la acest capitol, Antena3, care a rupt tot când s-a lansat și a ajuns la nivelul horror la care este azi și Digi24, suspect de promovată în online (sigur nu e întâmplător), suspect de legată de ProTV, care parcă a făcut un pas în spate ca să-i facă loc, suspect de susținătoare a unor personaje triste, a unor biserici minoritare, a loviturilor la biserica majoritară, la învățământul românesc și lista poate continua.
    O idee bună despre cheița care învârte o televiziune poți să ți-o faci văzând cine e patronul, cine vine pe la inaugurare etc.
    Angajații, vedetele de pe sticlă, sunt de cele mai multe ori biete marionete care în naivitatea lor cred că nu va fi și de data asta la fel. Va fi.
    Succes!
    Tic-tac!

Trimite un comentariu

sus