Skip to main content

Peste jumătate de milion de euro pentru studiourile Euronews România. Unde se vor construi?

 
Andra Miron, redactor-sef Euronews Romania
Andra Miron, redactor-sef Euronews Romania

Euronews România ar urma să înceapă emisia la sfârşitul acestui an, dar se află, deocamdată, în faza de amenajare a studiourilor. De licitaţie pentru amenajare, mai exact.

Publicitate

Aproximativ 600.000 de euro este valoarea contractului pentru realizarea studiourilor viitorului post de televiziune.

De altfel, Universitatea Politehnică din Bucureşti a lansat deja o licitaţie în Sistemul informatic al achiziţiilor publice (SICAP), iar suma este, în lei, de 2,9 milioane, scrie economedia.ro.

Anunţul licitaţiei - AICI

Studioul Euronews, la Politehnică

Viitorul Euronews România va avea studiourile în clădirea Facultăţii de Electronică, la etajele 8 şi 9. Aceste etaje vor fi reconfigurate pentru a găzdui viitorul post de televiziune.

În aceeaşi clădire a funcţionat la mezanin TV Sigma. În aceeaşi clădire, la etajul 6, este Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Ofertele pot fi depuse până pe 15 iulie, iar departajarea firmei câştigătoare se va face în funcţie de preţ (70%) şi timpul cât mai scurt al lucrărilor (30%).

Durata contractului ar fi de şase luni, în condiţiile în care Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii, a anunţat că televiziunea ar urma să emită din acest an.

Euronews se lansează şi în România

În luna ianuarie, Euronews a anunţat că va lansa şi o staţie de ştiri în România. Noul canal de ştiri va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica, pornind de la staţia deja existentă UPB Sigma TV.

Directorul de proiect al Euronews România este Gabriel Petrea. Redactorul-şef al Euronews România va fi Andra Miron, jurnalistă cu experienţă de 14 ani la Realitatea TV, dar şi la B1 şi Naţional TV

Noul canal de ştiri va avea propria echipă de jurnalişti şi corespondenţi din toată România, dar şi de la Bruxelles.

Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajaţi la nivel local, spun reprezentanţii postului.

 

Citeşte şi: Michael Peters, şeful Euronews: „Postul din România va avea independenţă totală”. Ce aşteptări are de la viitorul post TV?


Citeşte şi: Euronews România are redactor-şef: a lucrat 14 ani la Realitatea şi a fost şeful comunicării la Consiliul Judeţean Ilfov


Citeşte şi: Andra Miron, de azi redactor-şef Euronews. Ce spune despre revenirea în TV şi despre funcţia de la cabinetul Ralucăi Turcan şi de la Consiliul Judeţean Ilfov


Citeşte şi: Euronews vine şi în România. Noul canal de ştiri, lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alina Alina
    Asta e o televiziune privata facuta din bani publici. Studentii la Poli isi dau duhul pe banci din 1900 toamna si calculatoare din secolul trecut si facultatea are milioane de euro pentru o televiziune? Cumva Orban isi face TV din banii nostri?
  • ProPatria ProPatria
    Ce treaba are Mihnea Costoiu, copilul de suflet al Abramburicii Ecaterina Andronescu, cu televiziunea? Euronews a dat o franciza si nu stie pe mainile cui a lasat-o!
  • Marian Marian
    la sediul PSD...cum unde?
  • euro euro
    Poate aflați și cine sunt șefii angajați la Euronews, s-au încheiat recent niște concursuri acolo.
  • Adelin Adelin
    de acolo a emis timp de ani buni și prima tv...dar nu știți voi

Trimite un comentariu

sus