Skip to main content

Stop hate! Postări care incită la ură, scoase de pe Facebook

 
Foto: hepta
Foto: hepta

Facebook ia de măsuri de protecţie pentru persoanele publice. Inclusiv jurnaliştii şi activiştii sunt consideraţi persoane publice „involuntare”. Compania vrea să elimine hate-ul, hărţuirea şi bullying-ul de pe platformă, scrie Washiongton Post.

Publicitate

Facebook a eliminat în ultima vreme mai multe postări şi comentarii care dezinformau, dar nu identificau şi cine erau utilizatorii care incitau la ură.

Oficialii companiei au declarat că au nevoie de o nouă politică, pentru a lua măsuri împotriva celor care provoacă în mod intenţionat hate-ul pe platformă.

Decizia vine în contextul în care grupul german Querdenken a folosit mai multe conturi false pentru a răspândi dezinformări legate de Covid-19 şi discursuri care incitau la ură. În cele din urmă, acest grup a fost interzis. Reprezentanţii companiei au spus că au eliminat mai puţin de 150 de conturi, care erau active atât pe Facebook, cât şi pe Instagram. 

Nathaniel Gleicher, şeful politicii de securitate al Facebook:

„Recunoaştem că, în unele cazuri, aceste încălcări ale conţinutului sunt comise de un grup bine organizat, care lucrează împreună pentru a amplifica comportamentul dăunător al membrilor lor şi încalcă în mod repetat politicile noastre de conţinut.

În aceste cazuri, potenţialul de prejudiciu cauzat de totalitatea activităţii reţelei depăşeşte cu mult impactul fiecărei postări sau conturi individuale.”

Gheicher a mai explicat că noua politică a Facebook va acţiona mai uşor împotriva acestor „reţele” care provoacă hate-ul pe platformă.

CITEŞTE ŞI: Instagram le va spune tinerilor când să ia o pauză. Schimbări, după dezvăluirile şi acuzaţiile unei foste angajate

CITEŞTE ŞI: O fostă angajată acuză Facebook: Pune banul înaintea binelui - „Dacă schimbă algoritmul pentru a fi mai sigur, oamenii vor da clic pe mai puţine reclame”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefan Stefan
    Foarte frumos, acest lucru trebuia implementat de mult.
  • Eu Eu
    Daca ii injuram pe globalisti, penelisti si useristi, inseamna ca "incitam la ura"?

Trimite un comentariu

sus