Skip to main content

Medic român în Franţa: „Cei cu idei ciudate despre vaccin au avut acces limitat la emisiuni TV”. La noi, CNA a dat zeci de amenzi pentru mesaje antivaccin

 
Foto - Pexels
Foto - Pexels

De ce a mers campania de vaccinare în alte ţări? Una dintre posibilele explicaţii vine de la un medic român stabilit în Franţa. Acesta spune că persoanelor cu „idei ciudate despre vaccin” le-a fost limitată expunerea pe TV, lucru care la noi nu s-a întâmplat.

Publicitate

CNA-ul a dat zeci de amenzi, doar în ultima perioadă, pentru mesaje antivaccin. 

„Persoanele controversate, care au idei ciudate despre vaccin, au avut un acces mai limitat în Franţa decât în România la emisiuni în prime-time, la televiziunile şi în ziarele importante”, o spune un medic român în Franţa, citat de Libertatea.

Franţa are aproape toată populaţia vaccinată, în timp ce ţara noastră se află la coada clasamentului european. 

Radu Lupescu, medic român stabilit în Franţa, a explicat cum a decurs campania de vaccinare acolo şi ce a lipsit la noi. 

Pe lângă alte lucruri, medicul a subliniat un aspect important: televiziunile au limitat expunerea persoanelor cu idei „ciudate” despre vaccin. 

La noi, acest lucru nu s-a întâmplat. Seri la rând au fost prezenţi în studiourile televiziunilor cu audienţă mare oameni cu mesaje antivaccin, lucru remarcat şi de Consiliul Naţional al Audiovizualui. 

S-au dat zeci de amenzi în ultima perioadă pe acest subiect, multe dintre ele pentru derapaje grave în ceea ce priveşte vaccinarea şi pandemia de Covid-19. 

Prin comparaţie, Franţa a tăiat accesul unor astfel de personaje la expunere. Medicul Lupescu spune că şi acesta este un motiv pentru care campania de vaccinare din Hexagon a fost un succes:

„Persoanele controversate, care au idei ciudate despre vaccin, au avut un acces mai limitat în Franţa decât în România la emisiuni în prime-time, la televiziunile şi în ziarele importante”, punctează medicul. 

Acesta a mai adăugat:

„Apoi s-a şi trecut la sancţionarea unor medici, iar asta a ajutat. Este cazul unui medic şef de secţie ATI care a fost suspendat din funcţie pentru neadevărurile spuse despre vaccin”, explică Radu Lupescu.

Antena 3, Realitatea, România TV sau Naşul TV, printre posturile amendate

Spre deosebire de Franţa, oamenii cu mesaje antivaccin au avut acces nestingherit pe TV la ore de maximă audienţă. Aceasta a fost concluzia forului audiovizual, care a dat multe amenzi pentru derapaje legate de vaccinare. 

Antena 3, România TV, Realitatea TV sau Naşul TV se numără printre posturile TV care au încasat sancţiuni pentru emisiuni difuzate vara aceasta. 

La unele dintre aceste posturi s-au spus lucruri de-a dreptul năucitoare. De exemplu, senatoarea Diana Şoşoacă a vorbit, în direct la Realitatea Plus, despre „copii fără organe în ei”, despre care „s-a descoperit că nu erau infectaţi cu Covid-19”

De asemenea, unul dintre invitaţii de la Naşul TV afirma că:

„Eu zic că au nevoie să construiască o infrastructură electromagnetică sub pielea noastră... vă spun eu!... de-aia sunt câte 7 – 8 vaccinuri”, după cum relata şi Paginademedia.ro.

Despre o emisiune de la Antena 3, cu Monica Pop, Mircea Toma (membru CNA) spunea:

Este o emisiune construită de pe poziţie de antivaccinist cap-coadă.


Citeşte şi: Ce scump e vaccinul pentru „naşul” Radu Moraru: Trei amenzi într-o zi! Peste 20.000 de euro în total


Citeşte şi: „Informaţii ambigue şi scoase din context”, „Mesaje antivaccin” - Mircea Toma. Antena 3, amendă pentru o emisiune cu Monica Pop


Citeşte şi: Şoşoacă: „Nu există niciun copil mort de Covid”, „Ştiţi că s-au descoperit copii fără organe în ei?”. Amendă pentru Realitatea


Citeşte şi: România TV, amendă pentru 14 emisiuni analizate! Unele cu Becali şi Şoşoacă. Cât a primit postul


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adrian Croitoru Adrian Croitoru
    Fiecare om este liber sa gandeasca, sa se exprime liber si sa faca ceea ce doreste cu propria persoana. Tot ce se intampla acum este inceputul sinistru al unei dicaturi scarboase la nivel mondial. Pacat ca oamenii nu se unesc sa ia atitudine impotiva unor grupuri de interese si impotriva celor putini care decid pentru cei multi.
  • Mile Mile
    Ce ești supărat noi suntem statul
  • geronimo geronimo
    Daca prostia ar durea, ar fi spitalele pline. Ah, stai putin! Sunt! Pai cum sa le incalci oamenilor dreptul de a fi prosti pana la capat? Ei vor tratament, nu vaccin cu cip ca se duce la șoșoacă si pe urma se lipeste. Altfel spus, ca facem 19 milioane de locuri la ATI pt retarzii conspirationisti. Personal, mi se rupe ca nu va vaccinati. ...se mai curata curtea de uscaturi. Dar, aveti ba, macar decenta sa crapati acasa, sa nu mai aglomerati spitalele...Tratati-va cu ce v-a recomandat Sosoaca, dar stati departe de spitale, icoane ale democratiei ce sunteti!
  • DODO DODO
    si la noi s-au dat amenzi dar nu le plateste nimeni Vin juratii si spun ca nu sint constitutionale si democratice Mai bine ne calcam in picioare la ati si tipam ca guvernul este incapabil
  • Camelia Camelia
    Franta este o țară care nu se poate sătura sa-l vada pe Gerard Depardieu in fiecare film, asa ca de ce ar conta la ce televiziuni se uita francezii?
  • Mihai Mihai
    Faptul că Franța a devenit un soi de dictatură ar trebui sa ne bucure, nu? Mai lipsește inchiziția care sa te ardă pe rug daca spui ceva ce nu place puterii! Serios?
  • Mile Mile
    Cand romanii se uita la Taraf , Romania TV , Antena 3 , Antena stars , si alte canale de joasa speță intelectuala ce sa te mai miri ca vasluianul , botoșăneanul , teleormaneanul , ialomițeanul , e asa cum e adica îndobitociți de televiziunile respective .
    In Franta de exemplu o televiziune ca arte e pe locul 4-5 in audiente seara iar o televiziune ca France 2 e pe locul 1 sau 2 , cu un program ireproșabil , de calitate .
  • Diana Pop Diana Pop
    Da, minunat. Sa ai o alta opinie fata de cea oficial acceptata de catre stat, a devenit o mare problema pentru unii. In plus se mai si induce ideea cum ca, telespectatorii ar fi complet ***, lipsiti de orice filtru al propriei ratiuni. Libertate de exprimare si democratie, nu gluma...
  • Mile Mile
    Nu are voie nimeni sa încalce drepturi
  • JFK JFK
    ***
  • Stefan Stefan
    Asa ar fi trebuit si la noi, cam asta ar fi principalul motiv pentru care lumea nu se vaccineaza.
  • Camelia Camelia
    Din fericire noi suntem inca o tara libera si senatorii nu le-au facut jocul.

Trimite un comentariu

sus